Sabtu, 20 Jun 2009

The Sinking Of UiTM Melaka!!!

Ini semua terjadi gara - gara satu list panjang mengenai warga - warga Uitm yang tidak mendapat hostel untuk semester hadapan.

Untuk menyedapkan hati penulis dan rakan - rakan senasib maka penulis cuba membuat andaian sendiri iaitu mengatakan unit pejabat kolej asrama tersilap dalam hal ini.

Ini mungkin terjadi kerana beberapa kemusykilan yang sangat musykil iaitu :-

1) YDP blok tidak mendapat hostel. Apa kejadah semua ini?

2) Mt(x2) blok juga tidak mendapat hostel. Apakah kegilaan ini?

3) Komander tidak mendapat hostel. Ini sangat pelik.

4) Pertama kali dalam sejarah list pelajar tidak mendapat hostel dikeluarkan. Selalunya list yang dikeluarkan adalah list pelajar yang mendapat hostel. Pelik nih.

5) Pelajar yang tidak memohon langsung mendapat hostel. Lagi pelik nih.

Perkara ini mungkin terjadi kerana :-

1) Makcik pejabat kolej asrama menaip sambil melihat sinetron Upik,Abu & Laura di tv3.

2) Makcik pejabat kolej asrama menaip sambil mengumpat

3) Makcik pejabat kolej menaip dalam keadaan yang mengantuk

Diharapkan memang betul senarai list yang dikeluarkan itu adalah satu kesilapan.

P/S :Mari Sedapkan Hati Masing - Masing...Yeah!!!

16 ulasan:

  1. uitm mlc ka? oo, lendu ea?
    asernya la, btol la kot gitu, duk taip, tgk si laura omong kt tv, mana x gitu.

    BalasPadam
  2. ..ataupun makcik tu sibuk berblogging..
    adesh...

    BalasPadam
  3. yg sebenarnya
    MAKCIK KOLEJ TUH BABIH GILA BABIH BABIH
    puasss
    sapa yg x apply dpt kolej?

    BalasPadam
  4. hans.. aku boleh komen balik blog ko.. hahahahaha...

    wah2... aku xtau la nak ckp apa.. tp terhibur la baca blog ko ni.. hahahaahahha ROFL...

    even aku xtau sebenarnye ko menghanjeng aku or memuji aku.. hahahahaha.. LOL...!!!

    BalasPadam
  5. hans.. aku boleh komen balik blog ko.. hahahahaha...

    wah2... aku xtau la nak ckp apa.. tp terhibur la baca blog ko ni.. hahahaahahha ROFL...

    even aku xtau sebenarnye ko menghanjeng aku or memuji aku.. hahahahaha.. LOL...!!!

    BalasPadam
  6. makcik2.. makan kuaci je lebih.. hahaha

    BalasPadam
  7. makcik yg gemok tuh duk ngumpat..
    makcik yg sora nyaring macam haram tuh balik keja awai..
    hahha

    BalasPadam
  8. hurm.
    ank xdpt ka?
    ydp blok x dpt ka?
    cian beliau.
    ahak!

    BalasPadam
  9. gila ke ydp tak dapat kolej?

    kompem huru hara next sem. ko tgk je. aku brani jamin!

    BalasPadam
  10. 15 tahun lepas, 6 bln di UiTM Lendu.
    Masih hutan dan semaksamun.

    BalasPadam
  11. mak cik 2 bru belajar menaip

    BalasPadam
  12. laa x dpt hostel ka?? meh nak hempuk makcik tuh sat. huhuhu

    BalasPadam
  13. aku dah plan nak bwk toto and tumpang bilik orang.


    dh lali dgn sikap kerajaan uitm melaka.

    BalasPadam
  14. uitm melaka jugak disini..hahaha...
    err, tp kat bandar ke lendu? ok whetver with that...

    sem depn mmg xde hostel..sedih2..menrayau rayau cari rumah sekrang..

    BalasPadam
  15. fatin nabila : haha..maybe lah..

    lotsoflovepearls : makcik tu nak blogging?xkut..paling kurang dia layan gua.com.my jer

    taqie : ntah...makcik tu memang makcik

    danny : adess...buat apa aku nak menghanjing ko plak...aku pun xdapat kut dan aku cuba menyedapkan hati aku sendiri lah...
    adoi...

    somewhere : makcik tu makan kuaci?mana ko tau?haha

    jazli safwan : haha..mana ang tau weih??sah usha ari2 nih

    pikato ezora : yups

    aliya azmi : haha..tu lah pasal...

    s.yanaz : eh,dlu uitm melaka ker?

    izzad : haha...ntah2 baru tahu apa itu komputer

    cikgu gangster : memang ganas nih..haha

    ezul iswhat : umah ko dekat boleh lah bawa toto..aku yg naik bas nih..xsanggup...haha

    Aqila : mestilah uitm lendu..kalau bandar memang xwujud hostel...haha

    BalasPadam
  16. so sape soh ambik makcik2
    ambik ler akak2
    hahahaha

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com