Sabtu, 21 November 2009

Gemuk = Gajah...Tapi Gajah Kiut Kutttt....



Gua baru balik dari makan kenduri dekat rumah baru jiran gua dulu. Akak dia kahwin hari nih. Selamat pengantin baru yer. Memang dah lama tak jumpa beliau. Jadi, waktu lepas makan tu sempatlah borak – borak sekejap dengan beliau. Rupanya sekarang beliau sedang belajar dekat Utem. Dekat jer lah dengan Uitm aku dulu tapi aku baru dapat tahu. Hahaha.

Beliau tu aku mula kenal dari kecil – kecil lagi sebab kitaorang duduk rumah Mak Lang(pengasuh kitaorang). Lebih kecik dari kanak – kanak ribena. Mungkin boleh diklasifikasikan sebagai kanak – kanak sugus(sugus kecil kan?). Waktu sekolah menengah pun ada satu sekolah tapi gua dan beliau tak sama umurlah. Apa – apapun beliau sangat ramah sebentar tadi. Terharu kejap gua.

Dan tadi juga gua berjumpa dengan 2 orang jiran lama gua yang sudah lama tak bertemu. Mereka berdua nih adik beradik. Yang abangnya tu tua setahun dari gua. Adiknya gua tak pasti tapi yang gua tahu sudah lebih 10 tahun gua tak jumpa adik dia. Gua suka buli si adik nih dulu masa gua tinggal dengan pengasuh kitaorang(ingat Gua baik ker?). Haha.

Abang dia plak baru 7 tahun gua tak jumpa. Tapi si abang nih sangat berbeza. Dulu sangat kurus kut tapi tadi gua jumpa dia kejap tadi beliau sangat berisi. Gua teruslah mengklasifikasikan abang dia sebagai gemuk(tapi sebenarnya taklah boroi apa..orang kata berisi macam chubby2 tu lah). Hahaha.

Teringat waktu gua sewaktu baru nak belajar A, B, C. Bila gua pergi main dekat depan rumah si abang nih, beliau selalu menyakat gua dengan membuat bunyi gajah. Tapi, waktu tu hati gua masih kudus lagi. Lagipun, dia baik jer dengan gua cuma selalu suka menyakat gua jer. Kalau hati gua waktu tu macam sekarang nih memang sah dah lama beliau kena dengan caci maki gua. Hahaha.

Tetiba teringat semua nih masa bersalam dengan dia. Gua teringin sangat mahu tanya dia tapi dia tengah makan. Kalau tidak mesti gua dah tanya,”Siapa Gajah Sekarang?”

Hahaha!

P/S : Gembira Juga Bila Ada Reunion Semula Jadi Nih!!

30 ulasan:

  1. he he he.. aku tetap juga macam gajah!! ekekekekek..

    tapi aku ske tgk perubahan mendadak kawan2 aku yg duli slim melim.. ske nau ejek2 aku. skang bila derang dah kawen.. dah beranak pinak.. badan margin dah lari.. tersipu2 kalau jumpa aku.

    aku releks jek..

    lu fikirlahsendiri kata nabil. ekekekeke

    BalasPadam
  2. haha awat hg xteguq dia??

    jgn teguq aku cm gjh dh..

    hahaha

    BalasPadam
  3. eley..ko pon macam gajah jugak..

    BalasPadam
  4. si Tedi : hahaha...betul2...ramai kut member2 aku skrg dah berisi n gemuk2..dlu semua sekeping jer..aku pun pelik

    gadis kampung separa bandar : ish..orang tgh dok selera makan..satgi aku tegoq terbantut lak selera dia..xbaik

    iyllienaz : hello...gua dah kurus ok..B.M.I pun dah tahap selamat dan mantain

    BalasPadam
  5. gajah ada belalai panjang.. bro tu pnjg x belalai die?

    BalasPadam
  6. haha..ko jgn..skali die hempap ko..kang penyek..haha

    BalasPadam
  7. hahahahaha
    lawak ar hans~
    nape xtanye jer..
    hahahhha
    hahahahha ;D

    BalasPadam
  8. sometimes dari gemuk leh kurus and yang kurus leh gemuk..hehe

    BalasPadam
  9. hahaha. Knapa tak tanya die terus je?

    uhh bukan senang kan nak Reunion semulajadi macamni. btw, 10 thn mmg lah org byk berubah kan.

    BalasPadam
  10. Razman : tahap gay ko dah semakin teruk...bertaubatlah wahai pakcik razman...ahaha

    chokio_nia : dia bukan Bob Kuman maa leh hempap aku sampai penyek..

    poksudaus : kesian dkt dia..kang tgh selera nak makan terbantut lak..haha

    liyana : hahaha..betul2..

    yobsumo : malaslah aku...

    BalasPadam
  11. gua rasa nak tembak je ladybird lu tuh. mengganggu konsentrasi gua membaca. haha.

    weh. satu lagi blog yang kemas. gua suka!

    BalasPadam
  12. hahaha..
    kalo ak lew..
    ak wat olok2 imbau kenangan..
    then, mase tue r ta nye..
    skunk sape gajah??????
    hahahaha

    BalasPadam
  13. avid gunner : aku ternak ladybird tu dekat setahun lebih dah..suka2 kau jer nak tembak serangga peliharaan gua..haha

    ghostone : dia budak baik maa...xsampai hati nak ungkit kisah lama depan beliau..haha

    BalasPadam
  14. avid gunner : aku ternak ladybird tu dekat setahun lebih dah..suka2 kau jer nak tembak serangga peliharaan gua..haha

    ghostone : dia budak baik maa...xsampai hati nak ungkit kisah lama depan beliau..haha

    BalasPadam
  15. siapekah gajah?
    ngee~

    ramai sgoh owg kawen skg kan?
    hee~

    BalasPadam
  16. kalau aku mesti tegur dia nyer.. hehehehe

    BalasPadam
  17. ko gajah rupanya masa kecik2 yer
    lepas kawen selamat kembali kegajahan mu

    wakakaka

    BalasPadam
  18. wah..na balas dendam nampak..jgn nanti terbalik sudah..nasib baik x dan nak pi kata kat dia apa2 kan..

    BalasPadam
  19. Mier @ merr : hahahaha...sorry...

    Chentamaya : cuti skolah kan ramai orang kawin

    Richeal Pil : Panda...haha

    Alvin : hahah...betul2

    Kawie2020 : huhu..ko kejam...

    Fatt Chin Choy : cess...aku cuba usahakan kekalkan kesliman yg xslim sangat nih..haha

    solehah : hahahah...jgn terbalik?dah memang terbalik la..dulu dia kurus skrg dah berisi..

    BalasPadam
  20. Nice one.But u r rite,.Dulu dan sekarang mmg byk berbeza

    BalasPadam
  21. tak payah la beb..lu nk reht bole..stop jgn..pnt je aku copy paste link ko

    BalasPadam
  22. eyriqazz : yups..betul2

    aminah : hahah..nih salah komen ker?

    BalasPadam
  23. gua komen kat entry atas tuh..gua mlas nk klik2

    BalasPadam
  24. oi jgn kutuk gua kt lu punya blog. haha. mmg dulu gua slalu kutuk lu anak gajah. lu takbleh kutuk gua anak gajah. kalau anak panguin tu ada la sikit2 kot. tunggu bulan satu gua kurus la balik.


    razman : apa lu kisah gua punya belalai? hahaha sendiri ada tgk sndiri punya la

    BalasPadam
  25. amet : hahaha..terkezut aku tiba2 ang comment...cess...xder2...dalam kamus aku ada gajah jer..penguin xder

    BalasPadam
  26. ya la time kecik2 gua innocent kot. tak matang lagi walaupun title "anak-gajah" tu gua yang bagi sama lu. muka innocent gua kekal sampai ke arini kot. bak kata kawan-kawan gua, gua comel kekal.

    BalasPadam
  27. azmir lagi : Allah...muntah aku baca apa ang tulis..comel kekal?? ahhaha...ptuih..haha

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com