Rabu, 29 Disember 2010

Chak De! Malaysia



Tudiaaaaaaaaa! Nala punya besaq aku letak gambaq nih! Hahahaha! Punya berkobar - kobar semangat aku tengok filem nih tadi dekat RTM2. Tak mengantuk pun! Penuh pengajaran dan sangat patriotik! Filem Chak De! India memang menarik dan berharap pengarah Malaysia akan mengarah filem - filem kesukanan yang hebat seperti ini di kemudian hari.

Bila menonton filem ini dan tiba - tiba teringat tentang pasukan bola sepak Malaysia yang sedang bertanding pada piala Suzuki AFF 2010 nih. Walaupun filem Chak De! India tu mengenai pasukan hoki wanita dan pasukan bola sepak Malaysia pula ialah pasukan lelaki namun seperti ada satu persamaan pada mereka. Bermula dengan kekalahan dalam jumlah jaringan yang besar namun akhirnya bermula garang dan berjaya mara ke final kejohanan.




Jika di dalam filem Chak De! India menunjukkan pasukan hoki wanita mereka berjaya menjuarai kejohanan jadi aku berdoa agar pasukan bola sepak negara kita yang masih muda - muda belaka ini juga dapat mengikut jejak langkah yang sama. Moga pasukan negara mencapai kemenangan bergaya pada hari ini. Insyaallah! 


Berjuanglah demi negaramu Malaysia!

Kemudian berjuang untuk pasukan mu!

Dan akhirnya barulah berjuang untuk diri sendiri!

Chak De! Malaysia!


Nak Laptop Percuma?
Click Gambar Dibawah Untuk Ke Link Contest!


48 ulasan:

  1. tadi x tengok sampai habis! nyesal sesangat.. baguskan cerita nya?? ala2 hollywood pun ada gak.. kikiki.. semoga abg2 bola sepak kita dapat buat yg terbaik esok.. amin

    BalasPadam
  2. aduh xdpt tgk tadi cerita ni..
    arap2 malaysia akan berjaya dgn bergaya... chak de! Malaysia.. hehe..

    BalasPadam
  3. tengok dua kali dah cita ni, tak bosan pun.hihi

    yeahh !

    kamu boleh, Malaysia ! :)

    BalasPadam
  4. yeahh ni la semangat mesia ~~


    anyways, nice entry =]

    Malaysia ataupun Chelsea ? Mana pilihan anda ?
    ► Play. ▌▌Pause.

    BalasPadam
  5. bgos kan cter tue tadi..i loikee :P smoge pmain m'sia ade smgt kental cmtue gk :)

    BalasPadam
  6. walaupun aku x tgk cite tu td, tp aku dpt rasakan aura dari cite tu yg akan memenangkan pasukan malaysia mlm ni^_^

    BalasPadam
  7. tu diaaaaaaaaaaa shahrukh khan besar gambarnyaaa..

    alaaaa missed cite hindustan best

    BalasPadam
  8. srk memang hebat la....semua citer yg dier berlakon semua pun best....saper xtgk td agak rugi gak la...
    ~erk naper tetiba minat hindustan nie ~lalalala

    BalasPadam
  9. wooot, lama tak blogwalking. tak hbis2 dgn shahrukh khan. haha. aku dah add la fb kau. aduhai. :D

    CHAKDE2 malaysia. ape daa

    BalasPadam
  10. harap2 malaysia menag kan..bnga jdi org malaysia^^

    BalasPadam
  11. malaysia sebenarnya boleh...
    tapi wartawan jgn dok puji lebih2....nnt kalau kalah kita juga yg malu...hehe

    BalasPadam
  12. Hye, bagus blog ni and followed anda!
    Nanti jenguk-jenguk la blog saya pulak tau kalau free. Teehee. :)

    Latest Entry - http://negative46.blogspot.com/2010/12/dalam-hati-tanam-azam-nak-buang-tabiat.html

    BalasPadam
  13. chakde memang terbaik...
    gue pun layan gak..

    BalasPadam
  14. Wah!
    Macam terbaik je citer ni..pasni boleh layan oh..
    eh lupa plak umah sewa kiz takde TV..
    alaaa

    Jom skodeng,
    Happy Birthday , Kiz

    BalasPadam
  15. moga gitulh...punya semangat juang n xcpt brputus asa.....

    BalasPadam
  16. aku ske gler cite ni..siap beli cd dier...tp skrg cam nak bukak balik ah tgk....

    BalasPadam
  17. da beli cd citer niyh last year kott!! da tgok banyak kali citer niyh mmg tak bosan!!! bile siar kat tv2 still nak tgok kiat tv2 agiyh..wakakaka~, fighting utk team bola sepak negara malam niyh!!! MalaysiaBoleh!!

    BalasPadam
  18. Jai nak tgk TV? TV kat umah pun da breabuk lama x bukak.. Bz kje..Kje2 oh kje.. Erm.. Bilalah nak sng ckit x kne kje camni..he3

    BalasPadam
  19. kat mana tgk bola malam ni bro?

    BalasPadam
  20. ooo chakde tu boleh.... hehe... :) memang boleh!!!

    BalasPadam
  21. aku harap2 malaysia menang malam ni.. sempat eh ko layan cite hindustan semalam :D

    Pendapat anda?
    i got free t-shirt from altimet.!

    BalasPadam
  22. Wish pasukan Malaysia all da best...kalau rasa cuax, ingat aku..sure leh tendang masuk gol

    Pssssssssssssssssssssss
    Jawatan Kosong di UPM

    BalasPadam
  23. tgk intro pun dh tahu citer ni mmg best mlm td.. nilai patriotik tu yg best..

    BalasPadam
  24. Macam best je.. Lame giler tak layan movie bolly ni..

    YEAH MALAYSIA CHAKDE!!

    BalasPadam
  25. insyaallah. semoga malaysia menang malam ni.

    BalasPadam
  26. best cite ni...dahla i gile main hoki....muehehhehe
    gud luck skuad harimau di bung karno!

    BalasPadam
  27. ala ruginya xtgok citer ni..
    Smlm dah bukak tv2 tp tgok pompuan2 yg main hoki tu jer tp xtau lak SHAH RUKH KHAN ada..Uwaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  28. sis nak tgk gak cite ni smalam..tp last2 shah rukh khan tgk akak..hahahah..rugiiiiiiii laa

    BalasPadam
  29. harap2 Malaysia dapat bawak piala balik la ye... =)

    BalasPadam
  30. tengok gak citer nie mlm tadi kat tv. memang sangat patriotik betul lah..

    BalasPadam
  31. uih hindustan
    dah lama tak tengok hindustan

    harap-harap malaysia menang malam ni
    ameen~

    chak de! malaysia

    BalasPadam
  32. citer baru ker ni?
    hehe. lama x tgk citer br
    paling last br pun
    3 idiots ><
    |BANANA obsessed! | Sejarah BARBIE|

    BalasPadam
  33. alah.. rugi aku tk tgk semalam. aku igt just another love story. adehh..

    BalasPadam
  34. malaysia bolehhh!!!..yeaaayyy!!..

    BalasPadam
  35. malaysia chakde r...

    kalau chakde malaysia... jadi boleh malaysia!! pelik tuh!! ngeh3

    BalasPadam
  36. Chakde malaysia.. Heehee.. Inilah satu-satu cite shah rukh yang memang aku tak penah nengok.. Hoho..

    BalasPadam
  37. semoga sukan malaysia terus berkembang

    BalasPadam
  38. uiks. tak tahu plak aku ada citer ni....hmmm...kalau ada pengajran disebaik citer tu, boleh la ikut.kadang,cerita2 macam ni boeh dijadikan inspirasi jugak...malam ni aku kerja,tak boleh tgk bola.arghhhhhh!!!tension

    BalasPadam
  39. woh..mcm best je..iyelah sbb ade SRK...hehehe


    p.s : korang semua cepat join contest ni ! hadiah utama - domain name untuk 2 tahun !! cepat !!

    hans tamau join ke ? reka2 tagline ni kacang jer utk kamoo...haha

    BalasPadam
  40. ni cite tahun bile ni?aku dah lupa bila kali terakhir aku tgk cite hindustan..huhu

    BalasPadam
  41. aiseh hans, ko bru tgk ke... kata pminat srk... nampaknya aku pminat no 1 la... ko da turun pgkat jd no 2... haha... gurau je hans... jange maroh deh

    BalasPadam
  42. tak minat bola~ tak minat hoki~ tp papepown.. aku tetapkan malaysia akan berjaya dalam apapun bidang asalkan baik untuk rakyat~ hoohoooiii~~ dah tua dah shah rukh khan ni~

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com