Jumaat, 26 Disember 2008

Leteran Dato Hans SRK

Haih, bengang betul Dato dengan TM Net nih. Berdendam dengan Dato lah diorang nih(tak puas hati sebab Kerajaan Melaka kasi Dato gelaran Dato). Siap call umah Dato merayu - rayu minta Dato tukar sistem tenet yang Dato guna sekarang yang maha lembab bab download men download nih..mestilah dial - up...hadoi...Dato bukan taknak tukar..tapi sebab Dato jer yang guna tenet dekat umah nih makanya sesudah Dato berkompromi dengan ibunda Dato...maka Dato masih mahu setia sama dial up terchentaaa nih(cintalah sangat dial up kan??)

Wah, semalam anak-anak buah dato(anak akak dato) sudah kembali ke rumah nenekda dan tok wanenda(tok wan lah tuh) mereka yang tersayang(padahal rindu sama dato..hahahaha)...maka dato sangat berbesar hatilah menyambut ketibaan mereka ini..Wah, tahulah sayang sama dato tapi privacy dato agak terganggu semalam...anak buah Dato mengajak Dato bermain dolls..haha..dato pun apa lagi...dato kangkangkan dolls tu dan menjadikan dolls itu ghost...hahaha...bersesuaian dengan malam Puaka Niyang Rapik(seram dowh citer nih..haha)..dato bersama seluruh ahli keluarga menonton cerita yang maha seram nih(seram sangat sampai dato ketawa berdekah - dekah ketakutan yang melampau)...

Gembira dato melihat anak buah dato menutup mata dan takutkan kegelapan pada malam itu..wawawawa(gelak jahat)...dato telah menakut-nakutkan anak buah dato dengan hantu - hantu puaka niyang rapik(trimas kepada sesiapa yang membikin ini cerita kerana dapat menakutkan anak2 buahku agar diam...gagaggagaa)..dan dato juga telah menjadi sangat baik dengan menyembunyikan dolls anak-anak buah dato di bawah kerusi...gagagagagga(sekali lagi dato gelak jahat)....

Dato tido agak lewat ari nih kerna cerita-cerita dekat tv seronok - seronok belaka...semuanya pasal lelaki obesiti berbaju merah --> pakcik santa claus.....haih, penat dato menunggu pepagi buta...tidak ternampak pun kelibat santa...dato mahukan hadiah berupa kereta mercedes buatan doremon tapi kelibat lelaki tua obes yang malas mencukur janggut putihnya itu tetap tidak mahu muncul...owh,baru dato teringat sebab apa beliau tidak datang..rupa - rupanya rumah dato tidak ada serombong asap seperti dalam rumah - rumah dekat tv itu..cess...cilakak..tahun depanlah dato pasang itu serombong asap dekat rumah dato...kalau Santa Claus masih tidak mahu datang..dato akan berkomplot dengan Abu Sayyaf untuk mencukur jejanggut beliau dan merompak kereta rusa beliau bersama hadiah - hadiahnya sekali...

Dato pun tidorlah dengan lenanya di atas katil dato hasil gaji dato berlakon filem khabie khushi khabi hans khan....hahahahha(gelak riak)...owh, jangan lupa saksikan lakonan dato malam ni pukul 10 malam dekat tv2...best filem tu tambah - tambah dato turut berlakon bersama member karib dato si Amitabh Bachan....ntah apa dato mimpi malam tu? mimpi jumpa kajol agaknya...arghhhh...janji dato gembira tido...owh lupa...sebenarnya sebelum tidor dato telah mempacking(jahanam lah bahasa English..dah dato amik muet sem nih) barang - barang dato...maklumlah esok dato kena kerja luar shooting filem tajuk Pyar Nehi Uitm Khabie Neha(balik UiTM lorr)....

Tengah seronok Dato beradu di atas katil ditemani bantal - bantal yang bersepah tu..tiba - tiba dato diganggu oleh anak buah dato....cess...berani menganggu dato beradu...nih dato sudah murka sama beliau....lalu dato menjengilkan mata dato yang bulat lagi comel dan bercahaya itu pada beliau...beliau keluar....mungkin ketakutan....hahahhahahahaha(gelak jahat macam dalam filem duplicate..dato memegang watak babloo dan mannu dada)...

Dato pun kembali tidor memimpikan Preity Zinta....tiba - tiba ada tangan menampar - nampar kaki dato...owh, anak buah dato menganggu dato lagi...haruskah dato buang negeri kerna menganggu dato tidor?? Ini mesti kes balas dendam sebab dato sorokkan anak patung beliau...hahahahaha...tapi rupa - rupanya ibunda a.k.a nenekda anak buahku menyuruh beliau mengejutkan dato untuk solat jumaat....arghhhhh...dato mau tido...sekali jer ponteng apa salahnya kan???gagagaggga(gelak demon + witch)....

Wah, ibunda dato memasak mee kuah yang maha enak rasanya...terharu dato pada hari ini..anak buah dato asyik bertengkar dengan dato mengatakan mee itu adalah laksa...owh, dato agak murka hari ni... hahahah(gelak sopan)....akhirnya dato menikmati mee itu bersama anak buah dato itu....kami sekeluarga juga makan aiskrim beramai - ramai.....sangat seronok......

Tapi, apakan daya....esok dato out station kerna mahu shooting filem(balik uitm lorr) maka dato sangat bersedih ibarat coklat mencurah - curah ke ladang gandum..lalu jadilah koko crunch...arghhhh....dato mahu bom stesen bas shahab perdana..jadi dato tak payah pergi out station lagi....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......tiket bus pukul 10.30 pagi...owh,dato bukan sengkek yer...dato naik bas sebab menyahut seruan kerajaan dan ini juga tanda dato cintakan alam sekitar...pengurangan asap kenderaan dapat dikurangkan.....

Dato sangat rindu hari nih dan cuti - cuti sebelum nih....cuti sangat sekejap lorrr...

22 ulasan:

  1. dato katanya..datin wujud tak?lol

    BalasPadam
  2. mcm siot je minat hindi sampai mcm tu sekali. rasa mcm nak tampar berirama je kat muka ko..

    huhu

    kalau dah sampai uitm nanti, baru lah aman dunia blogger. wahahaahah

    BalasPadam
  3. hahaha,
    menyahut seruan kerajaan ye?
    bagusbagus, kne follow neh. ;D

    BalasPadam
  4. beshnye lahai ade anak buah. aku xde can nak ade anak buah. :)

    btw, selamat pulang ke Uitm

    BalasPadam
  5. rikhman : datin dalam pembikinan..hahaha..colan2 dah ramai..kehkehkeh

    razor : cess...lepas ni mati lah ko kesedihan aku xon9 blog nih..haha

    asybedazzle : aku sahut jer..aku bukan duta macam ko...hahaha

    cikgu wiween : alah..xlama lagi wiween dapat la anak buah tu..thanks2...sedih kejap lepas jumpa member2 happy la balik rasanya..

    ab geldofg : :) senyum jer? autograf dato tak nak?haha

    BalasPadam
  6. tq dato..boleh aku lelong kt ebay nanti..mudah2an laku hehehehe

    BalasPadam
  7. hahahaha..sikap2 tkbur ko tu yg aku rspek hahahahaha

    BalasPadam
  8. amboii dato hans khan!!

    ni hg nk blk uitm dh aa?

    BalasPadam
  9. ab geldofg : owh,nanti senang2 dato kasi signature..huhu

    ab geldofg lagi: ko lelong depan umah pun ramai makcik2 dgn gadis2 mau beli...jgn risau..signature dato ada nilai...hahahahha

    lagi2 ab geldofg : haha..dato tak takbur la..cuma riak jer..haha

    adalicious : esok pagi dato balik...mesti korang semua sedih kan?hahahah

    BalasPadam
  10. dato... dato..
    apa nak jadi ngan dato nie....

    BalasPadam
  11. hahahahaa...(gelak raksasa)..saya dah selamat sampai uum..aku ke utara engkau ke selatan..macam-macam ada dalam entri nii..jumpa preity zinta?wauu...nak kongsi bleh ka?comel giler dia tu...nak cubit lesung pipit dia kalau boleh..jangan jeles dato yang tiada cucu...

    nanti sampai di kampus mimpikan siapa pula...saya cadangkan bawa dato siti bertandang sama...hahaa

    BalasPadam
  12. mak aiii...
    panjang betul entry ko...
    tak tau nak focus kat ner...
    lain kali buat chapter la...
    senang sikit, kalau menarik mesti ada yang baca terus...
    huhuhu

    BalasPadam
  13. dato
    mula hari ini aku nak gelar ko datok hans lah

    BalasPadam
  14. weh sjak bila pulak dpt glaran dato ni..aku nak gak...hehe..nak jd datin la..:p

    BalasPadam
  15. dato' hans gigih create entry panjang2 tuhh..huhu..kalo wat essays camni dlm exam..sure2 dpt A 123..ekeke;p

    gigih jugakkk gue baceee entry nih..hu3

    BalasPadam
  16. pikato ezora : ang semua penat..bernafas pun penat..haha

    hana : belanja KFC?dato belanja pakai duit ko yer..amacam?

    tirumacamannys : jadi dato la nih..haha

    ajeem : dah jumpa dah orang yang dicintai tapi tak berani nak cakap..dato malu lah..gagagaga

    jowo : nanti kalau aku wat chapter aku kena wat soalan exam untuk ko plak..malas dowh..haha

    teddi : bagus2...lepas ni aku nak dapat gelaran Tun plak..haha

    batrish : nak jadi datin? gi kawin dgn pak lah..haha

    irine nadia marcello : haha..agak gigih juga lah..haruslah dato memang A BM..haha

    denanz : selamat tahun baru too

    kikiey : epy new year too kikiey

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com