Sabtu, 10 Julai 2021

Sambal Soksek Memang Sambal Belacan Yang Pedas Dan Padu

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca blog www.hanshanis.com sekalian. Kali ini Hans memang tidak sabar ingin berkongsi dengan anda semua berkenaan sebuah produk sambal belacan yang berjaya membuatkan Hans berasa kagum dan cukup teruja dengan tahap kepedasan dan kelazatannya iaitu Sambal Soksek.   



Hans sebenarnya sedikit cerewet tentang kualiti dan rasa sambal belacan ini. Selalunya memang sukar untuk menemui sambal belacan yang menepati kriteria Hans apabila makan di restoran atau pun membeli makanan secara online. Ada sambal belacan yang rasanya terlalu manis dan teramat cair. Paling menyedihkan apabila bau sambal belacan yang Hans temui sebelum ini seakan-akan kurang enak sehingga membuatkan Hans memang langsung tidak menjamah walau sedikit pun. Jadi, apabila makanan yang dimakan tidak langsung terasa pedas dan sambal yang diterima tidak menepati piawaian anak tekak maka memang pengalaman menjamu selera tidak seindah seperti yang diharapkan. Jadi, Hans memang bersyukur kerana menemui produk Sambal Soksek yang memang menepati selera dan kepedasan yang Hans inginkan.



Secara jujurnya, Hans agak memandang enteng terhadap tahap kepedasan dan kelazatan Sambal Soksek ini pada awalnya. Hans ingat rasa pedas sambal ini cuma di tahap biasa sahaja. Tetapi, apabila pertama kami masuk ke dalam mulut memang Hans akui rasanya sangat menarik. Secara ringkasnya memang tahap kepedasannya buat Hans terangkat lah dan memang rasa sambal ini cukup sedap dan mengasyikkan. Serius sedap dan buat Hans puas!



Dibawah Hans senaraikan 5 Sebab Anda Wajib Beli Sambal Soksek ini iaitu:

1) Serius Hans sebenarnya sangat susah nak jumpa sambal belacan yang orang jual seperti Sambal Soksek ini. Selalunya sambal yang Hans jumpa agak cair dan terlalu manis sehingga menenggelamkan rasa pedas sambal. Bagi Hans sambal belacan sepatutnya pedas dan Sambal Soksek memang menepati citarasa Hans!

2) Rasa pedas, masin, masam dan manis yang ada pada Sambal Soksek ini memang ngam-ngam soi lah orang kata. Tak lebih dan tak kurang. Kiranya seimbang semua rasanya Jadi, Hans memang sangat berpuas hati menikmati makanan bersama sambal belacan ini. Kesegaran menikmati sambal belacan yang dibuat sendiri ini ibarat seperti baru sebentar tadi ditumbuk dengan lesung batu.

3) Pembungkusan Sambal Soksek ini sangat menarik dimana bekas plastik yang digunakan berbentuk tinggi ke atas. Jadi, memang mudah jika kita nak simpan di dalam peti sejuk beku kerana ianya menjimatkan ruang.

4) Sambal Soksek ini boleh tahan sehingga 6 Bulan jika disimpan di dalam peti sejuk beku. Jadi, anda tidak perlu lagi runsing atau pening kepala kerana sambal belacan ini dijamin tidak akan rosak atau basi.

5) Perkara paling menyeronokkan tentang Sambal Soksek ini semestinya ialah ianya sudah memudahkan kerja dapur anda. Jika si suami atau anak-anak teringin nak makan sambal belacan secara tiba-tiba maka anda tidak perlu bersusah payah lagi nak menumbuk cili dan belacan pakai lesung batu atau nak kisar dengan pengisar. Lagi seronok anda sudah tidak perlu susah-susah lagi untuk mencuci dan membasuh pengisar serta batu lesung.


Jadi, Hans memang tak rasa risau pun untuk war-warkan kelazatan Sambal Soksek ini kepada anda semua kerana Sambal Soksek ini memang sedap dan rasa pedas dia memang padu. Buat anda yang teringin untuk mencuba, Hans kongsikan info laman sosial dibawah untuk memudahkan anda semua menghubungi pihak mereka bagi urusan pembelian:


❤️PRODUK:
Sambal Soksek

🛣️ALAMAT:
Puchong, Selangor.

HARGA:
RM24.90

PROMOSI TERKINI:
RM45.00 Untuk 2 Botol

🛵PENGHANTARAN:
Seluruh Malaysia
.
📞WHATSAPPS UNTUK PEMBELIAN:

Instagram:

Facebook:


57 ulasan:

  1. Amboi nama sambal pun lain dari yang lain ya Hans. Nampak sedap tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang sedap Kak Sue
      saya dua kali menambah sebab seronok makan dengan sambal nih

      Padam
  2. akak sambal belacan yg paling suka adalah sambal belacan utk nasi kak wok. tp nnt kalau senang2 akak beli yg ni.

    BalasPadam
  3. Alaaa...akak dah la tengah lapar tunggu nasi masak ni..lapar....tgok plak entry ni..adoiiii ngences

    BalasPadam
    Balasan
    1. okay lah tu
      saya nasi pun tak masak lagi
      hahahaha

      Padam
  4. Rumah sis wajib ada stok sambal belacan. Tp bercinta nak buat tu. Boleh lah try ni nanti. Senang sikti kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe
      yes..
      sesekali beli buat stok...mudah sikit
      sebab sambal nih tak cair or manis sangat
      semua rasa ada
      jadi berbaloi beli :)

      Padam
  5. Wah bertambah-tambah nasi kalau macam ni

    BalasPadam
  6. Perghh.. Sedap tu.. Mai cni sebotol😁

    BalasPadam
  7. Perghhh! Sure licin if ada sambal ni ahh! Yummy and extra kick ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes
      memang extra kick
      bertambah nasi bila makan

      Padam
  8. nampak sedap ni.. mkn dgn nasi dan telur.

    BalasPadam
    Balasan
    1. confirm terangkat lepas makan
      padu sambal dia

      Padam
  9. bestnya nampak. Macam sambal buat sendiri yea. Berdesik pedas ni orang pantai timur kata!

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang homemade
      confirm berdesik pedas
      hehehe

      Padam
  10. Aduhai, tergodanya tengok sambal tu!

    BalasPadam
  11. wah memang nampak sedap. nak try jugak lah

    BalasPadam
  12. Nampak sedap betul 👍👍👍

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan nampak jer sedap
      memang sedap pun
      hehehe

      Padam
  13. wow sambal segera pedas berapi sedap tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes
      Hans suka makan dengan sambal nih
      padu pedas dia

      Padam
  14. boleh try ni.....teruja....
    sambal belacan padu susah nk jumpa kecuali air tangan org tua-tua

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes betul tu
      bila dah jumpa Sambal Soksek nih memang Hans seronok lah makan
      hehehe

      Padam
  15. Wah terliur tengok sambal soksek ni, macam sedap dan cukup pedas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang sedap. semua rasa dia ada dan seimbang
      bab pedas tu memang kick
      kena try..hehee

      Padam
  16. Finally a 'sambal' that's tasty and worth it!

    BalasPadam
  17. Wah! Namanya pun ada nilai kormesil!

    BalasPadam
  18. tengah bayang makan nasi dengan ulam.. mesti menambah banyak kali nasi

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes
      hans menambah nasi bila makan dengan sambal nih
      sedap

      Padam
  19. Pedas sungguh tu, sampai soksek bunyi. Nampak menarik, memang pembuka Selera la ada sambal gini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes
      pedas yang sedap
      memang puas makan dengan nasi
      hehehe

      Padam
  20. Pedas betul tu sampai soksek bunyi. Memang buat tambah selera makan ada sambal gini.

    BalasPadam
  21. Nampak sedap sambal tu. Perah ngan limau lagi sedap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. xpayah perah limau dah
      sebab bahan dalam sambal tu memang dah ada limau :)

      Padam
  22. Sedapnyaa sambal

    BalasPadam
  23. Sedapnya hans .. meletop pedasnya

    BalasPadam
  24. layan la kalau dapat makan nie

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehe
      order lah bro
      satu malaysia dia hantar

      Padam
  25. Oh wow... menarik sambal ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang menarik
      U wajib cuba kalau suka makan sambal belacan

      Padam
  26. Adoi menggodanya. Mmg susah nak cari sambal belacan yg padu. Akak suka beli ready made camni, nak buat sendiri tak pandai haha. Nnt boleh laa try yg ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe nak buat sendiri renyah
      beli sebotol nih senang
      leh buat stok bila nak makan
      hahaha

      Padam
  27. makan nasi ni menambah jadinyaa. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu!
      hans sampai seperiuk nasi habis lepas makan dengan sambal nih.
      ahahaha

      Padam
  28. Perghhh menceceh air liur 😻😻😻😻

    BalasPadam

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi saya melalui email mohamadhanisismail@gmail.com