Ahad, 18 Julai 2010

Apabila Pemilik H.P.B Blog Merepek!



1) Pemilik blog nih tak malu langsung meminta hadiah hari lahir pada orang - orang yang boleh dikatakan rapat di dalam dunia maya ini tetapi dia jujur! Dia tak ada berkias - kias! Terus jer minta! Dapat ker tak itu cerita lain! Kadang - kadang pelik juga bila ada yang bising - bising tu. Pemilik blog nih tak kisah kalau yang bising tu adalah orang yang pemilik blog minta hadiah daripada beliau tetapi ini yang tidak ada bersangkutan langsung. Tak pernah kenal atau cuba kenal!

2) Pemilik blog nih kadang - kadang terlebih mengambil berat pasal beberapa orang di dunia maya ini yang dia rapat walaupun hakikatnya orang - orang yang dia ambil berat tu tak pernah pun ambil kisah langsung tentang dia. Kadang - kadang dia ditertawakan. Pernah juga pemilik blog terfikir salahkan kalau ambil berat pada orang yang dianggap seperti kakak, abang atau adik sendiri? Mungkin bagi mereka salah! Pemilik blog menerima itu semua.

3) Pemilik blog ini selalu disalah anggap apabila dia cuba menjadi si baik semasa bersama dengan orang - orang yang rapat dengannya di dunia maya.Mereka pasti akan berkata 'Ada udang Di Sebalik Batu' sedangkan pemilik blog ini memang cuba belajar untuk menjadi lebih baik.

4) Pemilik blog ini juga berasa pelik kenapa dia masih lagi melayan mereka dengan baik sedangkan mereka langsung tidak menghargai atau memandang apa yang telah dilakukan si pemilik blog tersebut. Ada ketikanya mereka memperlekehkan hal ini. Si pemilik blog bukan minta dipuji cuma janganlah memperlekehkan usaha pemilik blog yang ikhlas ini.

5) Pemilik blog rasa mahu menjadi pasif buat seketika. Biarlah dia pergi menyepi diri kerana tak akan ada apa - apapun yang bakal berubah. Moga anda semua gembira sentiasa.

P/S : Selamat Bermimpi Indah!


15 ulasan:

  1. kenapa pemilik blog sentimental mlm ni? haha

    adakah ini kesan kamikaze perut tempoh hari

    apepun bro, usaha ko mmg murni
    thanx sudi mlawat slalu blog ak

    BalasPadam
  2. ape yang ko carutkan ni wahai en hans..hahahahaha..

    BalasPadam
  3. hans apa kes lu tetiba emosi gitu, jadi diri sendiri bukan untuk orang lain :)

    BalasPadam
  4. nk rehat bro?

    btw, jom ambil award khas utk blog awk ni :D

    http://freewebcomic.com/2010/07/geng_cipan_award_pakatan_komik_online/

    BalasPadam
  5. salam,selamat pagi! kah3.. macam itu ropenyer..ada makna tersirat tue..

    BalasPadam
  6. sangat terkesan dgn apa yg pemilik blog ini cuba nak sampaikan.. ada makna yg tersirat.. semoga segala usaha pemilik blog ini di berkati olehNya.. Amin..

    BalasPadam
  7. hans betul2 cam kat bollywood la..
    filem baru ke..

    BalasPadam
  8. pemilik blog ini bukan terrorist yg pasti.......ahaha

    BalasPadam
  9. jadi diri sendiri itu yg terbaik. hehe. :D

    BalasPadam
  10. salam hans

    ang mmg budak baik.
    pesan aku jg diri baik2 k bro
    terima kasih utk kebaikan ang.
    buat baik dibalas baik insyaAllah

    BalasPadam
  11. apa kes emo2 ni? tu la aku ajak join tanam jagung tak mau. boleh hilang stress kalau ikot aku. hehe

    BalasPadam
  12. keadaan emosi incik hans berubah mengikut cuaca kot...

    BalasPadam
  13. semoga hans terus dengan sifat2 yg baik seperti di atas. :)

    BalasPadam
  14. yo hans awat ni..ada yg buat onar kaaa...

    ape2 pown sis appreciate apa yg hans dah buat utk blog sis k...moga dibalas dgn yg lebih baik..

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com