Khamis, 16 Januari 2020

Review Filem The Garden Of Evening Mists

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca blog www.hanshanis.com sekalian. Alhamdulillah Hans telah menonton sebuah filem yang cukup menarik berjudul The Garden Of Evening Mists di MMCineplex eCurves pada 15 Januari 2020 yang lepas. Filem ini telah diadaptasi daripada sebuah novel dengan judul yang sama dimana ia telah diterbitkan pada tahun 2012 dan merupakan hasil karya oleh penulis novel tempatan iaitu Tan Twan Eng. Novel setebal lebih kurang 400 muka surat ini mengambil masa 4 tahun untuk disiapkan penulisannya. Jadi, ia adalah salah satu perkara yang sangat mencabar buat pengarah Tom Lim dan pasukan produksinya untuk mengangkat karya 400 muka surat tersebut dan menterjemahkannya ke dalam bentuk visual. Namun, Hans merasakan cabaran ini berjaya disahut dan hasilnya adalah sangat memukau.P/S : Kepada anda yang ingin tahu apakah ulasan Hans tentang filem Malaysia yang menarik ini, silalah rajin-rajinkan diri anda membaca ulasan @ review Hans untuk filem The Garden Of Evening Mists dengan klik pautan di bawah gambar poster filem tersebut. Selamat membaca :) 


1 ulasan:

  1. Tengok trailer pun dah berdebar-debar, buku dia baca sekerat je, tu pun online. Ingat nanti dah setel covid-19 ni nak beli.

    BalasPadam

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi saya melalui email mohamadhanisismail@gmail.com