Ahad, 16 Februari 2020

Review Filem Happy Old Year

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca blog www.hanshanis.com sekalian. Alhamdulillah Hans telah berjaya menonton sebuah filem Thailand berjudul Happy Old Year bertempat di Amerin Cineplex, Seri Kembangan pada 13 Februari 2020 yang lepas. Walaupun momentum penceritaan filem ini sangat perlahan namun Hans sangat menyukai intipati penceritaannya yang betul-betul makan dalam dan membuatkan Hans sendiri bermusahabah selepas selesai menonton filem ini. Secara tersuratnya, filem ini sangat mudah dimana ia membawa Hans untuk menonton kisah seorang wanita bernama Jean yang ingin menukarkan rumahnya yang sempit akibat dipenuhi banyak barangan yang tidak digunakan kepada sebuah ruang pejabat yang luas dan memuatkan jumlah perabot yang minima. Tetapi, perkara yang tersirat di sebalik kejadian ini yang sebenarnya menjadikan filem ini bukannya sebuah filem biasa yang klise.


P/S : Kepada anda yang ingin tahu apakah ulasan Hans tentang filem menarik dari Thailand ini, silalah rajin-rajinkan diri anda membaca ulasan @ review Hans untuk filem HAPPY OLD YEAR dengan klik pautan di bawah gambar poster filem tersebut. Selamat membaca :) 

2 ulasan:

 1. ARTIKEL YANG MENARIK DAN MUDAH DIPAHAMI.

  OWH IYA,JANGAN LUPA MAMPIR YA DI BLOG SAYA

  https://www.awalssh.my.id/

  Awalssh.my.id adalah media informasi tips trik seputar teknologi,desain,aplikasi,internet,SEO,Blogger berbagai cara berkaitan dengan teknologi informasi.

  TERSEDIA JUGA LOH TEMPLATE PREMIUM GRATIS YANG BISA ANDA NIKMATI...

  SEE YOU,SALAM BLOGGER

  BalasPadam

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi saya melalui email mohamadhanisismail@gmail.com