Rabu, 31 Ogos 2011

Duit Raya

Cantik Gua Lukis


DIMANA ENGKAU WAHAI DUIT RAYA??

MENGAPA GUA BELUM DAPAT DUIT RAYA?

BILA GUA AKAN DAPAT DUIT RAYA?

SIAPA AKAN BAGI GUA DUIT RAYA?

KENAPA TAK BAGI GUA DUIT RAYA?


P/S : Sob Sob Sob T_T !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Selasa, 30 Ogos 2011

Hans Mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Dan Maaf Zahir Batin Kepada Semua Pembaca http://hanspunyablog.blogspot.com

Aku Rembat Gambar Nih Dekat Google Sebab Comel


Makkk aiiiiihhhhhhhhhhh!!!! Tajuk entry pun dah boleh buat satu perenggan! Hahahaha!! Baiklah!! Sebab takut nanti gua tak sempat nak buat entry nih jadi gua buat siap - siap dan siarkan segera!! Nampaknya bulan Syawal kian menjelma dan Ramadhan semakin meninggalkan kita! Jadi, gua nak mengucapkan berbanyak - banyak minta maaf kalau gua ada buat salah dan silap pada korang semua! Memang ada pun sebenarnya sama ada salah gua atau salah individu tertentu tapi semakin lama kita hidup maka pemikiran kita pun semakin matang dan terbuka. Insyaallah buang yang keruh dan ambil yang jernih!

Gua pun tak suka simpan apa - apa dendam dalam hati sebab gua rasa gua lebih suka buat hal sendiri dan kepada sesiapa yang mungkin tak suka gua tu maka gua minta maaf lah kalau ada gua terkasar bahasa ker tersalah komen ker atau ada entry - entry di dalam blog ini sebelum ini yang buat korang semua terasa gila sampai menyumpah - nyumpah gua kan!! Jadi, dengan ini gua mengucapkan kepada semua pembaca, pengomen, yang sudi mengikuti blog nih, pembaca senyap serta rakan - rakan sekolah, rakan - rakan kuliah dan sebagainya dengan ucapan :-


Selamat Hari Raya Aidilfitri

&

Maaf Zahir Batin


P/S : Jumpa Lagi Pada Hari Raya Ke-3 Atau Ke-4 Dengan Sambungan Kisah Dongeng Snow White Versi Utara!! (^_^)Y


Isnin, 29 Ogos 2011

Snow White And The Seven Dwarfs - Part 7 (Versi Hans)

Tajuk :-
Snow White And The Seven Dwarfs

Genre :-
Fantasi

Episod :-
7

Watak - Watak Utama :-

Snow White


Ahli Sihir Jahat


Putera Raja


Orang Kerdil


Makhluk Dalam Cermin Ahli Sihir Jahat


...............................................................................................................................


: Nampaknya terpaksa lah aku menilik menggunakan bebola kaca sakti aku nih untuk mengetahui mayat siapakah yang rentung semalam!! Haihhh!!! Menyusahkan aku betoi lahh!!!

: Hah!! Cuba tuanku permaisuri tilik tengok!! Hamba pun tak sabar - sabar nak tau nih!! Cepatlah tuanku permaisuri!! Lembab lahhh!!!

: Hang nih reti sabaq tak cermin??? Jangan sampai aku ketuk muka hang dengan mertun!!! Nanti baru hang tau apa ertinya penyesalan!!

: Takutnyaaaaaaaa!!! Okay!! Hamba diam!! Hamba diam!!

: Eh? Eh? Biaq betoiii!!! Betoi lah cakap hang wahai cermin!! Memang bukan Snow White lah yang mati!! Orang lain lah yang mati!!! Kenapa boleh ada orang lain pula dalam rumah Snow White nih? Setahu aku gadis bedebah tu tinggal seorang diri jer dekat rumah tu!! Eh, awat hang diam ja nih cermin??

: Zzzzzzzzzzzzzzzzzz!! (cermin sakti sedang tidur)

: Cermin nih memang tak guna lah!! Aku punya lah penat bercerita alih - alih hang boleh pula tidoq siap berdengkur dengan gembiranya lagi!! Bangun lah setannnnn!! Kuang jaqqqqqqqqqqq!!!

: Zzzzzzzzzzz....Eh..eh...Maafkan hamba wahai tuanku permaisuri!! Hamba terberadu seketika!! Siapakah gadis malang yang mati rentung di dalam rumah Snow White itu?

: Entah!! Aku pun tak tahu siapa tetapi yang pasti mayat itu memang bukan mayat Snow White!!! Memang tak boleh jadi nih!! Sekarang aku tak tahu dekat mana gadis bedebah itu berada!!!

: Nampaknya tuanku permaisuri terpaksa lah bertanyakan bebola sakti tuanku sekali lagi dimana Snow White berada kini!!

: Itulah pasal!! Nampaknya sekali lagi aku terpaksa mengerah tenaga bertanyakan bebola sakti aku ini!! Wahai bebola sakti ku!! Tunjukkan aku dimanakah Snow White berada sekarang!!


Sementara itu Snow White berasa sangat terkejut apabila mendapati rumahnya hangus terbakar dijilat api dan apa yang paling mengejutkannya ialah apabila penduduk kampung Tiada Salji menyangkakan bahawa dialah mayat yang ditemui mati rentung di dalam rumahnya itu namun sewaktu kepulangan Snow White ke rumahnya selepas menghantar kuih karipap yang dipesan oleh Makcik Leha yang menempah lebih kurang 500 biji kuih karipap sempena jamuan hari lahirnya yang ke-57 itu menjawab segala persoalan orang kampung tersebut.


 Wajah Ketua Kampung Tiada Salji - Tok Zamboogari 


Jadi, ketua kampung Tiada Salji iaitu Tok Zamboogari mula pening memikirkan siapakah mayat yang rentung di dalam rumah Snow White tersebut. Jadi, beliau telah menyuruh seluruh penduduk kampung berkumpul di dalam acara yang dinamakan sebagai rokol tersebut untuk mencari jawapan kepada mayat yang masih belum dikenal pasti siapakah empunya pemiliknya.


: Wahai Tok Zamboogari! Apakah sebenarnya yang telah berlaku nih? Kenapa rumah cheq jadi lagu nih? Apa dosa cheq wahai Tok Zamboogari?

: Tok pun tak tau lah Snow White!! Tok sampai sini ja dah habis rentung dah rumah hang!! Tok ingat hang dah mampuih dah dalam tu sebab ada satu mayat rentung dekat bahagian dapoq rumah hang!! Hang tinggai dengan sapa lagi dalam rumah nih? Setahu tok hang sorang ja kan?

: Tu yang cheq hairan sangat ni tok!! Tadi waktu cheq tinggalkan rumah nih pun rasa - rasa cheq tak ada orang!!

: Kejap!! Tok nak buat rokol nih!! Nak tengok sapa orang kampung Tiada Salji yang tak ada dekat kampung kita sekarang!! Mungkin mayat tu mayat orang kampung nih juga!! 


Selepas semua penduduk kampung berhimpun maka Tok Zamboogari pun mengarahkan agar semuanya berbaris dengan mendepa tangan ke hadapan mereka dan diakhiri dengan senang diri. Akhirnya, selepas pemeriksaan mengejut itu didapati terdapat seorang penduduk kampung yang tidak ditemui dan selepas mayat yang rentung itu diperiksa akhirnya bukti ditemui. Memang sah mayat itu ialah....


: Apa tok? Biaq betoi apa yang tok bagitau dekat cheq nih!! Cheq tak sangka dia sanggup pecah masuk rumah cheq!! Ini mesti dia nak curi resipi rahsia kuih karipap cheq!! Padan muka dia!! Itulah balasan orang yang hasad dengki macam dia tu!! Huh!!

: Snow White!! Sudah - sudahlah tu!! Kak Senah dah tak ada!! Dah mati rentung pun dalam rumah hang tu!! Hang maafkan jer lah dosa - dosa dia dekat hang!!


: Dah tok kata macam tu cheq ampunkan lah dosa Kak Senah tu!! Tetapi, macam mana rumah cheq boleh terbakaq sampai jadi lagu nih? Siapa punya angkara nih tok?

: Tok pun tak tau lah Snow White!!! Setakat orang kampung dok cari bukti nih tak jumpa lah pula minyak tanah ka petrol ka apa!! Tak tahu apa punca kebakaran!! Selama hang duduk dekat kampung nih hang ada gaduh dengan sapa - sapa ka? Mungkin orang tu yang bakaq rumah hang nih!!

: Setahu cheq tak ada lah pula tok!! Kalau yang saya gaduh pun dengan Kak Senah jer lah!! Itu pun dia yang mula dulu! Eh..... (tiba - tiba Snow White teringatkan kata - kata Golimat tentang Ahli Sihir Jahat yang mahu dia mati dibunuh oleh rakan baiknya itu)

: Hah! Kenapa Snow White? Hang dah tahu kah siapa yang bakaq rumah hang nih?

: Eh? Tak ada lah tok!! Cheq cuma teringatkan sesuatu jer tadi!! Nampaknya cheq terpaksalah tinggalkan kampung nih tok!! Senang - senang nanti cheq datang sini balik melawat orang kampung Tiada Salji nih.

: Hang nak pi mana Snow White? Hang ada saudara mara dekat tempat lain ka?

: Cheq ada lagi adik beradik!! Nanti cheq pi duduk dengan depa lah tok! Okay tok! Cheq pergi dulu!! Selamat tinggal!!

: Hati - hati lah yer Snow White!! Selamat tinggal!!  


Snow White sebenarnya cuma menipu Tok Zamboogari sahaja kerana kebenarannya dia hanya hidup sebatang kara. Sudah tiada siapa - siapa lagi untuk mengadu nasib. Snow White mulai berasa takut kerana memikirkan Ahli Sihir Jahat tersebut sudah bertindak berani dengan membakar rumahnya semata - mata mahu membunuhnya yang langsung tidak mengenali ahli sihir tersebut. Seharian Snow White berjalan sehelai sepinggan seorang diri di dalam hutan tersebut.

Keadaan sekitarnya semakin sejuk dan guruh mula bernyanyi di angkasa!! Dia berasa begitu lapar dan dahaga. Tenaganya semakin berkurang dan matanya mulai berpinar - pinar! Snow White terpaksa berehat seketika di bawah sepohon pokok yang besar dan tiba - tiba dia terpandang sebuah rumah yang sangat comel di sebalik rimbunan pokok bunga Orkid yang mekar bunganya.


: Rumah siapa lah agaknya nih!! Aku nak tumpang tidoq semalam lah!! Helloooo!!! Tuan rumahhhhh!!!!!! Helloooooooo!!! Ada orang tak nih?


Selepas 2 minit Snow White menunggu namun jeritannya langsung tidak disambut sesiapa!! Lalu dia mengambil keputusan untuk memecah masuk rumah tersebut kerana hari mulai hujan!!


: Serabut betoi rumah nih!! Macam tongkang pecah!! Haihhh!! Tetapi yang peliknya tu kenapa semua benda dalam rumah nih kecil jer hah??? Eh, ada makanan lah atas meja tu!! Aku dah lah lapaq nih!! Tunggu lagi!!


Snow White pun tanpa segan dan silunya makan kesemua makanan di atas meja itu dengan lahapnya. Disebabkan kekenyangan melampau ditambah keletihan kerana seharian berjalan tanpa tujuan maka akhirnya Snow White tertidur tanpa dia sedari. Tidak berapa lama kemudian kedengaran beberapa suara dari luar rumah tersebut.


: Eh? Hoi kawan - kawan ku sekalian!! Awat rumah kita menyala nih? Sapa yang terakhir keluar dari rumah pagi tadi? Awat hangpa tak tutup lampu hah? Haihhhhh!!!!!



Bersambung....... 

Part 1 Disini

Part 2 Disini 

Part 3 Disini 

Part 4 Disini

Part 5 Disini

Part 6 Disini

Part 7 Disini

Part 8 Disini

Part 9 Disini


P/S : Layankan Jer Lah Kisah Merepek Aku Nih Yer!! Hehehehe! (^_^)Y

Snow White And The Seven Dwarfs - Part 6 (Versi Hans)

Tajuk :-
Snow White And The Seven Dwarfs

Genre :-
Fantasi

Episod :-
6

Watak - Watak Utama :-

Snow White


Ahli Sihir Jahat


Putera Raja


Orang Kerdil


Makhluk Dalam Cermin Ahli Sihir Jahat


...............................................................................................................................


Selepas Golimat berbincang dengan Snow White tentang cadangan yang diutarakan oleh gadis tersebut tentang bagaimana mahu menipu ahli sihir yang jahat itu maka Golimat pun membuat keputusan untuk mengikut bulat - bulat cadangan yang diutarakan oleh Snow White itu. Maka pada hari yang telah dijanjikan akhirnya Ahli Sihir Jahat tersebut pun datang bertemu Golimat di rumah pembunuh upahan itu untuk mengetahui tentang status terkini Snow White sambil membawa 10 ribu keping syiling emas seperti yang diminta oleh Golimat mengikut perjanjian mereka tempoh hari.


: Selamat petang!! Hai!! Golimattttttttt!!! Ohhhh Golimaatttttt!!! Aku datang nih!! Buka lah pintu!!!

: Hah!! Datang pun si tua nih!! Ingatkan bulan depan baru hang nak datang!!! Mana syiling emas yang aku minta tu??? Jangan cakap hang lupa bawa pula!! Aku tahu lah hang dah tua dan pekak!! Jangan tambah satu lagi kelebihan hang yakni nyanyuk!!

: Aku bawa lah syiling emas yang hang minta tu!! Tetapi, aku nak tahu dulu adakah Snow White telah mati seperti yang aku mahukan dan jika betul hang dah bunuh dia apakah buktinya? Tunjukkan!!
 
: Aku sudah bunuh Snow White semalam!! Mayatnya sudah aku buang di dalam hutan belantara agar dimakan oleh binatang buas di sana!! Tetapi, aku telah simpan ini sebagai bukti. Inilah jantung Snow White!! Nah!! (sambil mencampakkan jantung tersebut kepada Ahli Sihir Jahat itu)

: Muahahahahahaha!! Puas hati aku!! Akhirnya perempuan tak guna itu dah mati!! Aku lah yang paling cantik di dunia ini!! Hahahahahahaha!! Tetapi, kenapa jantung si bedebah ini kecil sangat? Apa - apapun disebabkan hang dah laksanakan tugas dengan cemerlang seperti yang aku minta jadi aku berikan hang 10 ribu keping syiling emas seperti yang dijanjikan sebelum!! Yeahhhh!! Snow White dah mampus!! Aku puas!! Puasss!!!
 
: Terima kasih perempuan tua! Eh, minta maaf yer! Aku dah lama nak tanya hang satu soalan nih! Boleh tak aku nak tanya soalan nih wahai perempuan tua yang buruk lagi hodoh?

: Apa benda yang hang nak tanya tu? Tanya cepat!! Aku dah nak balik ke menara tempat tinggal aku dah nih!!
 
: Rumah hang tak ada cermin kah??? Muka hang buruk kut!! Walaupun Snow White dah mati tapi mesti ada orang yang lebih cantik dari hang!! Hahahahaha!!

: Hahahaha!! Lepas nih hang tak boleh nak hina aku lagi!! Aku sudah siapkan satu ramuan ajaib yang bakal membuatkan aku kelihatan muda dan jelita kembali!! Kejap aku minum!! Glup glup glup! (ahli sihir tersebut meminum ramuan rahsia itu di hadapan Golimat)


Selepas ahli sihir jahat itu meminum ramuan rahsia buatannya sendiri itu tiba - tiba fizikalnya telah berubah menjadi muda dan jelita.


Wajah Terbaru Ahli Sihir Jahat Selepas Meminum Ramuan Rahsia
 


: Wahhhh!! Tiba - tiba dah jadi cantik!!!!! Jom kahwin!! Aku bujang lagi nih!! Belum berpunya lagi!!

: Malas aku nak layan hang!! Wahai cermin sakti kuuuu!! Wahai cermin sakti kuuuu!! Bangunlahhhh!!! Beritahu aku siapakah wanita yang paling cantik di dunia iniii!!

: .........................

: Kenapa tak ada sebarang respon nih!! Aku cuba lagi sekali! Wahai cermin sakti kuuuu!! Wahai cermin sakti kuuuu!! Bangunlahhhh!!! Beritahu aku siapakah wanita yang paling cantik di dunia iniii!!

: .........................

: Nih sah dok tidoq lagi nih! Tak guna punya cermin!! Hoiiii!!! Bangunlah setannnn!!! Aku nak tahu siapa wanita paling cantik di dunia ini!! Aku pecahkan juga hang nih kang!!

: Hurmmmmmm!! Alahhhhhhh!! Kacau lah tuanku permaisuri nih!! Hamba nak tidoq pun tak senang!! Baru sekejap tadi hamba bermimpi berjumpa dengan marka hamba!!

: Ada aku kisah hang mimpi jumpa marka ka awek hang ka apa!! Yang aku nak tau sekarang nih ialah siapakah wanita yang paling cantik di muka bumi ini!! Cepatlah jawab!!

: ...............(Golimat mula berasa resah kerana dia tahu Snow White masih hidup)

: Tuanku permaisuri!! Sudah berkali - kali hamba bagitahu bahawasanya gadis yang paling cantik dekat dunia nih ialah Snow White!! Snow White!! Adakah tuanku permaisuri sudah nyanyuk atau adakah tuanku permaisuri sudah pekak??

: Hang nih memang dasar cermin pemalas lah!! Aku sudah upah orang untuk bunuh Snow White semalam!! Kini gadis tak guna itu sudah mati!! Jadi, aku nak tahu siapakah gadis yang paling cantik di dunia selepas kematian Snow White!! Bodohh punya cermin!!

: Oh, Snow White dah mati rupanya!! Lain kali bagitahu lah dulu!! Haihhh!! Kejap hamba tilik dulu!! Eh, tuanku permaisuri!! Nampaknya Snow White masih belum mati!!

: ..............(Golimat bergerak perlahan - lahan ke pintu belakang rumahnya lalu melarikan diri) 

: Apa yang hang merepek nih jebon?? Snow White dah mati lah!!

: Kalau Snow White dah mati maka dia tidak akan tersenarai di dalam carta 10 gadis paling cantik dan seksi di dunia tetapi menurut senarai yang hamba dapat nih Snow White masih kekal berada di kedudukan nombor satu manakala tuanku permaisuri yang sebelum ini berada di kedudukan ke 100,541 pula berubah kedudukan di tangga ke-2 selepas tuanku permaisuri meminum ramuan istimewa itu sebentar tadi!!

: Maksudnya disini Snow White tidak dibunuh dan masih hidup dengan gembira ditemani oleh kuih karipap dan cucur badak hasil air tangan dia ka? Habis ini jantung siapa?

: .Begitulah nampak gayanya tuanku!! Snow White masih hidup dan jantung itu adalah jantung seekor ayam wahai tuanku permaisuri!! Nampaknya tuanku sudah ditipu dan diperbodohkan sebodoh - bodohnya oleh pembunuh upahan yang tuanku upah tu!!

: Tak guna punya Golimattttttttttttttt!!! Berani kau tipu aku!! Patut lah kecil jer jantung nih!! Rupa - rupanya jantung ayam!!! Arghhhhhhhhhhhhh!!! Matilah kau wahai Golimattttttttt!!!!!!! 


Ahli sihir yang jahat itu berasa begitu marah lalu mencari Golimat yang cuba melarikan diri daripadanya. Akhirnya ahli sihir jahat tersebut telah berjumpa dengan Golimat yang bersembunyi di dalam reban ayam rumahnya lalu berlaku lah sesuatu yang tidak diduga oleh Golimat!!


: Ooooooooooooooohhhh!!! Dekat sini hang bersembunyi rupanya wahai Golimat si penipu tak guna!!!

: Ahhhhh!! Macam mana hang boleh jumpa aku disini!! Baik hang berambus segera jika tidak mahu mati di tangan aku!! 

: Hang nak bunuh aku? Hahahahahaha!! Jangan harap lah!! Disebabkan hang menipu aku dan selalu menghina aku jadi rasakan lah pembalasannya!! (satu cahaya keluar daripada mata ahli sihir jahat itu lalu cahaya itu menuju tepat ke arah Golimat dengan lajunya)

: Apaaaa....apaaaa....yang....hang...cubaaa.....laku...kan...niiii....(Golimat terasa begitu lemah selepas cahaya itu meresap ke dalam badannya) 

: Aku sumpah hang jadi teloq ayam!!! Jadilah hang telong ayammm!!! (jerit ahli sihir jahat itu sekuat hati)


Bling!! Bling!! Blingg!!!


Tiba - tiba fizikal Golimat yang sebelum ini tegap dan sasa berubah bentuk secara tiba - tiba dan akhirnya Golimat bertukar menjadi sebiji telur ayam yang berwarna putih!! Kemudian ahli sihir jahat tersebut memijak telur ayam tersebut sehingga pecah!! Riwayat Golimat berakhir di kaki ahli sihir yang jahat itu.


: Berani hang tipu aku!! Rasakan!! Padan muka hang!! Puas hati aku!!

: Wahai tuanku permaisuri!! Tuanku mempunyai kuasa sihir yang begitu hebat!! Kenapa tidak tuanku sendiri yang menghapuskan Snow White itu dengan kuasa yang ada pada tuanku permaisuri ini?

: Betul juga kata - kata hang tu!! Awat lah aku nih bengap sangat hah!! HaihhH!!!

: Tuanku permaisuri baru tau ka yang tuanku permaisuri nih bengap? Hahahaha!!

: Hang nak jadi teloq ayam macam Golimat juga ka?

: Erkk!! Hamba bergurau jer lah tuanku permaisuri! Janganlah marah!! Jadi, bagaimana sekarang? Bila tuanku permaisuri mahu menghapuskan gadis itu?

: Malam ini juga aku akan bunuh perempuan bedebah itu!!!

: Bagaimana tuanku permaisuri nak bunuh dia??? 


Pada malam tersebut ahli sihir jahat itu telah pergi ke rumah Snow White di kampung Tiada Salji lalu membakar rumah gadis tersebut menggunakan kuasa sihirnya. Seluruh rumah Snow White terbakar teruk dan selepas kebakaran reda terdapat satu jasad yang rentung dimamah api dijumpai di bahagian dapur rumah Snow White tersebut. Ahli sihir jahat itu pun pulang ke menara dengan perasaan yang cukup gembira meraikan kematian Snow White itu.


: Seronoknya aku sebab Snow White dah mati depan aku!! Wahai cermin saktiku!! Wahai cermin saktiku!! Siapakah gadis yang paling cantik di dunia ketika ini??

: Gadis yang paling cantik di dunia ini ialah...ialah...ialah...

: Asyik ialah ialah!! Ialah apaaa??

: Snow White!!

: Apaaaaaaaaa??? Snow....White??? Biaq betoi!! Habis tu mayat yang rentung terbakar di dalam rumah dia tu siapa pula?

: Tak tahu!! Tak tahu!! Tak tahu!! 


Bersambung....... 

Part 1 Disini

Part 2 Disini 

Part 3 Disini 

Part 4 Disini

Part 5 Disini

Part 6 Disini

Part 7 Disini

Part 8 Disini

Part 9 Disini


P/S : Layankan Jer Lah Kisah Merepek Aku Nih Yer!! Hehehehe! (^_^)Y