Selasa, 1 Disember 2009

Rumusan Blog Walking....

Gua rajin betul baca entry yang gua dah link dekat blog gua nih. Sudahlah hari - hari diorang update seperti gua juga hari - hari update. Jadi, kebanyakan blog masing - masing berkisar pasal 5 benda dibawah :-

1. Hari Raya Aidiladha

Yeah, kebanyakan blog akan menceritakan pengalaman, situasi, kejadian, kemeriahan dan sebagainya yang berkaitan dengan Aidiladha. Ada yang best dan ada yang biasa dan ada juga yang hanya mengucapkan Selamat Hari Raya. Kebanyakan entry adalah pendek.

2. Kelebihan Wanita & Lelaki

Entry yang berbentuk seperti ini memang mendapat komen yang sangat banyak dari blogger - blogger yang lain. Ada yang menyokong dan ada yang menentang. Ada yang kata tanggungjawab sebagai wanita itu berat dan sebaliknya. Masing - masing cuba membuktikan masing - masing hebat dengan mewakili setiap gender. Bagi gua, lelaki dan wanita itu masing - masing ada kelebihan dan kekurangannya sendiri. Sebab itu lelaki dan wanita dicipta berpasangan supaya melengkapi antara satu sama lain. Jadi, janganlah bertelagah kepada benda yang tidak perlu sebenarnya digaduhkan.

3. New Moon

Setiap wanita atau perempuan akan menyatakan filem ini sangat best, menarik, da bomb, gempak, dan sebagainya. Tetapi, sebaliknya pada lelaki yang kebanyakkannya kurang bersetuju. Adakah kerana vampire lelaki di dalam filem ini menarik perhatian kaum hawa secara fizikal ataupun batin? Itu gua tak pasti. Adakah kerana Megan Fox tiada maka kaum lelaki kurang tertarik dengan filem ini? Haha!

4. You Follow Me....

I follow Blog you....you jangan lupa follow blog I....yeah, benda ini pun menjadi salah satu isu. Gua rasa sebenarnya kalau betul U nak follow blog orang biarlah ikhlas. Jangan mengharapkan orang follow blog U...kalau dia nak follow dia akan follow..dan tak semestinya kalau dia tak follow dia tak baca blog U dan sebaliknya juga...mungkin dia ada buat link untuk blog U...senang cakap lu semua jangan fikir sangatlah benda nih...ada kadang sampai gaduh - gaduh pasal benda macam nih..buang masa!

5. Kisah - Kisah Imaginasi, Dongeng, Lucu, Unsur - Unsur Jenaka Biru Alaf Baru

Hahaha....gua suka cerita - cerita macam nih dan paling best baca cerita dekat blog Ah Fatt . Hahaha. Sangat kreatif dan menghiburkan. Dapat lari dari tekanan kehidupan kalau baca tapi gua taklah ada tekanan - tekanan hidup nih. Jadi, gua semakin bertambah kacak lah dari biasa. Haha. Pakcik Razman jeles lah tu. Haha.

Apa - apapun gua tak sabar tunggu hari siang. Gua mahu berjimba dan berdansa esok. Minta - minta apa yang gua hajatkan tercapai. Selamat bertiduran semua.

P/S : Kirim Salam Sama Ju On Dalam Mimpi Korang Yer. HAHAHAHA(GELAK JAHAT)

** Tetiba Teringat Dialog Pendekar Bujang Lapok Lepas Baca Blog Arief ** :-

Pendekar Mustar : Ini biola anak pakcik yang punya!

Sudin : Ini bukan biola pakcik...ini piano!

Pendekar Mustar : Owh, piano...pakcik ingatkan biola!

Hahaha....Mangkuk Ayun Betul Dua - Dua Orang Nih.....

42 ulasan:

  1. haish.
    apa jadi esok???????!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  2. haha..biola ngan piano ade persamaan ke??..aku sokong part foloe memfoloe tu..like..=)

    BalasPadam
  3. huk huk..
    my latest entry sal raye...
    hehe..

    esok nak g mkn dging unta...
    daa rajin..

    BalasPadam
  4. hahahah!!~~
    ini bkn piano pakcik~
    seksefon!
    hehehe

    BalasPadam
  5. wah....rumusan untuk tahun 2009 bila maw buat...da leh prepare da kot...ehe

    BalasPadam
  6. Akak citer bab raya haji thn lps....lagi la best...hahahaha.

    BalasPadam
  7. yep..mesti ade gambar lembu, cte pasal korban and new moon~~
    biasalah..diorg mesti cte d recent issue hapen kan?

    BalasPadam
  8. New Moon - gua tak buat pun review~

    Gua asyik teruja dengan body Megan Fox dalam Jennifer's body~

    ...dan body Rain dalam Ninja Assassin~ Best, lu patut tengok gak~

    BalasPadam
  9. aku kalau bab yang ajak follow2 ni sumpah tak boleh blah~

    makin ko ajak follow, makin aku buat dunno~ biar aku baca slow2, menanam minat, pastu aku akan follow~

    =]

    btw, aku dah follow ko~ hahaha~

    BalasPadam
  10. Hahaha.
    Bru igt nak post psl new moon!

    :P

    BalasPadam
  11. hmmm bab yg i follow you to..akak lbh suka kalau org tu ikhlas nak add blog akak...sbbnyer, bila akak link sesuatu blog tu, maksudnye akak sudi nak berblog ngn diaorg...he he he...kan meramaikan kawan itu baik...hik hik

    BalasPadam
  12. psl new moon tu maybe sbb edward cullen yg handsome dan jacob black yg hot kot kaum2 hawa byk yg tertarik....hahahahha...

    BalasPadam
  13. adelagi,,
    psal crite nur kasih,.
    smua org jd gla ngn cte tuh,,
    cikti xtngok,,so xtw pape

    BalasPadam
  14. sgt best kah new moon tuh??
    sume memperkatakan ttg nye..
    huhu..

    BalasPadam
  15. Haha..
    ekau nak berjimba kat ner nie..?
    ke tak bangun lagi nie..
    Gua setuju ngn New Moon..
    Memang ramai yg update tentang citer tu.

    *gua juga suka citer bintang lagenda.
    ngeeee

    BalasPadam
  16. panas hati ok new moon xdak kat kedah..

    BalasPadam
  17. huhuh..

    ko nk berdansa ke mane???

    BalasPadam
  18. huhuhuhu...

    yg kelakar2 jd pilihan hati gue tok mmbacae!!!

    BalasPadam
  19. aku mmg xminat ngan new moon..haha..jom jalan2..

    BalasPadam
  20. Piqah : hahah..rahsia

    Ak1 is autumn : haha..lagi lari jauh

    Chokio_nia : itu pasal film P.Ramlee best

    Ella : haha..bagus2

    Mr.Clive : haha..seorang lagi lelaki cakap macam tu..betul2

    BalasPadam
  21. Lord Zara : haha...tq la follow blog aku yg merepek nih zara

    L : insyaallah ari nih nak pegi tgok Ninja Assasin..huhu

    Chentatiku : adess...bukan gua marah pun diorang citer raya..cuma itu rumusan blog walking gua maaa...

    Asyiq : hahahah..sempoi la kak

    Mier@Meer : ingat aku penganalisis blog malaysia ek?haha

    BalasPadam
  22. Lala : haha..tahu dah..tu depa dok kata best tu

    Cikti : eh,nur kasih memang best kut..haha

    Ms Independent : haha..sila2..xkisah la..

    Siti@nurie : betul2..berkawan biar berjuta..huhu

    BalasPadam
  23. Zack : tahu xper...haha...christmas carol pun xder...nasib ninja assasin ada...

    Mila Tqa : tak tahu lah..haha

    Lotsofpearls : hahhaa..bangun awal kut sebab tgok Ewah - ewah..haha

    Ghostone : adalah...:P

    BalasPadam
  24. Iylienaz : owh,iakah?haha..nasib aku wat research be4 beli..haha

    Wan Sheva : ahahha...

    Ghostone : macam2 abang MPP nih..haha

    BalasPadam
  25. ko memang pemerhati terbaik ler
    hehe

    BalasPadam
  26. Teruterubuzu : thanks

    Ah Fatt : adakah itu satu bodekan atau pujian? lebih berbau bodekan tu..haha

    BalasPadam
  27. weh hans.. pesal ko x wat tesis je trus? hahaha.. gilo ah...

    BalasPadam
  28. Blog ku...kategori yang mana ya?







    Eh...aku ada blog ke?




    He..he..

    BalasPadam
  29. lol...
    interesting findings.
    rajin ko buat rumusan ye. kalau lecturers aku ade student cam ko mesti dorang suke. haha

    BalasPadam
  30. lol...
    interesting findings.
    rajin ko buat rumusan ye. kalau lecturers aku ade student cam ko mesti dorang suke. haha

    BalasPadam
  31. Sya Mansor : haha..sah2 lecturer ko kasi A+ dkt aku kan?

    Xiinam : haha..iyo iyo jer

    Fhad : tesis kang tebal lak

    BalasPadam
  32. I link u too...
    wahwahwah...

    siap ada summary laa ehhh

    BalasPadam
  33. bro...cantik en3 ni..aku ade 3 org bloggers yg aku slalu komen tp dorang x p pn blog aku komen...aku x kisah pn..en3 dorang aku x pnah miss..aku ttp bg komen..ni sume bloggers laki..hehe..ntah asal ntaj dorang bengang ngn aku..link2 dorang pn ade kt aku,aku x buang..link2 bg aku la,penting..coz kita mempromosikan blog dorang..tp hanya satu aku nk..perpaduan umah melalui blog..tq bro

    BalasPadam
  34. Salam..Hans..Aiekk!?Bukan pempuan je minat tgk citer New Moon nie tau!Lelaki pun ade yg minat..For example my hubby,pas tgk New Moon balek tu die tgk lagi Twilight yg 1st Chapter tuh..Die ckp teruja ngan jln citer dia & siok tgk Rob acting coz tersangat cool..

    p/s: Team Jacob all the way!

    BalasPadam
  35. salah salah.
    patutnye lagu 'bunyi gitar'
    hahaha..

    bro thx promote blog aku yg xseberapa ni..
    hehe

    BalasPadam
  36. aku pun ada masalah follow2 tu. tapi rasa malas pulak nak buat entri sbb merata rata org dah berceritakan. hemmmm.

    kalau readers aku, aku mmg follow balik. Ini muncul tetiba ni mintak follow balik mmg aku menyampah.

    BalasPadam
  37. Sya Mansor : Yer,komen ko berulang..haha

    Cik Cookie : haha...tq

    Hisham : owh,xder hal lah..welcome..

    BalasPadam
  38. Kak Ieda : team jacob tu apo?owh,iakah?gua tgok no 1 filem dia sangat slow..letih la kak..haha

    Arief Arf : haha..welcome...promote ke?kira promote la tu kan..xpo2..aku ikhlas...jgn risau..xminta apa2..cuma jgn lupa masukkan RM1000 dalam akaun aku yer..haha

    Yob Sumo : hahaha...sabar2...biasalah tu

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com