Sabtu, 6 September 2008

Tips Kejutkan Orang Supaya Bersahur!!

Puasa dah pun muncul tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time
paling crucial sekali.
Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)



Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur...ini antara
caranya!!


1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan!


2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil
nama dia...


3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...


4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...


5. tutup kipas/air cond



tapi kalau still tak ada effect..cuba try cara nih plak!!


1. jerit nama dia kuat kuat...


2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit


3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju korang


4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam


5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi!tsunami!tsunami!


6. jerit api! api! api!


7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit



tapi kalau still tak ada effect gak...aku syorkan korang wat benda nih!!


1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...


2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!



tapi kalau still tak ada effect gak...ni je lah cara terakhir!!


1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya



P/S: SELAMAT BERSAHUR!!

19 ulasan:

  1. bro kelakar siut cite ko. emm kalau bace yasin xde pape gak nak watpe... nak tanam idup2 ke

    BalasPadam
  2. cara yg paling last pngl org masjid 2 paling aku stuju.:]

    hee

    BalasPadam
  3. cara yg paling last pngl org masjid 2 paling aku stuju.:]

    hee

    BalasPadam
  4. Tampar sebyk 18X...
    Pasti berhasil.
    :P

    BalasPadam
  5. haha3....kalau dah mati tampar sampai keluar anak mata pun dia tak heran

    BalasPadam
  6. aku lah salah sorg yg susah nk bgn..
    agak2 esok mesti rumet aku guna cara hang ni..
    hehe~

    BalasPadam
  7. haha3
    moga2 dia gunalah cara tu...
    aku rasa berkesan tu

    BalasPadam
  8. ala...ko potong je urat merikh dia...gerenti tejaga sambil jerit2...darah...darah...ha ha ha

    BalasPadam
  9. hey hey.
    menarik punya tips lahh.
    :)
    amm,mcm berpengalaman jew..

    BalasPadam
  10. slmt bersahur... aku masih hidup...

    BalasPadam
  11. lo, bakar ajelah bulu die(tmasok blu hidung, kaki n many more!ahaks!)

    BalasPadam
  12. sengkool...
    nanti aku kejut ko sahur...
    xbangun aku bakar bilik ko...
    haha3

    BalasPadam
  13. huhu..mcm mana nak tmpar2 manja?hahaha..siram air tu menarik utk dicuba..huhu mama dl tarik yana smpai meja makan;p

    BalasPadam
  14. nice entry..
    akan ku cuba sgala tips yg d berikan nnt..
    if x berkesan gak...
    st cr lg yg penah pengasuh ak bt..
    tp agak kotor la..
    usap2 manja kt clah punggung dia..
    gerenti bgun..
    hahaha..
    =P

    BalasPadam
  15. salam..

    saya teruja dengan tips2 yg saudara sebutkan..insya-Allah boleh diguna pakai untuk mengejut teman2 serumah..

    owh..lagi satu, tips mengejut orang yg pekak ada tak?kut2 lah ada bleh kongsi..heh..

    sekian..

    BalasPadam
  16. bro xde entri baru ke

    generasi

    BalasPadam
  17. satu lg,

    baling mercun dkat ngn dia.

    lagi kuat lagi effective.

    BalasPadam
  18. sengal abes lorh hans!
    mmg kambeng

    BalasPadam
  19. ezul, ko pnya idea lg stylo. guna mercun bola sudeh!

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com