Rabu, 19 November 2008

Tips - Tips Melupakan Bekas Kekasih Anda!!!

Macam mana nak lupakan orang yang tersayang atau erti kata lain pakwe/makwe/pengarang jantung/darling/mama/papa atau apa-apapun panggilan korang pada bekas kekasih korang?

Okay, kepada lelaki misteri yang minta aku tulis artikel berkenaan benda nih…macam mana aku nak cakap ekk? Aku cuba syorkan benda – benda dibawah nih untuk kau ikut.

Kalau akulah kan…aku akan gunakan beberapa cara nih untuk melupakan insan terbabit :

1. Pastikan anda memadam segala jenis sumber – sumber yang dapat menghubungkan kembali kita dgn insan terbabit. Contohnya, mendelete lalu menspam beliau dari akaun myspace, friendster, facebook ataupun yahoo messenger anda.

2. Pastikan nombor telefon beliau didelete dari memori telefon anda atau jika anda takut beliau menghubungi anda ketika anda sudah mendeletekan nombor telefonnya, salinlah nombor telefon beliau atau tukarkan nama beliau daripada “Sayang” kepada “Jin” atau “Hantu” untuk menakutkan anda dari membalas atau menjawabnya.
3. Bakar semua surat-surat, kad ucapan atau gambarnya sebagai tanda anda mahu memadamkan dia dari memori anda 100%. Jika anda tidak sampai hati mahu melihat wajahnya terbakar, anda boleh masukkan kedalam beg plastik hitam lalu mengitarkan semula bahan – bahan tadi di dalam tong kitar semula. Pastikan anda memasukkan “sampah” ke dalam tempat yang betul(bahagian kertas). Dalam masa yang sama anda akan dilihat sebagai seorang yang sangat prihatin terhadap penjagaan alam sekitar. Baguskan?
4. Cepat – cepatlah cari yang baru. Ialah buat apa tunggu lagi sedangkan si dia mungkin sudah bahagia dengan yang pacar/cowok yang baru. Mahu lihat sajakah bro?
5. Penuhkan hari anda dengan aktiviti – aktiviti yang menyeronokkan bersama teman – teman anda. Contoh bermain futsal, bowling, snuker, go-kart, berkelah, melancong atau apa saja. Bila penat atau letih anda akan mudah tidur dan ini menyebabkan anda tidak sempat untuk memikirkan si dia. Lama kelamaan si dia akan lupus dari ingatan anda. Kalau anda tetap tidak boleh tidur, telanlah ubat tidur 10 atau 20 biji untuk mengantukkan mata anda.
PASTIKAN ANDA MENDAPAT NASIHAT DOKTOR TERLEBIH DAHULU SEBELUM MELAKUKAN AKSI INI!!
6. Banyak – banyaklah berdoa kepada yang di atas sana agar ditenangkan hati dan dilapangkan fikiran. Hanya dia tempat kita memohon pertolongan. Mana tahu rajin berdoa silap – silap bukan saja dapat melupakan si dia tetapi diberi pula seorang insan yang baru untuk menyinari hidup anda.

Jadi, ini antara tips untuk lelaki misteri. Terpulanglah pada anda nak ikut ker tak petua – petua nih. Semoga Berjaya!!!

P/S : Jangan Salahkan Aku Jika Tips – Tips Yang Diberi Membuatkan Hidup Anda Makin Parah!!Haha!!

27 ulasan:

  1. bgs2
    ni da pngalamn ka neh..
    kdg2 even da delte no kt phne pn
    kt memori otak ni xnk dlete2
    gak cmne..haa...
    ~batrish~

    BalasPadam
  2. baguslah tips ko hans. tapi kan, kene tgk la, org tu cukup kuat untuk melaksanakan tips ni

    disiplinkan diri anda jika mau lupakan si dia. hehehehe

    BalasPadam
  3. batrish : cuci otak anda dengan clorox..mungkin segala data yg ada bakal lenyap terus

    aliya azmi : itulah..tips2 nih semua tips maut...sanggupkan anda melakukannya?betul..disiplin itu penting

    BalasPadam
  4. ouh aku rasa tips yg delete tuka nama kt num fon dia jd 'hantu' & lain2 mcm xkn brkesan je. sbb nama pelik tu lagi kita ingat..huhu

    BalasPadam
  5. xpayah la nk torai2 lupekn kekasih korg...jd professional la...trima kenyataan yg korg xde jodoh n be friend la...watpe nk lupa2 plak...ngga perlu donk...jdkan sbg satu pengajaran utk korg tu yg penting....

    haha pndi ko hans ek bg tips...weh tips utk aku mane? aku dh komen neh...wakakaka

    BalasPadam
  6. adalicious : haha...letak jer pic ju-on ke apa..bila dia call naik pic hantu tu...confirm takut nak angkat...

    anonymous : ialah...dah si lelaki misteri tu xdapat lupa...aku kasi jer tips..huhu

    BalasPadam
  7. bile nak hantar ke mjlh remaja? ;p

    BalasPadam
  8. watta brilliant ideas!!! hahaha..
    aku paling suka idea nombor 2. Kerna aku pun selalu buat benda yang sama.
    Contohnya nama mereka akan aku tukar menjadi, momok, hantu lembah,
    puaka niyang rapik dsb.
    hahahahaha..

    BalasPadam
  9. haha!! aku hrp hbgn aku dgn dia xkn ending mcm ni.. ak x sggup nk lupakn die.. huhu~

    bley meroyan haku!

    BalasPadam
  10. ezul iswhat : sekali aku baca memang macam tips2 dalam remaja jer(maksud aku penggunaan bahasa dan ayat)..nanti aku antar..tapi nak ker diorang siar?

    danny ocean : ko tak nak try tips no 5?

    akma : kalau ko meroyan aku saran ko guna tips no 6...ekekek

    BalasPadam
  11. bagus jugak
    emm tapi jgn telan pil 10-20 nak suruh bunuh diri apa

    BalasPadam
  12. lol..
    sume dah cuba.
    delete2x tu mmg berkesan.
    ~~!

    BalasPadam
  13. wah hans da jadik pakar chenta.
    huhuhu

    tips2 ko bagos. tp tgk org jgk.
    satu lagik ko patot tmbah kn ialah...

    ::berusaha mengingati bende yg kite plg benci bile lihat die. confirm da xnk lagik.
    hahahaha

    BalasPadam
  14. hans aku dah tagged kau. aku xtau la kau dah buat ke blm, klu dah ko abaikan jela, klu blm buat la tau. ko baca kat 7 weird things about myself. then ko akan faham..

    BalasPadam
  15. Saya syorkan tengok video nie...
    http://www.youtube.com/watch?v=fMssFKzV-6g

    http://www.youtube.com/watch?v=AgWFiwdfEo8

    Tapi bak kata samson.. didalam kenangan terindah..

    Bila yang tertulis untukku
    Adalah yang terbaik untukmu
    Kan kujadikan kau kenangan
    Yang terindah dalam hidupku
    Namun takkan mudah bagiku
    Meninggalkan jejak hidupku
    Yang tlah terukir abadi
    Sebagai kenangan yang terindah

    BalasPadam
  16. Letting the time pass me by : terpulang pada individu nak jadikan ia sebagai kenangan terindah atau sebaliknya..itulah manusia..unik..lain dari yg lain..betul kan saudara?

    BalasPadam
  17. emmm yeke...ak try larh..tp cne nak lpekn jejans huhu:)

    BalasPadam
  18. anonymous : tips ni kan untuk semua..kau nak lupakan jejans ker betins ker semua leh pakai...jgn risau...

    BalasPadam
  19. tolong hans...
    aq dah xtau nk buat mcm mne lagi..
    hidup aq betul2 tersiksa...
    tiap msa aq akan ingt dye..
    tp dye buat endah xendah je...
    knp dye sggp buat aq mcm tu...
    tolong la...
    aq dah xlarat nak menangis...
    aq bukan laki yang mudah tuk menahan nangis...

    BalasPadam
  20. tips y diberikn mmg bgos tp ia bergantung kpd seseorg individu samada individu 2 mampu bwt atau x..??mmg ssh utk melupakn kekasih aty..sy penah mengalami kjadian y sme..pe y sy bwt ialah sy berfikir n sy pasty d sebalik kjadian ni pasty ad hikmahnye..cme samada kte dpt rse atau x?sy byk mendektkn diri dgn Allah.. n sy pasty jika si dia jodoh kite..pasty si dia akn mjadi milik kte..

    BalasPadam
  21. hmm..betol2..kalo kte nk wat kekasih kte skrg xkn ingat lnsg x-gf dier plak mcmane?& tumpu kat kte saje

    BalasPadam
  22. haha...nice tips lah,,,ngee...cri la pggnti,,mst xsdey2,,haha

    BalasPadam
  23. tapi kadang2 tu,semakin kita cuba lupakan mereka,semakin bertambah merana ada la.....huhuhu......x tau nk buat mcm mana....

    BalasPadam
  24. tapi kadang2 tu,semakin kita cuba lupakan mereka,semakin bertambah merana ada la.....huhuhu......x tau nk buat mcm mana....

    BalasPadam
  25. tapi kadang2 tu,semakin kita cuba lupakan mereka,semakin bertambah merana ada la.....huhuhu......x tau nk buat mcm mana....

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com