Jumaat, 26 Jun 2009

Mengurat Operator TM Net

Yeah....Connection Internet membuat hal lagi tadi jadi aku tanpa segan dan malunya terus mendail nombor keramat Tm Net untuk memulihkan kembali sambungan internet dial up tercinta ini.

Aku terpaksa menunggu lama sebelum talian dihubungkan kepada operator Tm Net sambil dihiburkan dengan muzik yang sangat rancak. Akhirnya, panggilan disahut. Macam - macam yang ditanya kepada aku.

Kadang - kadang mendengar beliau menyanyi dan mengeluh kepeningan dalam menyelesaikan masalah yang aku sedang hadapi. Akhirnya sambungan internet kembali beroperasi dengan jayanya.

Yeah, seronok sungguh mabuk lagi petang tadi. Pergi hospital dan bergelak ketawa bagai nak gila seperti biasa. Kemudian makan di depan Menara Alor Setar. Tak tahulah sedap kerana lapar atau memang sedap atau tuan punya kedai mengguna Pelaris. Harap memang betul - betul sedap.

Selepas itu aku dan Am pergi melepak di rumah seorang lagi rakan iaitu si Apiz. Lagi sekali bergelak ketawa bagaikan sudah 100 tahun tidak berjumpa. Bercerita pasal masa lepas dan masa hadapan. Sesekali bertukar - tukar cerita pasal rakan - rakan yang lain sambil mengumpat rakan - rakan kelas meraka(termasuk Pikato Ezora...Hahaha).

Akhirnya, aku pulang ke rumah dengan mengenang memori manis ini untuk disisipkan di dalam diari hidupku.

P/S : Menunggu Hari Sabtu Dengan Penuh Sabar. Mungkinkah Akan Terjadinya Reunion Kelas 5 PGM Smtk Batch 04/05?

7 ulasan:

  1. hahahah.
    mengong!
    kutuk aku!
    cis! patot rini sejok ja aku rasa.
    byk pahala ropanya.
    lalalala..

    oi2! dengkinya aku!
    bkn nk singgah umah aku! x(

    wt reunion dak pk pn ank bule msk.
    sbb ank tu 2 alam. lalala~

    BalasPadam
  2. pikato ezora : apis mla dlu...aku tumpang sekaki lah...hahaha...owh,leh kah join reunion kelas ang...ramai budak kelas ang member aku..tapi segan lak nak join..kalau ampa jemput aku pi ja...makan itu penting...haha

    BalasPadam
  3. mkn ja taw.
    kami wt reunion bulan posa.
    suma xle mkn.
    lalalalala..

    apis kata pa kt aku?
    nk kna abg katek tu!

    BalasPadam
  4. Hans : apiz xkata apapun...cuma memang nama ang patut disabitkan dalam kes tu ==> Berak...haha

    BalasPadam
  5. mesti org 2 mengutuk ko tahap dewa.haha
    eh, yg masuk jalan2 cr makan 2 ke?
    nanti ku dtg sane ko bwk wei!haha

    BalasPadam
  6. dulu suka ngorat operator maxis & celcom.
    tm, ajat nk ngorat, last² jd hangin.
    sbb prob tenet x selesai jgk. hehe`

    BalasPadam
  7. izzad : ntah...xkut....bukan situlah aku rasa..kedai makan biasa2 jer tapi ramai orang..murah pun murah

    fatin nabila : hahaha..gatai noh

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com