Sabtu, 8 November 2008

Antara Video Cam Dengan Broadband...Mana Satu Yang Aku Patut Beli?

Aku tengah musykil memikirkan yang mana satu patut aku beli nih...bleh tak korang bagi pendapat korang yg bernas untuk membantu aku membeli apa yang perlu dulu antara kedua-dua nih.




Kalau aku beli video cam :

Kelebihan : 1. Tercapai cita2 aku nak benda nih
2. Aku memang minat dan nak belajar guna benda nih

Keburukan : 1. Modal nak digunakan untuk membeli benda nih tinggi
2. Mungkin orang akan pinjam dan berlaku kerosakan disini





Kalau aku beli broadband :

Kelebihan : 1. Dapat buat bisness
2. Mungkin modal beli broadband dapat balik
3. Jimat duit tak payah pergi cc

Keburukan : 1. Persaingan bisness nih ramai
2. Nak kena bayar yuran tiap2 bulan
3. Membuat berat badan aku naik sebab asyik menghadap laptop

Macam mana nih? Mana satu patut aku beli?



P/S : Keliru Antara Dua

17 ulasan:

  1. wew..
    aku pun muskil nih...
    tapi lau aku lah
    belilah video cam..
    hehe..
    bab internet dh ada..
    duk cc pun x apa ma..haha
    n then bila kw beli 'broadband'
    nanti berat badan kw bertambah...
    wahahaha..
    just my opinion...
    wink*

    BalasPadam
  2. xpun, xyah bli dua-dua.. duit tu, simpan, xpun kasi kt mak bapak.. haha..

    pendapat kanak2 cam aku ni, jgn dilyn..

    BalasPadam
  3. salam.
    pd pndpt kakak,
    beli vidoe cam..

    BalasPadam
  4. beli je dua2 hans. puas hati. tp jgn beli serentask. beli either one dulu.. then kumpulk duit ko bru bli yg lg 1.. k?? both bnde yg ko prlukn.. klu ko nk tau.. ni 2 bnde yg ak pn nk tp lom trcpai lg.. mybe not now.. take ur time..

    BalasPadam
  5. ta payah beli la...

    due2 tuh mahal.

    tp klo fara

    beli jugak due2.
    ngegegege

    janji puas hati.

    :)

    BalasPadam
  6. nak hilangkan kemusykilan kau...
    aku cadangkan ko beli dua-dua
    buat bisnes dua-dua sekali.
    kalau baik hati bagi aku pinjam sekali...
    huhuhu

    BalasPadam
  7. nak hilangkan kemusykilan kau...
    aku cadangkan ko beli dua-dua
    buat bisnes dua-dua sekali.
    kalau baik hati bagi aku pinjam sekali...
    huhuhu

    BalasPadam
  8. yang mana tersangatlah perlunya, bro.
    ha ... yang tu le beli dulu.

    BalasPadam
  9. elyass : itula pasal..aku ingat nak beli video cam..leh skodeng orang nanti..wakakaka..berat aku dah berkurang 7kg sebab demam..haha..perlu tambah balik x?

    princess liyana : akan dipertimbangkan cadangan ini..haha

    nur fadhilah : belum baca dah reject dah..haha

    pai syahira : sama pendapat juga

    akma : itulah..ikut hati nak beli dua...tapi duit la masalah kan..kalau ada doremon kan best..haha

    ferienza88hezra : ingat pun macam tu tapi kan xpuas hati merana plak hati...duit habis..haha

    jowo : pinjam?banyak cantik muko ko..haruslah aku menyewa besar2an dkt blog..haha

    denanz : dua2 aku rasa perlu...tu la masalahnya lagi..haha

    BalasPadam
  10. alaa...
    senang jer...
    aku rase ko beli broadband jer...
    jimat duit..
    duit dpt blik..
    klu kwn nk pakai internet...wat cm cc...
    huhhuuuu...
    dpt duit gak...hahahahaa...

    BalasPadam
  11. aku akn pilih video cam. well sng buat assignment, ble jage smpai degree. mcm2 la.

    tp utk kau, aku rasa broadband. since ko mmg kaki internet. hehe.

    BalasPadam
  12. anonymous : aku nih pemurah dekat kawan2...kan diorang minta murah mulalah rasa berbelah bahagi

    ahmad wan omar : rasa2 beli video cam kut...

    ezul_iswhat : aku beli video cam kut..dah dapat green light dah..cuma model apa yg bagus? aku memang kaki tenet tapi aku rasa kalau beli broadband macam idop aku bakal musnah jer..ari2 main tenet pun xbagus kan?

    sengkol : bagus sengkol...leh rakam muko ko pasnih...ekekek

    BalasPadam
  13. dah beli ke antara dua ni?
    belilah vid cam dulu
    sebab benda tu agak mahal lah kot :P
    kalau broadband pun okay jugak :P
    tapi parah jugak bayar tiap bulan
    p/s/s : sila tayah membeli apa2 :D ahaha

    BalasPadam
  14. queenrara : insyaallah xder aral melintang saya memang baka memiliki video cam peribadi...

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com