Sabtu, 19 Disember 2009

Aku Berjaya Diet 5 Jam! Tahniah!!

Hari nih rezeki sangat murah. Macam - macam mak aku masak kan untuk kami sekeluarga. Aku sudah 6 pinggan membaham bihun goreng yang mewah dengan daging, udang, sayur dan macam - macam lagi. Kemudian, aku membaham buah di dalam peti ais sebanyak 4 biji. Sebelum itu, pagi tadi membaham roti canai sebanyak dua keping bersama gulai ayam yang mak aku buat.

Sekarang masih belum makan nasi sebab fobia melihat angka di penimbang berat. Sangat takut sebab peningkatan yang sangat mendadak. Kalau duit nuff meningkat macam nih aku tak kisah tapi bila berkaitan berat badan itu adalah satu musibah yang perlu di elakkan. Jadi, masih menahan lapar walaupun aku rasa aku akan makan juga lepas tulis entry nih.

Dan tadi aku baru perasan ada ais krim dekat dalam peti ais. Ada dua bekas dan berlainan perisa. Itu semua perisa kegemaran aku. Sekarang aku masih berfikir perlukah aku musnahkan diet 5 jam aku untuk ais krim ini. Nasi pula menjerit - jerit memanggil aku suruh mereka dimakan. Aku serba salah.

Okaylah! Aku diet masa dekat Shah Alam jer lah. Masa tu hari - hari aku makan roti gardenia. Senang! Jadi, aku rasa aku perlu makan sekarang. Selamat tinggal semua! Doakan lemak - lemak aku hilang sekelip mata lepas aku bangun tidur esok yer. Tata!

P/S : Pergi Membaham Lagi!!

58 ulasan:

  1. tu bukan diet. tu ala2 puasa ja :P

    BalasPadam
  2. ku doakan lemak itu lari selaju yg boleh... ;)

    BalasPadam
  3. 5jam je... hehehe.. ais krim itu memang pandai menggoda

    BalasPadam
  4. biar la buncit sikit.
    sexy...
    awwwwwwww...
    hahahaha

    BalasPadam
  5. ahaks.. tgk org lain diet, tp diri sendiri x leh diet. underweight!

    BalasPadam
  6. fuh, besar kapasiti perut kau. hehe

    BalasPadam
  7. gila banyak makan!! ah tension je bace. haha

    BalasPadam
  8. CEH!dah mkn byk2..pas2 diet xsampai 5jam dah merana!gile kuat mkn ko ni!
    cekik kedarah ke ape..huhu

    BalasPadam
  9. wah!! banyak nye makan!
    xde makne diet 5 jam kalau makan banyak macam tu.. hehe..

    BalasPadam
  10. xpa, qada makan...

    bkn slalu...mkn la lg byk2.. hehe..



    p/s padahal aku jeles tgk brt hg dh trn hahaha...

    BalasPadam
  11. Perut aku dah boroi sket..tapi seb baik masih ade lagi nampak six packs..cuma tiubnya sket yg nampaknya mcm dah terkeluar wakakaka:)

    BalasPadam
  12. haha..masa tido still membakar lemak apa..harap2,krus la ko masa bgon esok pagi..

    BalasPadam
  13. haha makan la saudara hans selagi boleh makan..
    sok2 dah tua,xtermakan plak kunk..hee
    tp mkn biar seimbang..jgn overdos plak.
    takot2 sok2 masuk icu plak akibat terlebih makan..hee;)

    BalasPadam
  14. hahaaha..klu dah da kat rumah mmg payah nk diet..sbb mcm2 ada dlm peti sejuk itu..plus masakan mak lak..hahaha

    BalasPadam
  15. peh...melahap mcm king kong...caya la, bro...

    BalasPadam
  16. makan je weh. haha
    live to eat. :p
    adik aku cakap: hidup hanya sekali, makan bley bnyk kali.

    =.=''

    BalasPadam
  17. aiyo! kat shah alam bleh diet ke?
    hehe. if i nih, da tentu2 fail da. haha

    BalasPadam
  18. hahahaha..ko makan aje ler..nanti kempunan pulak..

    BalasPadam
  19. haha.. aku bru je bbq family day mlm td. gemuk3

    BalasPadam
  20. Salam..Hans..MasyaAllah..
    Berhenti mkn sebelum kenyang..
    Ingt pesan Rasulullah..Hihi..
    Hans..kamu nie da terlebih mkn
    dh nie..Mentang2 ler ade Mak nye
    yg msk kn ye sampai 6pinggan Mee Hoon ekau sebat(skali dgn pinggan2 nye.. :P )Haa..xper la,kasi
    can la 1 hr nie ye utk isi bnyk2
    lam perut tu pasnie berdiet la key..Hihi..

    BalasPadam
  21. hahaha...jangan terlebih makan sudah...

    BalasPadam
  22. wahaha...diet?smg berjaya...yuhuuu..:)

    BalasPadam
  23. Beb...nak diet, jangan makan roti putih, tapi yg kaler tu, wheat grain.

    yg putih tu cam nasik
    yg wheat grain ti complex carbohydrate...sesuai ntuk elakkan cepat lapar...

    huhu sekian

    BalasPadam
  24. hahahahaha
    aku pun diet hari ni
    makan nasi setiap 24jam adalah perkara biasa je

    aku klik nuff ko bg naik sikit

    BalasPadam
  25. hahaha
    5jam panggil diet meyh?
    caliooo!
    teruskan usaha mendiet!

    p/s :

    kalo tetiap hari diet 5jam, dengan hari2 yg berikutnya seperti 'hari ini', perghh! >_<" tatao nak ckp apelah!

    BalasPadam
  26. grrrr grrr..

    aku dah tak diet..

    mkn je if nak mkn..

    takot.. aku rasa baju dah mula sendat....

    BalasPadam
  27. eleh,,kalo stakat 5 jam aku pun blh...hehe

    BalasPadam
  28. diet la plak
    haihh
    tak payah la diet
    hehe~ (satan)

    BalasPadam
  29. hahaha..hans, diet makan roti gardenia kaler hijau tuh.berkesan seh!

    BalasPadam
  30. aku doakn ko weh..

    sila doakn aku jgk!

    hahaha..

    BalasPadam
  31. diet 5 jam?

    itu satu kejayaan!!!

    BalasPadam
  32. oH!!! tahniah..

    aku diet 1 ari pon diam ja...

    hehehahaha

    blog sy dah ok

    BalasPadam
  33. wah..sungguh dasat selera ko hans.kalah aku yg suka membaham buah dokong ini.heheh.tp rumahku syurgaku beb..penuh dengan kasih sayang dan makanan yg tak berbelah bagi.

    oit kalau bgn tido bleh ilang lemak,aku pon nak tido sepanjang masa dowh...

    BalasPadam
  34. Wahhh...baru berjaya masuk blog kau Hans..

    Sebelum ni, setiapa kali klik mesti netbook ckLah jadi slow...dan diarahkan tutup google chrome...Apasal entah...blog lain tak gitu pulak..

    (kau ada bela toyol ya? ha..ha..gurau)



    Sebab Shah Rukh Khan tu kot...

    BalasPadam
  35. Makan je selagi boleh.
    Nanti dah tua, banyak bende kene pantang! :P

    BalasPadam
  36. Huhu.. Semoga berjaya dalam diet kau bro.!

    BalasPadam
  37. mkn r0ti gardenia lgik cepat gem0k 0k...

    sila percaya....heee

    BalasPadam
  38. loh..diet time tido je ke? ok la tu..

    BalasPadam
  39. konpem kurus ke weyh diet 5 jam?



    aku pon nak wat gak r.

    BalasPadam
  40. 5 jam xkire la...xefek ape pon haihhhh

    BalasPadam
  41. Ko tak payah diet weyh..
    x naik punya badan ko..
    ahahaha

    BalasPadam
  42. ek eleh hans,

    5 jam diet?
    wakakkaak
    time tido pun rame yg diet taw
    huahuahua

    BalasPadam
  43. aah la...diet tu...haha..nt mkn byk jugak tu nt!!heheh...

    BalasPadam
  44. per kat umah nak makan2 je lah...
    t dah smbug bljar susah t..
    duit sentiasa xcukup punye...
    hu3

    BalasPadam
  45. 5 jam? aku sendiri x dpt bygkn ak blh diet utk 5 jam . haha

    BalasPadam
  46. Hahahaha.. Weh.. Roti gardenia tu pn mnggemukkan gak.. Kalau nak diet, makan angin jek hokeyyy.. ;p

    BalasPadam
  47. Nazra : hahaha..ko puasa 5 jam ker?

    Izzad : adoi..susahlah..dkt rumah rezeki banyak

    Nur : amin..huhu

    Bulan Itu Aku : Aiskrim aku xmakan semalam..ari nih baru makan

    Miss Izan : hahaha...kang terlebih buncit jadi comel plak

    Enyheartsdiamond : chocalate

    Adaniff : ok lah tu..xpayah susah2 nak diet

    Monolog : agak besar lah juga

    Syue : haha..jgn jeles

    Miloicekaw : rahsia maaa....

    Wanie-San : biasalah...makan itu nikmat

    Edriena : hahaha...diet 5 jam bermula dari pukul 5 petang lorr

    Wan Nur Hanis : xper..pasnih turun balik

    Budak Kuning : 6 pax la sangat..cess

    Iylienaz : betul3....aku sokong

    Akin Mar : hahaha...jgn risau...aku tgh menahan nafsu skrg

    Ezudyne : itula pasal..mak aku masak sedap

    Avid Gunner : mana ada..aku lahap macam manusia jer kut

    Nuraimyasmin : hahaha..idup sekali punya pasal la kena jaga makan...kalau hidup berkali2 aku xkisah

    Farah : duit dah sikit mestilah boleh dkt s.alam nanti

    Imam : hahaha..betul2..sokong ko..haha

    Mamma Mia : hahaha..best2 makan ramai2

    Kak Ieda : hahahah...yups..bukan xnak berhenti masalahnya dah xkenyang lagi...tu asyik makan jer tu

    Afiq : ko pun sama...selamat juga..haha

    Iqbal : hahaha..insyaallah xlebih

    Sufy : thanks..kuikuikui

    Hafiz : ku tahu tapi roti tu tak sedap...itu probs nya..haha

    Laila : thanks oit..click selalu tau

    Tirah : haha..kalau tiap2 hari macam tu aku masuk biggest losers la

    Proffy : hahaha...ko dah leh donate baju2 tu..hehhe

    Hisham : ek eleh...ko 5 minit pun belum tentu mampu..haha

    Koyuki : hahaha..aku dah terhasut sama ko..ekeke

    Notso Violet : ialah...makanan bukan tahan lama..sebab tu kena habiskan

    Faizal : owh,itu aku xsuka makan...haha

    Arieza : thanks..mesti ko kagum dgn aku kan?haha

    Si Putih Purple : insyaallah..haha

    Si Tedi : iakah?terima kasih mengiktiraf kejayaan tu..ekekee

    Abe Long : hahaha....saja jer aku nak gtau masalah aku terhadap makanan..huhu

    Nagiha : eh,tidur memang boleh buang lemak...bukan aku main2..tapi ko kena tidur ikut time dan waktu yg cukup...itu fakta bukan auta yer

    Xiinam : owh,iakah kak ck?xtau plak jadi macam tu...entah..haha..nak bela toyol la dalam blog..suruh curi duit nuff kak ck..haha

    Ms Independent : hahahha..muda2 la kena jaga..kang sakit tua2 macam2 kena pantang

    Ayish : thanks weih..doakan kejayaan aku..haha

    Sharamli : itula...sekali makan sampai 12 keping..mana tak gemuk

    Amyliana : mana ada...tapi tido pun leh kurangkan berat badan

    Yazith Su Anaz : confirm tak..ahaha

    Hang TuARC : hahaha..okayla tu..makanan dah hadam waktu tu

    Zack : hahaha...ko nak aku transfer lemak aku dkt ko ke?

    Bluecity : hahaha..ok la tu

    Pakcik Kordi : ceit..mana ada...

    Generasi Clan : betul weih..serius aku sokong komen ko...aku dah dapat bayang dah kehidupan aku dkt s.alam pasnih

    Hajime : ko xperlu diet..cuma perlu makan koko crunch banyak2 jer..hahaha

    BalasPadam
  48. stg jd bentuk asal seperti di sekolah stg kowt.
    nanges x berlagu kowt.

    tp ank mmg dasat!!!

    BalasPadam
  49. kalo dah dok umah mak..diet kebenda..bulun selagi boleh..hahaha
    nti kamoo start studi...kang kamoo teringat lak semua tu..hehehehe
    kamoo diet pun..kamooo tetap cam gitu gak...(rsnyelah) hahahaha

    BalasPadam
  50. err...
    sgt buas ko membaham!!!
    hahhahaha

    BalasPadam
  51. Pikah : hahha..xpa2...nanti surut balik

    Pena Berkala : hahaha..betul2

    El : hahaha...betul la tu apa yg ekau rasa

    Primadona : biasalah tu...hha

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com