Sabtu, 18 Oktober 2008

Seminggu Yang Memenatkan!!!

Assalammualaikum semua!


Sorry buat korang tertunggu2 entry baru aku atau terindu2 dkt aku..hehe!
Ok!Macam yang aku cakap ari tu aku masih hidup dan sekarang tekanan dari assignment dan test pun makin menghilang! Dalam masa seminggu dua nih aku tersangat2 sibuk dengan tugasan menyiapkan assignment dan pada waktu yang sama terpaksa menghadapi kuiz yang amat menyemakkan ruang otak aku.


Bermula pada 11 Oktober atau bersamaan dengan hari Ahad aku dah mula sibuk menyiapkan satu assignment iaitu menyiapkan log book, booklet dan power point untuk presentation! Macam2 lah yang terjadi dalam proses membentangkan hasil kerja kitaorang nih dan hanya ahli kumpulan masing2 jer yang tahu apa masalahnya. Aku masih lagi memikirkan siapa betul dan siapa yang salah!


Lepas tu pada hari Selasa pula busy dgn assignment advertising pada petang tu. Nasib soalan2 yang bernas,yang agak bodoh dan agak memeningkan dapat dijawab oleh aku dengan kepala yang hampir meletup. Adess! Habis jer presentation untuk Advertising, pada malamnya pula ada test untuk Modern Issues. Adoi! Memang letih la lepas rushing nak prepare presentation tadi lepas tu kena plak study untuk malam tu. Nasib berkat membaca dan saling bantu membantu sesama rakan akhirnya test dapat disiapkan dengan bergayanya.


Esoknya tu memang xder presentation tapi still edit untuk assignment Publishing plak. Pada hari berikutnya tu aku dan group aku tunjuk dkt lecture assignment tu sebab takut kalau salah kang kena potong markah. Keputusannya kena edit lagi sikit. Lepas tu nak print plak. Masa nak print nih lah tetiba muncul ramai jer manusia entah dari mana yang nak print juga assignment. Terpaksa lah beratur. Cuma yang menyakitkan hati aku nih adalah minah bodoh mana yang perasan dia hot bising2 dekat belakang aku.


Ada ker patut si pan_at nih cakap,"Banyaknya diorang nih print. Aku nak print frontpage jer nih."
Aku pun apa lagi. Naik angin jugalah. Teruslah sound,"Datang lambat buat cara datang lambat. Aku beratur lagi lama dari kau tak bising pun."


Puas hati!!Lepas dah present tu berehat kejap. Esoknya ada plak test broadcasting. Nasib malam. Ada 6 bab kena study. Seperti biasa berkat perkongsian ilmu sesama rakan soalan2 quiz itu dapat dijawab dengan jayanya.


Akhirnya semua dapat diselesaikan dalam masa seminggu. Fuh!Letih sungguh!Aku nak makan satay.



P/S: Final Exam Plak Lepas Nih.

2 ulasan:

  1. wuhuhu.. patot nye aku skrg se busy mcm ko.. cos final 3hb 11 ni.tp kn aku dok sebok hoya2 habehkn rm.. huhu~ bilala nk sedor diri nih

    BalasPadam
  2. itula pasal...
    bila nak sedar tu akma?
    hehe

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com