Sabtu, 26 Disember 2009

Gerun Jer Aku Tengok Kemalangan Bas 2 Tingkat Sani Ekspress Tu!!

Sebagai pengguna setia bas ekspress sebab itu jer pengangkutan awam yang paling cepat dan murah bagi aku sangatlah gerun melihat kemalangan bas itu pagi tadi dekat TV3 sebentar tadi.

Hanya kerana pemandu bas terlelap 10 saat sahaja, 10 orang penumpang kehilangan nyawa pada pagi tadi dan ada penumpang yang terputus badan dan kepala.

Risau betul tengok kemalangan bas ekspress yang tak sudah - sudah nih. Salah siapa sebenarnya? Pemandu? Takdir? Bas?

P/S : Sedih Betul!!

P/S : Titanic Dah Start.....Esok Jalan Ke Penang Makan Kenduri...Tata!!

P/S Lagi : Sumpah Aku Dengki Dengan Budak - Budak Sekolah Sekarang Sebab PM Malaysia Buat Pertandingan Menulis Pasal Apa Entah Dan Hadiah Utama Dia RM25,000. Tapi Hanya Budak - Budak Sekolah Jer Boleh Masuk. Jadi, Kepada Yang Bersekolah Tu Ambil Lah Peluang Nih. Mana Tahu Menang Tak Dapat Kau Minta Duit PTPTN Untuk Sambung Belajar Dekat U Nanti. Borang Penyertaan Leh Download Dekat Laman Web Pos Malaysia.

44 ulasan:

  1. ajal.. dah ajal!
    tapi pristiwa mcm nie boleh kita ambik iktibar!

    aku tak tgk la berita takut lak aku bila pk!

    BalasPadam
  2. ok..aku baru tau bile aku tgok berita mlm ni..mmg kesian..dah la td tgok byk gile bas 2tingkat sani express laju2 plak tu..

    BalasPadam
  3. malang tak berbau...takziah kpd keluarga mangsa..

    BalasPadam
  4. takdir dah. kun fayakuun.

    aku baru je tau dari blog farhana. driver bas tu apa jadah tak stop bas dah tau ngantuk..adehh...

    BalasPadam
  5. pemandu la..sengal..dah tau bwk bnyk nyawa..bleh tertido plak...

    BalasPadam
  6. Salam..Hans..
    Mmg ngeri..kesian pd
    mangsa2 nahas & keluarga
    dorang..Al-Fatihah & Takziah
    utk keluarga mangsa..

    p/s: Dorang x sediakan pemandu gantian ke?Salu ade,kn?
    Yg duduk dkt tangga 2 yg salu
    sembang2 dgn drebar tu..

    BalasPadam
  7. Kalau nak salahkan pemandu sepenuhnya tak boleh jugak... Kaang-kadang pemandu kena drive sorang-sorang sebab syarikat nak kurangkan bajet... Ada pemandu pulak kerja overtime sebab nak hidup...

    Ok, pemandu memang salah, tapi tak boleh disalahkan sepenuhnya... Kesalahn tue kena jugak ditanggung syarikat...

    "JKR pun bersalaah gak, kalau jalan tak rata, komfem tak tidonye pemandu tue" Hehehehehe...

    BalasPadam
  8. nk wat camne.. tuhan dah tentu kn mcm tu

    BalasPadam
  9. trauma...trauma...trauma....
    berhati-hati di jalan raya...

    BalasPadam
  10. selalu naek sani ekspress kalau nak g kl tau. rase gerun lak pasnie nak nek..

    tapi saye selalu duk tingkat atas.
    xpenah lagi kat bawah. sebab saye memang penah terpikir kemalangan macam nie.

    sebab tu mase tengok brite tadi.. bulu roma meremang je.. xsangke ape yang saye pikir dulu betul2 jadik..

    BalasPadam
  11. milo : takut2 pun terpaksa naik

    boneka : haha..ialah..yg nak naik bas ni lah trauma

    iyllienaz : tahu xper...

    nursarah : takziah pada diorang

    avid gunner : dia dah stop dah be4 tu..tapi ngantuk juga...mana pergi pemandu kedua ntah

    morris : itula..aku pelik mana pemandu lagi 1..ker itu dah memang pemandu ke-2..ntahlah

    Kak ieda : itula sis...pening juga fikir..esok kena baca newspaper ni

    redz : tapi dalam kes nih pemandu aku rasa

    abe long : memanglah tapi nasib boleh diubah...kalau tidak Allah xsuruh kita usaha untuk ubah nasib

    CJ : dah behati2 pun mati juga...

    edriena : wah,lagi fobia..haha

    cik biol : itula apasal

    BalasPadam
  12. seb baik ku guna kereta sendiri.. huhu

    BalasPadam
  13. terlelap 10 saat lama tuh.huhuhu

    BalasPadam
  14. dah takdir lah ~

    ok taw ko laki2 hee..tq

    BalasPadam
  15. baru je nak try naek bas 2 tingkat

    BalasPadam
  16. Aku pun ngeri dengar... Sebab tu aku rela Drive sendiri kalau nak pegi memana pun.... Rasa lagi selamat....

    BalasPadam
  17. mmg gerun naik bus..tp nk buat camne tuh je pengangkutan yg ada..
    semoga kita dijauhkan dr kemalangan/kecelakaan jln raya!

    BalasPadam
  18. Sebab tu aku tak suke naik bas.. Aku.. Err.. TAKUT??? Seyes..

    BalasPadam
  19. ukh...bawu je tringat nk masok..!!

    BalasPadam
  20. dasat tol eksiden xdi..ade yg putus kpale...seram r...ko kalo naik bas bace doa byk2 tau..hehe

    BalasPadam
  21. 25000? giler banyak.. dahlaa duit malaysia dah tak de.. adehlaa.. ;p

    BalasPadam
  22. atas jalan bleh accident. dekat shopping complex bleh accident.. hmm..

    BalasPadam
  23. whoah!tp kalau eny sdg bersekolah..masuk contest tu..msty kalah..x rety la buat esei..

    BalasPadam
  24. ngeri dowh aku usha berita tuuuh
    mende dah nak jadik nak wat camna...

    tapi ulasan mb perak memang taleyh belah...

    haramkan penggunaan bas waktu malam. fundek punya komen...

    dia takpe ah cakap camtu, dia ada driver, kalo rakyat biasa yg lain...aduuud yb yb

    BalasPadam
  25. aku pun cuak jugak mau naik bas nie..nak salahkan syarikat tue pon tak boleh..langkah keselamatan dah diambil..dua pemandu lagi dalam bas..cuma di takdirkan mereka tak sempat tukar jer..

    BalasPadam
  26. huhu mmg ngeri je bace paper td. 10 saat 10 org.. sesaat satu nyawa.. huhuh mintak2 la semua kita dilindungiNya time blk dr cuti2 hujung thn ni.. amin~

    BalasPadam
  27. nasib aku balik rumah naek komuter.
    ish2...10 saat lama tu.

    BalasPadam
  28. ajal diorg..2 kesalahan pemandu...dlm masa 2 saat pon nyawa bleh melayang gak..iksh2...

    BalasPadam
  29. takot tu..baru 10 saat..waaa~~

    sebak aku tgk titanic smlm..ekekke

    BalasPadam
  30. ngeri tgok. aku takot naik bas 2 tingkat. tgok kalau kat jalan mcm tak stabil jek.

    BalasPadam
  31. bhye sbb die dobel deker.. tak stable. aku klu naik bas ni, aku nak duk bwh je.. atas takut. huhu.. wehh aku pening ni byk sgt sticky post

    BalasPadam
  32. aku pernah tgk kemalangan yg sampai mati dpn aku...mati enjin keretanya...

    BalasPadam
  33. drebar tu ngaku mengantuk..hmm...org lain jd mgsa..sian kn waks...

    BalasPadam
  34. dh takdir tuh..
    silap driver gak..
    ngeri2..

    BalasPadam
  35. aku pon agak ternganga time dengar berita ni. dahla selalu ulang2 trg-penang

    BalasPadam
  36. sedih sangat baca news tu.. takut dah nak naik bas ekspress pasni :(

    BalasPadam
  37. Jard : hahaha...malang ada dimana2

    K.A : lama la kan...2 saat pun dah leh jadi mcam2

    Uruchimaru : haha..bagus dah tahu..takdir boleh diubah kan?

    Sharamli : hahaha..nasib aku penah naik dah

    Faiz Farish : hahaha...malang ada dimana2..huhuhuh

    Pena Berkala : itula...cuak jer naik bas skrg

    Farhana : terpaksa naik maaa...

    Nadhirah Nor : sila masuk

    Hisham : baca doa makan...haha

    Pinky Lucia : hahaha...itula pasal..banyak kut

    Chentatiku : kehkehkeh

    Syue : itulah..malang tidak berbau

    Enyheartsdiamond : hahaha..kalau aku dah lama masuk..

    Hafizshinchan : hahaha..ko tahu xper...boleh kalau nak wat macam tu..tapi bas kena ada banyak waktu pagi n petang la

    Imam : itula...adoi

    Arieza : amin...

    Tirah Watiff : :(?

    Mizz Izan : nasib? haha..komuter pun penah eksiden apa

    Wanie San : itula..haih..

    Noor Fatin : hhahah..sempat tu

    Ayish : memang kurang stabil pun sebab atas ramai dari bawah

    Mamma Mia : hahaha..tapi yg mati ari tu dkt bawah kut..huhu..aku pun pening..tapi nak wat macam mana..syarat contest macam tu..haha

    Razman : cess...sempat lagi tu wat lawak...pakcik pakcik

    Fitriah : aku pun takut

    Pakcik Kordi : itula..benda nak jadi..

    Izzad : aku naik keta la

    Wan Sheva : itula pasal

    Sha Mansor : hahahah..jauh tu...

    Husna : takut2 pun tapi terpaksa naik juga

    BalasPadam
  38. yeke banyak.. banyak......kot.. kan?? lalalala~

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com