Jumaat, 28 November 2008

Tak Faham Dengan Sikap "Segelintir Manusia"!!

Aku tak faham kenapa segelintir manusia yang aku kenal suka sangat memperlekehkan sesama manusia??

Aku tak faham kenapa apa yang aku tulis dekat blog menjadi isu segelintir manusia nih?

Adakah artikel yang aku letakkan dekat blog aku nih memendek atau menyingkatkan umur segelintir manusia nih?

Adakah aku pernah bising dengan apa yang segelintir manusia nih tulis dalam blog masing-masing?
Jawapannya tidak sama sekali melainkan jika segelintir manusia nih yang cuba mencari pasal.

Aku tidak pernah bising jika artikel yang segelintir manusia ini menggunakan seratus peratus bahasa melayu baku, sajak, puisi ataupun menceritakan pasal kehidupan harian mereka tetapi kenapa segelintir manusia nih masih belum sedar dengan diri masing-masing???

Aku memang tak faham dengan sikap "segelintir manusia" ini!!!

15 ulasan:

  1. hoho.
    babe sorry kalo ko terase.
    aku pon penah cakap.
    tapi saje je.
    pasal toys stuff n what so eva.
    esha mary n everything
    maen2.
    sorry k kalo ko terase.

    BalasPadam
  2. aiyoh..
    mrh betol ni?
    kalo ade trasa ngn kumen2 aku sori la..
    gurauan sajork..

    lgpun.. kumen2 ko kat blog aku pun semua memcahkan lubang aku jek! haha

    lek la kakak..

    BalasPadam
  3. emm biakan maybe dia org cemburu kot

    BalasPadam
  4. si sathear bertitah:

    ingat:
    bila 2 sahabat bergurau, jgn ada yg terambil hati. kerna itu semua hanyalah guraoan perencah dunia persahabatan.

    pabila senda di jauhkan, maka hilanglah keserian suatu ikatan perhubungan. tawarlah setiap bicara yang di ucapkan.

    (dipetik dari kitab acha verse 5.)

    volleeyy, aku bermadah.
    :P

    *peace*

    BalasPadam
  5. Flurry : ???????

    Dickie : Owh,komen aku memecahkan lubang ke?okay2..aku xkomen dah pasnih

    east : maaf..saya terpaksa delete comment anda sebab saya tak suka dengan perkataan2 tertentu yang anda tulis...

    teddi : bila dibiarkan makin menjadi - jadi...itulah masalahnya

    Sathear : gurauan kadang2 boleh menjadikan benda yang kecil satu masalah yang besar..jadi berhati2lah sewaktu bergurau
    (dipetik dari kitab Cik Yus verse 23)

    BalasPadam
  6. ye la aku kan dulu bahan ko pasal raja samy toys stuff sume..
    at the end of the story, jgn la emo sgt..

    whats goes around comes around.

    BalasPadam
  7. relax2
    masing2 punya mulut.
    nanti ada peluang
    ang balas dendam balik.
    hahha

    *motivasi ka neh?
    haha

    BalasPadam
  8. aiyo. pasal betty la fea ke?

    i was just joking! aiyoooo.

    mintak maaf hans!

    BalasPadam
  9. sape wei segelintir manusia tu??

    BalasPadam
  10. emo ye hanis?
    huhu
    manusia mcm tu la.
    "to know a person is to climb into his skin & walking around with it."
    means selagi org tu x letakkan diri mereka d situasi kita, mereka akan bebas ckp apa saja. tp, hati kita, kita sja yg tahu. kalau terguris pun, mereka xkan tahu.
    be cool. biasa la tu kwn2 kalau x gaduh2 emo2 sikit, hilang la serinya =)

    BalasPadam
  11. sian ko.
    aku simpati..
    aku perlu belaja dari ko..=)

    BalasPadam
  12. sry kalau aku pn tr-kata ko indirectly. which is aku tak igt aku pernah buat. and pape pun sori wei!

    BalasPadam
  13. Flurry : aku x emo pun pasal toy staff tu...aku just meluahkan apa yang aku rasa jer...matlamat tercapai...

    Takie Squarda : fuh, taqie ada blog kah?baru ku tahu..thanks mengomen...saya tak suka balas dendam bab2 nih..kalau macam advertising waktu kritik tu saya sukalah untuk membalas dendam..haha..sedikit motivasi la aku rasa...

    Aliya Azmi : adess...langsung tidak ada kena mengena dengan betty lorr...tak der apa salahny ko dgn aku pun sampai nak minta maaf...wakakka

    Akma : segelintir manusia tu saper? haha...saper yang makan cili dia rasa pedasnya melainkan cili tu tak rasa pedas...yang penting ko tak terbabit lah...

    Adalicious : aku sedikit emo waktu menulis entry nih..bila baca balik tergelak sorang2..tapi aku puas hati la...sebab aku xsuka simpan lama2 dalam hati..kang susah...tak nak ulangi kesilapan lampau

    Tiru Macam Anyss: haha..jgn bersedih...hiburkan diri anda diwaktu cuti dengan menonton tv...

    e-zul Iswhat : adess..anda tidak berkata apa2 lah...tidak ada salah...jgn risau...

    P/S : adess....aku tak berdendamlah dengan saper2 dkt sini..cuma aku meluahkan apa yang aku rasa sebab aku tak nak pasal benda kecil akan menjadi besar..dari aku simpan dalam hati baik aku buang cepat - cepat. aku pun nak minta maaf kalau selama aku kenal korang aku ada buat salah atau apa2..apa2pun hidup perlu diteruskan....

    BalasPadam
  14. woi..
    aku tulih bahasa baku jugak.
    tapi, aku tak pernah pon kutuk hang.
    aku dok kutuk pecap ja kat level.
    hahahahaha

    BalasPadam
  15. Jazli Safwan : adess...aku tau la hang kutuk pecap...bila plak aku tuduh ang kutuk aku..nih ang tetiba terasa nih sah ada wat dosa tanpa sedar dkt aku nih..wakakkaka

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com