Selasa, 29 Disember 2009

Jawapan Teka Teki & Keseronokan Berjumpa Teman Sekerja Lama....

Teka Teki semalam bertanya SIAPAKAH AKU?

Dan jawapan Teka Teki semalam adalah AKU PEMBOHONG.

Jadi, siapa yang jawab PENIPU atau LIAR tu memang betul lah jawapan anda dan tahniah. Hahaha. Tetapi, tak ada hadiah lah sebab ini bukan contest yer.


Owh, hari nih aku telah pergi membeli belah baju di Alor Star Mall. Seperti masuk pertandingan menghabiskan wang yang diberi dalam masa sejam maka aku pun bertawaf lah dibahagian baju tu dan dapatlah membeli 6 item pakaian yang dikehendaki. Lepas tu pergi dekat Watson pula beli apa yang patut.

Tiba - tiba rasa teringin nak jadi orang kaya. Bayangkan dalam tangan ada RM50,000! Fuh, best giler kalau ada betul. Sekarang wang baki yang ada dalam RM100 jer. Sedih tul tapi gembira juga sebab puas dapat beli baju yang diminati. 2 baju tu aku beli yang murah - murah yang ada promotion jer tetapi yang satu lagi tu new item. Hahaha. Sebab takut kempunan aku beli jer lah. Pakai duit aku setengah. Puasss!! Kahkahkah!!

Lepas tu saja pergi Billion dekat Pasar Besar kejap. Pergi jumpa member kerja lama dekat situ. Kalau siapa yang pernah baca blog aku dari mula - mula tahun 2008 tu mesti korang tahu dulu aku kerja dekat Billion area City Plaza tapi tempat situ dah tutup. Baru teringat sekarang ialah waktu yang sibuk untuk buat check stock. Haha. Sembang kejap jer lah pastu aku pun balik.

Kak Yatie kata aku dah gemuk. Wah! Bagai halilintar membelah bulan jer aku rasa macam tu. Hahaha. Sebelum nih mak ipar akak aku kata aku dah kurus. Baru nak gembira dah ada orang kata aku dah gemuk. Hahaha. Ini pun dah turun 3 kg pun masih dikategori gemuk. Kalau kak Yatie tengok aku bulan 11 hari tu lagilah gemuk. Kuikuikui.

Yeah, sekarang ada sikit - sikit kelengkapan lagi yang harus dibeli dan misi untuk membuang lemak - lemak tepu di badan semakin giat dilaksanakan. Doakan aku mencapai target 60kg yeah. Tata!!

P/S : Malam Nih Nak Tengok Ghajini Di RTM 2

35 ulasan:

  1. kamu kena kurus lagi oke ;)

    BalasPadam
  2. ang dok kedah x gtao ceq..selama dok sin..ceq x penah p aloq staq ag :(

    BalasPadam
  3. hahaha...

    ko memg gemuk!

    kuikui..

    ak mau mgkhabarkan berita gumbire!

    berat ku udah mencecah 60 kg!

    BalasPadam
  4. cis..apsal la xkenal awal2 dlu..
    kal0 x mesti leh jmp kat billi0n dah kan..

    BalasPadam
  5. baru semalam ak p Alor Star Mall..
    hehehe

    BalasPadam
  6. wah lelaki pun ambik berat jugak pasal berat badan ek. hehe

    BalasPadam
  7. ko gemuks ke??

    aku lagi gemuK!! :(

    BalasPadam
  8. waaaa... misi diet eh? aku pun nak diet jugak laa.. tapi berat dah 43kg.. lalalala~

    BalasPadam
  9. APER???? Ghajini kuar TV malam ni? Adesss.. Lama daaa aku nak nengok.. Naseb aku tak beli VCD dia aritu.. Hahaha.. Thanx for informing.. ;)

    BalasPadam
  10. aku tak gemok tapi berat aku dah lebih 60kg haha

    BalasPadam
  11. hahahahhaha.. ko kene diet ker? kalau ko nk diet mesti ko x leh diet nyer.. so jgn diet arr.. hahahahahha

    BalasPadam
  12. Muahahahaha perut dah berisi , jom laa join program aku tu

    BalasPadam
  13. Han : betul2...

    Enyheartsdiamond : penat aku duk cakap utaqa xkan tak tau kut

    ghostone : ek eleh..pasnih jadi MPP siap la ko

    sharamli : eh,ko orang mana?

    zack : hahaha

    iylienaz : itu gambo dlu2...nih skrg punya kes..haha

    fitriah : of course...

    aminah : nih dah turun 3kg dah..

    si tedi : itu aku dah tahu..haha

    pinky lucia : ko nak aku transfer lemak aku?haha

    farhana : yups malam nih

    azuan : ko tinggi?

    nadhirah : thanks

    kawie : pandai2 je ekau

    BalasPadam
  14. hahahaha.. lemak boleh transfer ke bro? hahahaha

    BalasPadam
  15. hans gemuk.hehehe

    tu je komen aku.lalalala

    BalasPadam
  16. aku berat xsmp 55kg pon xbising pon
    wakakakakak

    BalasPadam
  17. nk kurus ape lg.
    org laki berisi2 ensem ape.

    BalasPadam
  18. gila kentang misi kamu.
    cik cookie nih xtau mcmn nak buang lemak.ke london weight mngemnt gayanya.

    BalasPadam
  19. babi tol..penat aku jwb teka teki tu...xpasan dh ada jwpn.. weih, aku pun misi 60kg ritu...skrg 58..bjaye gle aku beb...cre sng je..bancuh hari2...hahah...astagfirullahalazim...

    BalasPadam
  20. bro ,,ko jgn boyot cm boneka udah ler...hehe

    BalasPadam
  21. aku tak pernah lagi pegi alor star mall. balik2 pusing ct plaza dgn pasific je.hahaha

    BalasPadam
  22. wat tekan tubi n ketuk ketampi...
    grenti lemak degil akan hilang.

    BalasPadam
  23. yeah! marilah mengkurus! gudlak ohh ;)

    BalasPadam
  24. nak gemuk senang,
    nak kuruss....ya ampunnnn!!!

    BalasPadam
  25. untuk hidup,duit mesti ada...haih...pening kan?:P

    BalasPadam
  26. Maw ikot shopping jugak!!!
    Rambang mate abes nga Y.E.S ni.
    Hehe

    :P

    BalasPadam
  27. hayooo.. aku x beli ape lg.mcm beselah nak beli boxer jer!hahaha thun 2010 nak beli byk bju berkoler, coz t shirt dah berlambak!!happy 2010!!aku tau azam ko!nak kurus kan?haha

    BalasPadam
  28. hans aku bajet 50kg...tu azam tahun baru aku ngeh3..

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com