Isnin, 22 Disember 2008

Dah Nak Kena Balik Campus

Haih, cuti sebulan nih rasa sekejap gila. Member - member blog macam akukopikausiapa, isya dan lain - lain pun dah balik U masing - masing. Lepas nih jaranglah rasanya aku nak post entry baru. Tengoklah kalau ada apa - apa yang best aku post kan.

Azam tahun baru(walaupun cuma berazam tapi aku harap aku mampu lakukan) :-

1) Dapatkan DL sem nih. Semester lepas aku dah siap mimpi dapat tapi masih belum ada rezeki.

2) Kuruskan badan. Hendak mencapai berat 60kg. Walaupun aku tahu memang takkan sebab mulut keje mengunyah tapi aku cuma berazam.

3) Menjimatkan duit PTPTN aku dengan sejimat - jimatnya. Walaupun banyak 'jin' yang akan menggoda aku untuk keluar, makan, beli baju dan aku sentiasa mengikut mereka tapi aku cuma berazam.

4) Sentiasa beribadat kepada Allah dengan menunaikan solat 5 waktu dan membaca Yassin. Walaupun subuh tu susah sangat aku nak nampak tapi aku berazam.

5) Sentiasa menghubungi keluarga aku dikala berada di Uitm Melaka nanti. Alhamdulillah , semester lepas aku berjaya menghubungi mereka dengan tempoh yang tidak terlalu panjang.

Moga jumpa lagi. Doakan kejayaan aku dan keselamatan aku. Assalammualaikum.

25 ulasan:

  1. adeyhh, rajinrajin la update blog. :D

    BalasPadam
  2. semoga berjaya dengan impian ko...
    impian aku cuma nak lulus spm dan belajar jadi klasi kapal

    BalasPadam
  3. hhaha...keberkatan dari Ilahi itu sgt penting!~

    BalasPadam
  4. yg no 2 tu ssh sket nk buat....
    tp lau ada azam tu kira ok la...
    slh 1 azam aku gk tu.. 50kg ble la aku bleh merasa??? hmmm...

    BalasPadam
  5. ohw jin2x itu mmg jahat.lol
    samelah.

    msuk bile?

    BalasPadam
  6. berjimat ye dik.. huhu..
    selamat memulakan sem baru..
    terus berazam..

    BalasPadam
  7. asybedazzle : insyaallah..tapi susah sikit la kut..tambah2 semester 5 nih banyak subject2 yg tough...aku cuba...

    teddi : yeah...good luck utk spm..wat elok2...

    aizul : huhu..tahu xper

    gadis kampung separa bandar : insyaallah bleh merasa kalau dah nekad...

    rikhman : haha..jin2 tu baik la..member aku semua tu..ekekek..27hb balik melaka

    lotsoflove : thanks

    e-zul iswhat : wah, ko pun sama macam aku ezul..skejap jer cuti kali nih...

    BalasPadam
  8. okay la.. aku komen 1 per 1..

    1) Hang mesti dapat DL punya.. Hang kan Rihanna..

    2) Hang dah slim.. Hang lupa ka yang hang Rihanna.. Nak slim macam mana lagi?? Haha! Tapi nanti kalau Beyonce santau lagi macam ari tu, mesti kurus..

    3) Jangan risau, kami akan sentiasa menghasut hang untuk keluar.. Tapi sekali lagi aku ingatkan, hang kan Rihanna, banyak wang dollar.. Haha!

    4) Haa.. Yang ni hang kena menuntut dengan Ratu Sathe lah.. Sesuai.. Luv Rumate hang!!

    5) Yang ni pun tak yah risau, hang kan online 24/7 dengan broadband Faiz.. Mesti hang boleh YM parent hang atau pun hantar emel ke mereka. Na.. Hahaha!!

    Jangan marah na geni.. Lawak ja.. Hahahaha!! Sekali lagi diingatkan, hang Rihanna!!

    BalasPadam
  9. DL tu jadi idaman punya...turunkan berat badan?turunkan mana yang perlu...ibadat tu penting..memang ramai member yang muka tidak kelihatan diwaktu subuh...hehee...saya bukan muslim tapi selalu bangun subuh.biasalah peredaran waktu yang agak 'ganjil''..hheeehhee...apa pun,moga tahun baru membawa sinar baru dan lebih baik daripada tahun ini...hehe...

    BalasPadam
  10. all da best..!

    cutiku masih panjang~

    BalasPadam
  11. ader mmber ak cakap, tak semayang pun leh dpt dl, lalu ak pun berkata, ak nak masuk syurga, nak follow?...

    ~all the best utk sume student yang akan memulakan sem baru
    ~semoga impian anda tercapai
    ~kim slm kt mak bapak korang

    BalasPadam
  12. ais kepal : hahaha...biasalah aku..lepas ni nak kuar dgn album baru laks..jgn lupa beli yer...cinabeng punya kak ros...ceit

    ajeem : owh, ajeem bukan muslim..ingatkan muslim..owh,okay...thanks atas nasihat yg diberi

    hapeace : suka ko yer cuti banyak lagi..

    omarkhayam : hehe..bagus2..

    BalasPadam
  13. tiap2 sem aku memasang azam yg sama gn ank tp xpna tercapai.lol.
    well,kita hanya berazam :P

    BalasPadam
  14. pikato ezora : yups..kita cuma berazam jer kan..haha

    BalasPadam
  15. pasni xdak la cita2 baru g
    ak pn pas abs cuti ni ssh plak la nk cmmnet or post entry br ni...
    ak doakan ang brjaya la dengan azam ang tu...
    ak pn brazam nak turunkan gak brat ak ni...duk umah mkin naik ada la..adeh asyik makan ja xbrhnti..

    BalasPadam
  16. aku juga bakal menjadi student seperti kau.
    doakan aku hans.

    BalasPadam
  17. batrish : aku duk umah kurang plak berat badan...ialah..dkt umah macam2 leh buat...huhu..moga azam masing2 berjaya

    ferienza88hezra : yups...
    go go chaiyok..moga menjadi pelajar yg suksess

    BalasPadam
  18. ughh same here.
    haha
    dah balik uia
    project pon dah nak start.

    BalasPadam
  19. jgn lupe azam no 4 tu penting tu!! kalo x cikgu gangster hambat ngan penyapu terbang! gagagag

    BalasPadam
  20. atira : uish..cepatnyaaaaa

    cikgu wiween : wah,nih betul2 gangster ni..belajaq dgn harry potter ke ilmu penyapu terbang?HAHA

    BalasPadam
  21. huhu..cuti aku jugak la paling lama..beshnye dok kat umah..huhu,,jgn jeles..

    BalasPadam
  22. nadhsamuel : ku tak jeles la...cuma dengki tahap kayangan jer dkt ko...jeles2 xmain..huhu

    BalasPadam
  23. hans: pandai ko mengolah ayat yek dalam blog ko..respect a..mostly yang ko tulis, membuatkan aku tergelak.. bagus2x..

    BalasPadam
  24. good luck for going back to campus... hope you love your study...

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com