Khamis, 26 November 2009

Dan Sebenarnya..............

Kisah berlaku sewaktu darjah 1. Gila lama punya sejarah tetapi ini adalah kisah benar. Perhatian!! Kanak - kanak dibawah umur dilarang membaca. Kanak - kanak terlebih umur yang tidak mengandung atau yang tidak ada lemah jantung sahaja boleh membaca benda ini.

Waktu tu subjek English dalam kelas dan Teacher Zariha(bukan nama sebenar) sedang khusyuk mengajar di papan hitam dengan kapur yang berwarna - warni. Tiba - tiba perutku memulas. Ahhh, tidak!!!! Aku tak suka membuang fosilku di tandas sekolah yang sangat menjijikkan tu. Aku cuba menahan sehabis mungkin. Kerutan mula memenuhi dahiku yang licin dan bebas dari jerawat ketika itu.

Akhirnya, aku mengangkat tangan tanda menyerah diri. Ku minta izin dari beliau untuk ke tandas. Setibanya di pintu tandas yang tertutup kesemuanya tu aku buka satu persatu. Argghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! Aura ketakutan mula menyelubungiku! Perkara ini membuatkan bulu romaku meremang. Aku sangat takut melihat najis dari manusia yang aku tak tahu bersepah di salah satu tandas dari tiga kesemuanya. Sakit hati betul!!

Tandas kedua pula paip airnya rosak. Tandas ketiga pula okay dan agak bersih tetapi akibat trauma ketakutan sebentar tadi maka hajat aku terpaksa dihilangkan. Aku kembali ke kelas. Segala yang diajar oleh Teacher sangat - sangat tidak dapat ditangkap oleh aku. Teacher perasan akan perubahan tingkah lakuku ditambah dengan kerutan di dahi. Lalu dia bertanyakan padaku tentang kesihatanku. Aku pun berpura - pura berkata bahawa perutku sakit.

Lalu aku disuruh pergi ke bilik sakit bersebelahan kelas dan diberi duit 50sen untuk membeli roti. Waktu itu 50 sen adalah nilai yang agak tinggi bagi aku. Mula - mula aku sangat seronok dapat berehat - rehat dan berbaring - baring di bilik sakit itu sambil melihat akak misi menjalankan tugas. Tidak semena - mena perut aku diserang lagi. Aku cuba berjalan - jalan dan membuat pelbagai aktiviti untuk cuba melupakan kesakitan itu.

Aku sudah tidak mampu lagi menahannya dan kugagahkan juga pergi ke tandas akibat panggilan alam itu. Hendak seribu daya, taknak seribu dalih. Akhirnya, aku berjaya menyiapkan tugas asasi setiap manusia di alam fana ini. Aku kembali ke kelas 5 minit sebelum subjek English tamat dengan penuh keceriaan.

Teacher memandangku dengan penuh keajaiban!

P/S : Tak Suka Tandas Sekolah!

P/S Lagi : Akhirnya Nuffnag Aku Dah Kuar Iklan Disney...Hahaha

37 ulasan:

  1. haha..
    tandas sekolah mane2 pun konfem membencikan kan?
    haha

    BalasPadam
  2. tandas sekolah memang hampeh.
    masuk sekolah menengah baru ok sket. dan sangatlah seksa bila pihak sekolah tetiba buat duty roster so that setiap kelas kena cuci tandas euww euww

    BalasPadam
  3. hahahahahahahaha...

    tau x pew..

    tandas skolah kat mane2 pn same..

    skolah rendah..
    skolah menengah..
    n even universiti

    ak hadapi masalh yg same!!!
    hahaha

    BalasPadam
  4. Ohhh..tidaaaakkkk!Buley pingsan bau tandas yg kutur+busuukk!

    p/s: Bw tangki oksigen bila masuk tandas! :p

    BalasPadam
  5. Arief Art : hahah..tapi ada juga yg okay

    Sya Mansor : nasib2 mana sekolah aku xpernah buat benda tu

    Ghostone : tandas kotor suka dkt ko la tu..haha

    Kak Ieda : ada ker tangki oxygen?

    BalasPadam
  6. alamak
    ko sudah membawa aku kembali ke zaman tandas sekolah...ohhh tidak!!!sungguh tidak menyelerakan!

    BalasPadam
  7. tandas skola masa skola rendah amat jijik...

    tp masa menengah sangat santek..skola asma la katakan...hahaha

    BalasPadam
  8. Mr Clive : hahaha...

    Mier@Merr : ceh!!

    BalasPadam
  9. tandas sekolah poksu pon ya ampun macam ape ntah....
    rela menahan doe ;D
    itu yg sampai terkucil
    hahahaha

    BalasPadam
  10. hahahahaha... so ko pilih tandas no brape?

    tandas kat malaysia memang kotor.. huhuhu.. bilala org malaysia nk berubah perangai nih... huhuhu

    BalasPadam
  11. hans aku mengerti akan bernilainya duit 50sen di zaman2 dahulu kala..

    50sen boleh beli macam-macam ooo..

    nasi lemak, karipap, air cawan kecik, mee goreng..waaaaa.. sorga!

    BalasPadam
  12. tandas yang digunakan awam sebenarnya. generally macam tu. oh. bau nya~ keras.

    *pening akibat ol factory efek*

    BalasPadam
  13. hahaha..
    tndas seklah mmg cmtu..
    xmo msok pown..
    dri luar daa bau awl2 daa..

    BalasPadam
  14. huissssshhhhhhhh...geli aku baca cter ko ni weih...huhuhu

    kotor giler..tp mmg btul..tnds sklh mmg kotoq...

    tndas awam lagik lah...

    thats why aku prefer tndas umah n selesaikn sgalanya kat umah be4 gi mana2..

    baru aman donia aku..haha

    ps;tq singgah my blog n slm knal..xoxoxo

    slmt raya yer

    BalasPadam
  15. aduhai...kalau akak pun akak tak sanggup....tapi tang teacher tu terkejut, klako...mesti dia ingt, budak ni, bila time aku abis je, boleh pulak tetiba jadi sihat,,,

    BalasPadam
  16. Hans, tandas sekolah menengah akukan, bersih. Sebab ada tukang jaga. Kalau nak masuk, bayar 20sen. Ada satu pakcik dan satu makcik jaga. Diorang selalu bersihkan tandas tu. Sapa yang tertangkap kotorkan tandas, 'mamposlah' dia.... hahahaha. Makcik tu kuat bebel. Pastu amek nama serah pada guru disiplin.

    BalasPadam
  17. ak pn geli dgn tandas sekolah..bau hancing kuat nak mam...

    @_@

    BalasPadam
  18. aku bole termuntah darah seminggu dari guna tandas skolah.


    p/s:kena samak dgn 7 jenis air.

    BalasPadam
  19. mujur tak terlepas dalam kelas..

    yg penting dapat RM0.50.
    hehe..

    BalasPadam
  20. eleh..
    aku rs kan..
    klu ko terberak dlm seluar..
    lg meninggalkan kenangan..
    yg lebih mendalam..
    ker..
    ko mmg terberak dlm seluar?
    huhuhuhu
    ;p

    BalasPadam
  21. haha
    tandas memang tempat setan
    tu sebab najis berkeliaran
    anyway
    skarang zaman meng-blogging tentang sejarah ke?
    nak join jugakkk
    kakakaka

    BalasPadam
  22. wakaka ./. akak pun tak suka tandas sekolah yg selalu ada benda bersepah...

    tp masa sekolah menengah ok sikit dah.. mungkin semakin matang...

    BalasPadam
  23. haha.
    tandas skola mmg disgusting.
    kesian makcik yg kne cuci tandas tuh.
    patot bg mrk extra gaji.

    BalasPadam
  24. tandas kt skolah ak ader kes culik ngan gangster bunuh budak.... uuuu.ader hantu katernyer. dah la kecik, busuk. tersorok plak tu

    BalasPadam
  25. aku dulu masuk tandas suru kalau tak tahan sgt nak berak.

    BalasPadam
  26. Yobsumo : aku pun..tu sebab tak tahan dah la tu..

    Kulna Ladyinred : ar ar...dah besar tu tandas2 semua okay

    Omar Khayam : mak aih..gilalah

    Geeds : tahu xper...jijik kut

    Kuwe : hahahaha...

    Faiz Farish : uish...macam tu plak..

    Lotsoflovepearls : haha..tu yg best tu...

    Primadona 69 : gila..kalau aku berak dalam seluar memang aku xmasuk kelas la ari tu...

    Zack : hahaha...bau semerbak kut

    Jane : hahaha..tq..salam kenal

    Siti @ Nurie : hahha..dia ingat gua tipu la tu...memang gua tipu dia pun..huhu

    Lyaelyza : yups..aku nostalgia sikit skrg

    Cikzatil : tahu xper...50 sen dlu memang xbanyak..ada budak2 dapat RM1 apa..tapi bagi aku macam2 leh beli

    Poksu Daus : aik sampai terkucil poksu?apa cer?haha

    Luna : haha..dasyat ko punya words

    Ella : tahu xper..lumrah alam sekolah

    Kawie2020 : tandas yg sedikit suci tu..itula pasal...adoi..kesedaran sivik takder langsung diorang nih

    BalasPadam
  27. Rasenye tandas awam lg trok kot!
    Yucks!

    BalasPadam
  28. tandas yg paling cantik ada kt cni..jum usha kalo nk try..

    http://reneeashleybaker.files.wordpress.com/2007/11/gold-toilet-shown-at-shanghai-millionaire-fair.jpg

    ha3

    kayo pokcik kayo!

    BalasPadam
  29. salam...byk x kuar sisa2 tu...
    ape2pn aku ucpkan slmt ari ry qurban..tk cre

    BalasPadam
  30. hehehe~
    aku tak suka tandas gak~
    benci2~
    tapi skang aku suka tandas sekolah
    sebab aku cikgu~
    tandas cikgu best~

    BalasPadam
  31. Ms. Independent : hahaha..tu lagilah

    Budak Kuning : owh,..thanks 4 da sharing

    Hisyam : selamat ari raya aidiladha...makan lembu jangan bebanyak..kang kena darah tinggi..huhu

    Lord Zara : hahaha..dkt skolah aku suka masuk tandas pelawat..dekat U aku suka masuk tandas lecturer..haha

    BalasPadam
  32. aku pena wat2 saket kpale..padahal tak saket pon..tym tu pra-skola..lagi gempak tak??haha

    BalasPadam
  33. ha ha ha.. tandas sekolah?? aku sampai sekarang masih perlu masuk dan guna tandas sekolah!! satu penyeksaan!!!

    BalasPadam
  34. Si Tedi : hahahah..ok la tu...dugaan hidup

    Chokio Nia : hahhaa..biasa jer tu

    Easy Izzudin : welcome

    BalasPadam
  35. haha..siap dpt duet utk g beli makan..at last tepaksa gak berry2 kat toilet skolah yg kotor tu..

    BalasPadam
  36. iylienaz : terpaksa la gunakan tandas tu..kalau tak xkan nak berak dalam seluar..malu maaa

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com