Jumaat, 21 Mei 2010

Jangan Add Gua Jika Hanya Sekadar Mahu Meramaikan Rakan - Rakan FB Anda...Itu Semua Sampah Kau Tahu!!

Gua bukan nak berlagak derr sebab gua tahu rakan - rakan di facebook gua tu bukanlah banyak mana pun. Berlagak pun bukan gua dapat duit. Kalau berlagak gua dapat RM1 juta ker okaylah juga. Sebab ada orang lain yang rakan - rakannya beribu - ribu dekat facebook tu. Gua ada berapa kerat jer pun member - member dalam facebook tu. Sebelum nih gua approve jer siapa - siapapun yang add gua walaupun gua tahu dia sekadar add sebab nak tunjuk dekat kawan - kawan dia yang dia ada kawan berjumlah beribu orang. Gua tak kisahlah derr kau nak add gua sebab tu. Janji lu tak kacau hidup gua pun dah cukup baik.

Tapi, bermula pasal kes perang komen pasal status gua yang DAP Menang tu memang buat gua menyampah. Sudahlah kau mencelah tanpa usul periksa. Dah tu tak faham apa aku cuba sampaikan dan salah faham. Mengaku pula kau orang media. Bullshit punya perempuan. Maaf kasar tapi aku menyampah dengan orang berlagak pandai tak bertempat sebab fakta - fakta dia semua kosong. Jadah apa mengaku orang media. Ada patut suruh gua removed dia dari friend gua. Bukan gua terhegeh - hegeh add dia. Gua sound kasi dia malu sikit terus dia removed gua. Hahaha. Gua tak kisah pun derr. Janji gua takkan membazir masa gua lagi layan orang gila macam lu.

Gua pun tak suka orang cakap benda yang bukan - bukan dengan gua terutama kalau gua tak rapat atau tak kenal dengan dia. Gua rasa gua pernah gaduh sama seorang blogger lelaki. Bukan gaduh apa. Gaduh kira gaduh manja - manja lah(hahaha) sebab dia melawak tentang anak haram nih. Gua memang pantang dengan lawak - lawak kasar nih tambah - tambah kalau membabitkan keluarga dan kalau hormon gua tak stabil. Tapi, lepas tu okay baliklah. Serius gua cakap kalau nak melawak kasar dengan gua, gua boleh terima(ikut mood lah kan...kau melawak waktu aku panas memang cari nahaslah) tapi jangan libatkan mak bapa atau ahli keluarga gua. Memang pantang. Lainlah kalau kau puji mak bapak gua sebijak saintis ker apa ker boleh lah gua terima.

Jadi, bermula dengan pertengkaran dengan perempuan gila tu so gua ambil keputusan gua nak removed siapa - siapa yang gua tak kenal. Memang dalam 100 lebih orang gua removed. Sudahlah member dalam facebook pun sikit. Removed pula sampai setengah. Hahaha. Mungkin gua ada teremoved facebook si blogger - blogger lain tanpa sedar tapi rasanya tak ada apa - apapun kerugian. Mereka add gua pun lepas tu diam jer. Dan bila ada friend request sekarang gua pasti mesej untuk tanya dia siapa? Kenal gua ker tak? Blogger ker? Ada yang tak dapat terima pertanyaan gua sampai maki - maki gua kata gua sombong. Gua pelik juga. Sebagai contoh gua tanya,"Tumpang tanya. Kamu add saya nih kamu kenal saya ker? Kamu blogger ker?". Dan ada jawapan yang gua dapat,"Sombonglah kau. Blah lah kau. Berlagak macam babi. Kalau tak nak approve request tu removed jer lah." Gua cakap elok - elok pun kena maki. Senang cakap pergi mampuslah kau. Dan ada juga yang dapat terima. Alhamdulillah.

Tadi, gua baru removed seorang lagi sebab gua menyampah dengan ayat - ayat dia. Tadi petang borak bukan main elok jer dan bila gua tanya pasal satu benda nih tiba - tiba berlagak macam tak pernah chat dengan gua tadi. Gua kisah apa sama kau derr. Ingat gua hadap sangat ker  dengan kau? Serius!! Gua mengaku gua memang tak suka add orang dekat facebook. Jarang sangat gua nak add tapi ada jugalah gua add. Ikut mood. Ramai kata gua berlagak lah jadah apa lagi lah. Ada kata mentang - mentang dah famous lah apa jadahlah. Tolonglah derrr! Famous jadah apanya? Gua orang biasa. Gua keluar rumah tak ada pun wartawan datang. Tak ada pun stalker ganggu hidup gua. Gua keluar pergi bandar tak ada pun orang tahan - tahan gua ker sambil cakap,"Eh, awak nih blogger yang famous tu kan? Nak autograf plz! Nak nombor phone plzz". Tak ada pun derrr. Langsung tak ada. Jangan judge gua berlebih - lebih.

Memang gua nampak sombong. Tapi, bila lu add gua ia buat gua rasa dihargai dan kalau pada siapa - siapa yang add gua memang gua akan cuba tegur dan ada sesetengah tu memang gua care pasal lu kaw - kaw punya. Tapi, bila lu suka - suka hati buat palat memanglah gua angin derrr. Sebab tu gua buang badge facebook gua dekat blog nih. Senang cakap kalau lu setakat add cuma nak ramaikan list lu, baik lu pergi add itu orang - orang MLM yang ada facebook. Kalau lu ikhlas nak add gua sebab nak jadi kawan gua...itu gua alu - alukan dan gua ucap berbanyak terima kasih kerana sudi pilih gua jadi salah seorang kawan lu.

Gua semak lah bila lu tak kenal gua tapi lu layan gua macam gua kawan sekolah lu selama 15 tahun. Kalau lu layan gua baik - baik gua tak kisah tapi cara lu layan gua macam lu minta kaki gua masuk mulut lu. Haih, gua sakit hati betul dengan orang - orang macam nih. Entah apa yang lu mau pun gua tak tahu.

Jadi, pada blogger - blogger lain. Gua tahu gua bukan manusia sempurna. Kalau selama nih gua ada terkasar bahasa, terover, terlebih sudu dari kuah atau buat korang tak selesa, memenuhi wall korang dengan entry aku dan sebagainya....gua minta maaflah banyak - banyak. Alhamdulillah, masih ramai blogger yang tahu batas - batas mereka dalam melayan sahabat blogger yang lain. Baiklah, aku malas menaip dah. Patutnya aku menaip episod 14 Siri Antara Dia, Kau Dan Aku tapi sebab hal biadap - biadap nih hilang mood aku. Kalau ada mood aku siapkan episod 14.

P/S : Maaf Kalau Bahasa Gua Kali Nih Kasar. Gua Malas Simpan - Simpan Benda Yang Menyemak Dalam Kepala Gua. Gua Suka Luah Terus. Nanti Kalau Simpan - Simpan Lama - Lama Meletup. Susah Pula. Tak Pasal - Pasal Gua Yang Gila. Gua Dah Lah Gila - Gila Remaja Sekarang.  Assalammualaikum.

33 ulasan:

  1. dia tak baca betul betul.
    dan dia beremosi.
    kot.
    haish.
    sabar hans.
    ;)

    BalasPadam
  2. kalau dni pon tak suka cemtu.. dats y dni tak add sesapa kat ym.. (sebab dni tak ado FB, FB ni rembat cik abang punya wakakaka). dni rasa malas melayan blogger yang hanya nak meramaikan kenalan.. ramai kenalan dan berkenalan dengan cara baik tak pe.. ni nak kenal kita pastu maki2 dan perli2 dan sangkal2 apa kita cakap dan ehhh banyak pulak dan... itula.. tak suka orang yang suka cari pasal dengan kita. baik kita escape je dari berpasalan dengan mereka.. dni delete yang cari pasal je dengan dni.. tak kuasa nak tengok perkembangan dia dah dia dok maki hamun kita..

    BalasPadam
  3. hak hak
    relax hans
    manusia macam2

    BalasPadam
  4. fuh2, jgn remove aku lak hans dr frenlist tu..

    BalasPadam
  5. yup.. paling tak suka dengan orang yang main add2 nih tanpa kenal. tapi, bila komplen kat status, sedap je2 ada yang suruh berkenalan. dia ingat berkenalan di fb tu macam jumpa kat kedai kopi?

    macam gak blog, datang follow nak suruh follow balik, memang tak layan lah. unless dia punya blog memang best... macam sembang kencang ke... orait la kan. berbaloi! dan saya juga akan komen kalau ada something popped up in my mind yang related...

    saya rindu blogosphere sebelum ia meletop! :)

    BalasPadam
  6. setuju sgt dgn post ni...
    itu yg tak approve org tak kenal kalau die add. kekdg menyemak filter je dgn status die, tp kite bukannya tau ape pun psl hidup die.
    lagi2 kalau org yg tak kenal kite ni nak judge kite based on our status kat fb..

    BalasPadam
  7. wah! hans marah bai....
    der! ilek jek der...
    org2 cam tuh lu kasik tanggal sume gigi jek..geram lak wa..wa lak tetiba emo der skung ni..wa dulu kena gak..tapi tak setrok lu ni der!! tak sangka wa, lu marah tahab gaban cam ni der! geram wa! pasal makhlok fucker chipan tuh..fav* series crita lu ni tak dapat wa nak tatap...hades..neway kau tak remove aku an kt FB..wakakaka! :)

    BalasPadam
  8. hahaha sebab tu la aku dari dulu sampai skrg kalau org add aku..aku tgk dlu..kalau kenal aku approve..kalau tak kenal..aku say sori la..aku ignore...aku tak nak org yg aku tak kenal sibok dlm fb aku...huhu

    BalasPadam
  9. huisshh...sikit mara entri kali neh..hahha....bayan pon penah kene hans...siap ckp bayan neh bisu,pekak dan OKU lagi..sikit punya kambing gurun itu org...cara paling lapang otak neh,remove jee dia...senyap terus...

    BalasPadam
  10. haha..baru aku pasan,aku tak add ko lagi..hans!Add aku Fb..heeeehehehee

    BalasPadam
  11. FB mmg annoying sumtimes. lg2 bila banyak penyibuk yang ntah apa-apa mmg macam samp**.

    BalasPadam
  12. hizami : mungkin...cuma dia berlagak bijak...isi tak ada..tu aku panas tu..dah okay dah..lepas taip n publish marah aku dah hilang semua. haha

    ardinihumaira : yups..tiba2 jer ganggu hidup kita kan..so skrg memang nak approve pun kena hati2 lah

    ery : gi togk fb aku..kalau xleh komen tu kena removed la tu.wakakak...aku rasa tak kut..wat apa nak removed ko..aku kenal maa

    deus : yups...sebab dia bermacam2 dengan aku lah aku jadi cam nih..haha

    hasrol : tak kut..sebab ekau ada teh tarik...kalau removed cam ner nak minta..ekekek..just kidding

    mariam : yups..yg follow suruh follow balik pun satu hal...itu xlarat nak tegur dah...haha

    Att Ashburn : yups...now ku lebih berhati2...

    kechik : dah okay dah bro...jgn ekau lak emo..den tembak ekau kan dengan bazooka...hehehe

    wanie-san : tu lah..skrg approve yang ku kenal jer...aku dlu2 ingat nak buat kawan...ada yg okay..tapi dah jadi macam ari tu..so serik dah lah

    bayan : mak aih...ekau lagi kesian..kejam nya orang tu

    iqbal : ekau add la den yer..

    BalasPadam
  13. erk..ko ada delete aku ke hans??aku xbiadap kan?hehe

    BalasPadam
  14. hish..memang kat fb ramai pon orang macam tu..add tak pepasal..nak approve pon kene pikir dulu lapan puluh lapan kali..hahaha aku pon jarang add org ni..kawan reramai kat fb pon macam haprak..tego pon tidak..heeeee

    BalasPadam
  15. nursarah : sabar2...

    miss : dah okay dah miss

    iyllienaz : eh,mana da delete ko..ko okay jer kut...baik2 jer(kfc 1 bucket yer)...hahaha

    cik saadah : hahaha..2 puluh kali tu.haha

    BalasPadam
  16. haaaaa lagi 1...daripada remove,baik block je orang tu terus....kan kan kan..

    BalasPadam
  17. rileks bro...
    aku ko jgn remove kan pulak..
    ^^,

    BalasPadam
  18. hans, sabo2
    klu gua pun panas gak
    xrugi pun takde kawan macam tuh bro

    bila nak add fb ak? haha

    BalasPadam
  19. haiii hans..
    bagi saya pertanyaan hans tu xder la salah pun.. tpi sampai nk maki hamun tu pelik gak.. saya skank pun nk approve tgk2 dlu, kenal ke tidak.. bukan apa, kalau boleh saya nk sentiasa dapat bertegur sapa ngan kawan2.. kalau dh beribu2 tu, semestinya ada yg tertinggal..

    BalasPadam
  20. x bro..
    mmg ko blagak..
    pegi mamp*s!
    muahahaha..

    *joke*
    =P

    BalasPadam
  21. apsal weh...?sib baik gua tak kayan fb ni...friend gua pun ada sorg je...ekeke
    anyway...betul tu...klu gua pun sama...kutuk gua kaw2 pun takpe tp jgn libatkan family...
    emosi lu mmg ditmpt yg betul bro...

    BalasPadam
  22. hans,.,,naseb ko xremove aku..thx...hihhihi :p

    BalasPadam
  23. aku x rajin add org.join fb dh 3 taun.tp kwn2..ciput je..

    BalasPadam
  24. sabar okeh hans.... as for me pun, mie akan add org yg mie kenal.. bukan menyombong atau apa.. tapi pada mie biarlah fb tuh tmpat org kiter kenal kenal.. kalau setakat add tapi kau dulu layan tak layan ... atau pun kau add sebab nak tau jalan kehidupan orang.. then jaja yang bukan bukan ... baik tak payah..
    mie pun pernah tanya pada org mcm yang hans buat... sapa anda.... ? bila ada nak add fb.. yg ok ok laa.. yg tak boleh tahan ada seseorg tuh yg sampai sekarang kalau jumpa mie cam memalu pulak sebab kau nak buat onar... sekalu ditukar satu pejabat.. dah jumpa ai termalu ... silapnya mimie tanya dia .. siapa nie ek... maaf .. tak berapa cam.. nie kak XXX ke..? terus dia balas yg bukan bukan siap mcm kau tuh semua org kenal.. sorry la nak add.. sampai skunk pun mie tak add.. kekadang org nie kena beri pengajaran sikit... susah kalau berlawak tak bentempat n pada mimie kalau setakat nak add then tak da apa respond baik tak payah...

    eemm sorry.. teremo juga sebab pernah terkena macam nie... taknak add nak memaki n memarah pula.. haiiii orang orang.. aparaaaaa....

    sorry yer hans... :D

    apa pun... agak agak kalau ai nak add shah rukh hans .. approve tak?? hahahahahahaa

    BalasPadam
  25. sabar2..
    skaang macam2 jenis org ada..
    terima kasihlah sbb xbuang aku..
    hehehe..

    BalasPadam
  26. ANG MARAH SANGAT NIE SEBAB AH CHONG DAH BERPUNYA KA?

    BalasPadam
  27. Relez bro.. ptg tdi wa delete hampir 230 org kt fb add pastu uat derk je pebarang.. mmg bro fb tok org y kite knl je.
    wa paham bro. wa pon start remove2 nie pasal wa bosan xknl add pastu dia.. k bro wa sokong lu bro. tp farid nye comment xleh blah haha

    BalasPadam
  28. salam
    hans..aku baru baca ni entri. Sebenarnya yang hans tanya pasal mukabuku tu pun, macam kes hans nilah. Adalah kira sedara tu dia pegi komen kat gambar kawin aku macam MAIN KAWIN-KAWIN jer..Adakah patut. Sebelum ni aku tak juga ramai kawan ada 200, so aku remove juga sampai tinggal 100. Tak kisahlah tak ramai kawan, lagi ramai lagi sakit kepala tengok status dan komen yang jengkel dan menghina aku.
    Steady hans..

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com