Khamis, 21 Januari 2010

Semakin Hari Rasa Semakin Malas.....Merancang Sesuatu...Bertapa...

Walaupun assignment dah bertimbun manakala duit pula macam dah tak kelihatan dalam dompet nih...tetapi aku terasa sifat kemalasan yang maha melampau telah melanda diri aku. Bila tak ada duit ia boleh merubah kau jadi jahat. Aku mula berkira - kira mahu menjual barang - barang elektrik tuan rumah sewa seperti peti ais, televisyen dan mesin basuh untuk menampung perbelanjaan hidup aku.

Aku juga mula berfikir cara - cara mahu merompak 7E berdekatan rumah aku. Mungkin memakai topeng atau sebagainya. Perniagaan abang burger, abang char kuew teow dan makcik nasi lemak ayam juga agak laris disini. Perlukah aku menjadi stalker dan merompak duit mereka bila semua data - data seperti waktu memulakan perniagaan dan waktu balik ditemui?

Atau perlukah aku yang hanya seorang nih mengugut si Bangla, si Indon atau si Vietnam yang berjumlah paling minimum 4 orang di kaki lima? Atau adakah aku akan diugut jika aku mengugut?

Arhhhh, assignment pun dah makin banyak nih. Nasib petang tadi sudah cari artikel - artikel yang sesuai. Jadi, malam ini aku sedang bertapa di dalam bilik menyelesaikan semua assignment yang ada. Walaupun malas tetapi kalau ditangguh lagilah bertambah - tambah. Aku terpaksa memaksa diri aku melakukan perkara yang dipaksa.

Baik, masa untuk melangkah dan tidur...eh....membuat kerja.....zzzzzzzzzzzzzzz

P/S : Duitttttttttttttttttttttttttt..................Duitttttttttttttttttttttttttttttt.............Dimana Kau Duitttttttttttttttttttttttttt!

21 ulasan:

  1. rajin3... rajin3... rajin3... rajin3... rajin3... rajin3...

    hahahha~ psiko otak ni.. lalala~

    BalasPadam
  2. hans,
    haha..
    kalau ada kes2 yang you sebutkan sekitar shah alam ni, gua nak fikirkan lu dulu.

    Kahkah..

    Mintalah kat FAMA (Father & Mother). Daripada buat benda2 'lawak'.
    Hehe..

    Selamat membuat assignment. Siap segera. Hantar. Boleh relex.

    BalasPadam
  3. aku pun sedih ni, duit tak masuk-masuk lagi.
    haish!

    BalasPadam
  4. hehhh
    kite same laa
    semakin hari semakin malas
    huhuhuh

    BalasPadam
  5. JPA ak x masuk lagieyh..sedeyh!!!!

    BalasPadam
  6. duit ada kat mana2...nak cepat? cari sugar mami. heh

    BalasPadam
  7. kok ya pon,,jgnla mncuri,.
    adela tuh rzeki kat mana2 tuh,.

    bdoa bnyk2.,.

    BalasPadam
  8. jom g rompak bank! i nk duit jugak! sangap mau shopping!!!

    BalasPadam
  9. ouh..kat situ ke kawasan umah ko. tau2..hihihi..

    tak bek doh.

    ko kena plan betol2 la.hahahaha

    p/s--)sabar ye bro.tak lama lagi berisi la wallet ko tu okay;)..PT x masuk lgi ke?

    BalasPadam
  10. jgn ko ikut sgt rasa malas tu...pgi siapkan assigment.. (seperti memarahi seorang adik :p)

    waktu study duit amat2 cemburu pada kita :(

    BalasPadam
  11. Sengal. Ko tak takut kene tangkap polis ke wat entri ni..... hahahaha

    BalasPadam
  12. jom rompak bank... susah sgt ptptn nak masuk... wadefak weyh...

    BalasPadam
  13. hi there,
    ketandusan duit? kalau malu mintak dengan mak ayah, apa kata cuba mintak ada adik beradik?

    p/s: ni first time singgah sini (:

    BalasPadam
  14. bila duit tak ada mesti rasa malas.

    BalasPadam
  15. hahaha...tak dinafikan..duit perlu utk hidup,tapi iman dan amal pula perlu utk hidup dan mati

    BalasPadam
  16. Hahahaha!!! bangang ko hans...jangan wat kerja jahat wei..semata kerana duit. nama ko tak tulis pun wat part time job kat kedai mamak or jadi tukang sapu sambilan ja.... ni semus pk yg jahat2.. kerana duit. hahaha!!!! lama tak mai blog ko bro........haha!

    my blog update:

    http://cjalhafiz-lifejournal.blogspot.com/2010/01/true-false-x.html

    My book blog: kalau minat baca
    http://coffeecrackers.blogspot.com/

    BalasPadam
  17. ni dah desperate ni kalau dah terpikir merompak 7E!hahaha

    anyway
    emel aku

    clive88einstein@yahoo.com

    BalasPadam
  18. kalau rompak bank,aku nak ikot

    BalasPadam
  19. hahaa
    cpt2 wat assgmnt..
    chaiyok!!!:)

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com