Isnin, 29 September 2008

Raya Dulu Dgn Raya Sekarang!

Bila dah besar nih raya aidilfitri bagi aku lebih kepada berkumpul bersama semua family sebab masing - masing dah susah nak berjumpa..bila dapat berborak bersama-sama tu rasa fun gila. Yang dapat dikekalkan dari dulu sampai sekarang ialah membuat biskut, kek dan ketupat beramai - ramai. Duit raya still dapat tapi tak banyak macam dulu.

Kalau raya dulu best. Nak main mercun ker bunga api ker memang seronok sebab member-member ramai. Boleh baling mercun dekat member2. Ada yang lari lintang pukang. Ada yang nangis report mak ayah.

Paling best time terawih. Masa tu berebut - rebut lawan saper lagi banyak rakaat. Haha. Yang seronoknya kalau moreh dengan masjid ni tak sedap aku dengan member akan tukar pergi masjid lain. Kalau sedap kekal la dekat situ sampai habis. Kadang2 xsolat terawih pun. Duduk bersembang dengan member2. Bila nampak bilal jer lari sembunyi. Haha!

Lagi best pasal zaman dulu femes dengan kad raya. Dekat sini aku dgn member2 sekali lagi akan berlawan saper plng banyak kad raya untuk membuktikan saper ada lagi ramai member. Haha. Lepas dah dapat banyak2 aku akan gantung dkt dinding untuk buat hiasan. Tapi skrg dah xmerasa dah semua tu. Ada2 tapi xsebanyak dulu. Bosan tul raya skrg.

Pasal baju pun jadi. Semua menggayakan baju masing2 dengan bangganya di pagi raya. Ingat lagi zaman aku dulu saper yang anak2 orang kaya tu tak habis2 menunjuk2 kasut yg bila berjalan ada lampu menyala tu. Haha! Macam aku nak bakar jer kasut diorang.

Tapi kalau pasal rancangan Tv dari dulu sampai skrg sama...tak habis2 nyanyi.konsert MEGA aidilfitri la..rock raya la..apa la...bosan!!

Cuma yang beruntungnya aku masih ada keluarga!!So, raya masih lagi seronok!! Macam mana dengan yang dah xder keluarga? Mungkin diganti dengan keluarga yang baru....

P/S: Raya Tetap Raya

12 ulasan:

  1. hahaha biasa lah ..
    emm bosan kan sekarang nie..

    BalasPadam
  2. ckp sal kad raya, aku duk di rantauan da dpt 2.. ader bnyk lg on the way.. dlm kapal terbang lg.. ngee...
    tp malangnyer, asal aku xdpt kad dr ko???? hah? jwb skit.. ;p

    BalasPadam
  3. selamat hari raya, maaf zahir batin.

    BalasPadam
  4. generasi : agak bosan..budak2 pun kurang datang..takut jadi macam sharlinie kut..

    nur fadhilah : xsempat la..kad raya ko pun aku xdapat..ehehe

    dickie adams : mega la

    muhammad azli shukri : selamat hari raya too..maaf zahir batin

    BalasPadam
  5. kasut lampu lip lap tu idaman aku time budak2 dlu, maklumla x mampu beli. aha, tp skang pn ade lg wei kasut tu, spupu aku yg kcik pakai, dh braneka bntuk dh skang,.

    BalasPadam
  6. zaman kad raye n duit raye dah belalu... sdih tol, hlang punca pendaptan

    BalasPadam
  7. hai salam kenal
    selamat hari raya

    BalasPadam
  8. huhu..yela..raye skrg bila dah bsar sgt x best.. ank2 buah ak main bunge api pn pnakut.. x brani mati mcm kite mase kecik2 dulu.. siam men mercun lg.meriam buloh la hapela..

    BalasPadam
  9. yg dulu2 tinggal kenangan.. kekal jd memori pahit manis yg takkan mampu ditukar ganti.. salam syawal hans (rsnye lum terlambat kn..)

    BalasPadam
  10. Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir Batin..

    Thanks for dropping by at Inspirasi Aliff..

    Jangan lupa baca posting terbaru...

    http://inspirasi-aliff.blogspot.com/

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com