Selasa, 1 Disember 2009

Teruja Tetapi Tak Pernah Dapat Peluang..Hahaha

Pagi nih tetibalah tergerak hati mahu bangun awal iaitu pukul 10.30 pagi(awal ker?). Lepas tu tergerak hati lagi mahu buka televisyen sebab karang terlupa pula nak tengok Ewah - Ewah dekat TV3. Sekali tengok ada sebut nama Uitm aku dan budak - budak yang masuk tu aku kenal pula sebab satu batch. Lawak betul dan seronok gila diorang dapat masuk walaupun tak menang. Sebelum nih pun ada juga yang dapat masuk rancangan lain seperti Pop Kuiz dan sebagainya.

Aku dari kecil sampailah besar dan macho serta hensem nih(sila terima kenyataan yer semua..haha) sentiasa teringin mahu masuk benda - benda macam nih tapi tak pernah ada peluang. Waktu kecil bila tengok rancangan Perdana Ria yang buka kotak - kotak dengan kunci yang menawarkan jam tangan Roscani tu aku rasa macam nak masuk tetapi budak - budak mana boleh masuk. Haha. Selepas tu bila tengok rancangan Joe Jambul yang pacak - pacak tiang lampu dekat peta tu pun buat aku rasa nak masuk. Soalan senang jer kut dan setiap masa menyumpah budak - budak yang tak dapat jawab. Haha.

Memandangkan aku dulu agak ulat buku jadinya sangat teringin mahu masuk rancangan Kanak - Kanak Kilat dekat TV2(skrg RTM2) dulu. Soalan dia mudah - mudah pastu hadiah semua nak mahal - mahal jer. Siapa taknak kan? Lepas tu masa orang semua gila dengan rancangan Roda Impian di hoskan oleh Halim Othman. Masa dulu nilai - nilai Rm dia bukan macam Roda Impian sekarang. Siap ada ribu - ribu RM lagi. Waktu tu pun rasa macam nak masuk juga sebab bila dekat rumah aku tengok senang jer nak teka. Hahaha. Lepas tu pula femes dengan rancangan Who Wants To Be A Millionaire yang di hoskan oleh Jalaludin Hassan. Senang - senang jer boleh dapat RM1000. Rancangan Deal Or No Deal pun best juga tapi lebih kepada unsur perjudian. Kalau tidak teringin juga mahu masuk.

Rancangan Explorace pun macam best juga. Boleh mengembara merata tempat. Nak masuk Amazing Race Asia pula English aku teruk gila kut. Jadi, memang tak dapat.ah kan Nak masuk The Biggest Loser Asia aku dah tak segemuk dulu. Kalau aku tahu rancangan macam nih wujud aku sanggup tak diet dulu - dulu. Hahaha. Hari tu waktu pop kuiz pun rasa - rasa macam nak masuk tapi interview dekat KL lah plak. Rajin sungguhlah kan aku nak pergi KL semata - mata nak masuk Pop Kuiz. Hahaha. Aku tertarik betul dengan hadiah - hadiah dalam rancangan - rancangan nih.

Haih, satu hari aku mesti mahu masuk apa - apa dan menang duit banyak - banyak. Haha!

P/S : Tengok Dekat TV Nampak Mudah Tapi Bila Dah Masuk Waktu Tu Baru Rasa Gemuruh, Blur Dan Otak Pun Mula Beku. Haha!

51 ulasan:

  1. owh megimpau kenangan lalu sungguh hahaha.. ye lah dimana yer yjoe jambul srkang hehehe...

    BalasPadam
  2. Boneka : Hahaha...ntah..rindu sama Ana dengan Dino..haha

    BalasPadam
  3. sedih dgr cite kau.
    haha..xpe, sila cuba daftarkan diri anda ke pertandingan2 tersebut ye~
    nnt kempunan xsudah

    BalasPadam
  4. hahaha.. ko penah tgk rancangan ALONG yg kucing tv1 tu x? aku tringin sgt nak duit ngn die... gagaaga

    BalasPadam
  5. meh masuk contest2 kat blog dulu deh~
    hehehe~
    tapi aku pun sama cam ko~
    dulu berangan nak masuk semua rancangan2 gitu~
    hehehe~

    BalasPadam
  6. awal ko bangun. awal dari aku.. hahaha..

    jom cari joe jambul.. haha..

    BalasPadam
  7. msuk sje pertandingan nuffnang..
    bersme mr.potato ..
    :P

    BalasPadam
  8. salam... kalau dah ada *gese* jangan tunggu-tunggu lagi masuk jer akak pun teringin tengok muka ko kat tv...

    BalasPadam
  9. haha. joe jambul!

    pintar pintas pun best gak dulu.
    yang wat ayat gune hurup2 tuh!

    BalasPadam
  10. Gua pun macam lu jugak..
    Nak masuk contest tu..
    Gua siap jawab2 lagi soalan2 yang diajukan dan akan 'sumpah' kalau dorang yang join tu xleh nak jawab.
    Tapi gua faham, bila kita yang ada kat tempat tu mesti kita pun panik.

    *10am tu tak awal bah..
    Kahkah..

    BalasPadam
  11. ko masuk jangan lupe lirik lah!
    aku lantik aku sendri jadi pelampong!

    aku boleh menyanyi dan daya ingatan lirik yang kuat! hahahaa

    BalasPadam
  12. haha..try la sedaya boleh..jgn lupa lirik xnk try??

    BalasPadam
  13. Try la masok 'Jgan Lupa Lirik'
    Yang tu macam bes gak!

    :P

    BalasPadam
  14. Akademi Al-Quran/Tilawah Al-Quran tanak masuk?Hehe..Dpt adiah percuma pegi Haji tu..

    p/s: Seb bek 'essay' yg nie pendek skett..Kalo x jenuh nk 'study'!Hehe..Jgn mare arr Hans..

    BalasPadam
  15. hans nnt masuk menang ingat kitorang..lalalalala

    aku rasa tk lame lagi akan termakbul lah hajat hans neh

    BalasPadam
  16. kalau masuk game show tu.. xde la plak saye terpikir nak masuk.

    tapi kalau realiti tv.. ade kot.. haha!!! sebab sume realiti tv kat mesia nie ade je kawan2 saye msuk..

    da popular.. masih ingat saye..

    BalasPadam
  17. tu la sebab ko tak dpt masuk mana siaran TV. nnti ko speechless. naya ja :P

    BalasPadam
  18. hahah 10.30?
    bapak awal giler ko bangun...hahahaha
    lek ar bro...awal g tu...:P

    BalasPadam
  19. ko masuk jangan lupe lirik la. leh aku dengar ko nyanyi

    BalasPadam
  20. ermm hans takpe2..nanti ada rezeki awak masuk punya..dont worry ok..

    BalasPadam
  21. aku nak masuk the amazing raze!

    igt tak rancangan pintar pintas? itu pun best.

    aku mcm kau, tapi tak pernah ada peluang T-T

    BalasPadam
  22. di manakah.... joe jambul???

    hahahah
    walaupun agak bangang, tapi nostalgia giler citer tu..

    X)

    BalasPadam
  23. waaaaa........ sume rancangan nostalgia tuh.... nampak sgt kite agak sezaman la kan..hehe

    BalasPadam
  24. gua teringin gak nk masuk..tp cube lu byg klu masuk pop kuiz..kang klu dpt jawab lu kn pass ngn partner seblh mcam2 gaye.malu ah gua...kang klu roda impian salh pilh huruf xdpt jawab haru gak...aah..mls la

    BalasPadam
  25. ape kate ko masuk MYSATAR LG kew..

    af kew..

    oiam kew..

    hahahahaha

    BalasPadam
  26. saya nak masuk who wants to be a millionaire..

    BalasPadam
  27. wahh...bnyk btul program2 yg ko nk msuk ek...aku pun same mcm ko...dulu teringin sgt nk masuk mane2 kuiz...xmenang pun xpela asalkn dpt kuar tv hehe~

    xpe2, nnti ade ape2 program2 kat tv...ko cpt2 daftar name msuk ek hehe :)

    BalasPadam
  28. senang je nak masuk.
    kalau u ade kenal sapa sapa yang kerja dlm penyiaran, tanye je diorang u nak form masuk benda benda ni.

    mcm boyfriend i pun, die ade hantar masuk rancangan bolos kat astro. hahaha.. kelakar giler.

    BalasPadam
  29. aku tanak masuk roda impian tuh. aku nak bukak kotak2 die. keje senang camtuh pon dapat duit. tapayah susa2 keje... huhuh
    =.=''

    BalasPadam
  30. sume bnda ko nk masuk..
    ciss

    BalasPadam
  31. akunak masuk tom tom bak pun x lepas lagi ni!!

    BalasPadam
  32. haha..abes sume realiti show ko list yek..aku nak masok oiam leh tak??haha

    BalasPadam
  33. Chentatiku : haha...kempunan dah kut..mana ada dah game Joe Jambul..haha

    Fhad : tgok..masa darjah 1 dengan 2 jer lah..ada siti sifir..1 darab 1 sepuluh...haha

    Hisham : mana ada masuk..xberpeluang..berangan jer mampu

    Naz Ilyn : haha..kalau den masuk kak..kalau menang baru den suruh tgok..kalau kalah den wat bodoh jer..diam2..haha

    Lord Zara : haha..nanti kalau terbuka hati nak join contest blog,aku masuk lah..haha

    Chah : hahaha...ikut time la..kadang2 kul 7..kul 8..pukul 1 pun ada..ahaha

    Mlle Tqa : xder idea dah nak tulis benda2 tu

    BalasPadam
  34. Afiq : haha..pintar pintar pintas...merah merah merah..biru biru biru..haha

    Ms Independent : wah, gua selalu lupa lirik..macam mana nak masuk?haha

    Iylienaz : kalau ada pertandingan Siapa Lupa Lirik..gua masuklah..haha

    Lotsofpearls : haha...awal2...jom masuk Pop Kuiz..haha

    Afiq : aku lagu - lagu nih susah ingat

    BalasPadam
  35. Mr Clive : hahaha..itu terkejut atau sindiran? aku terbau - bau kemusykilan sikit..haha

    Nazra : haha..ku rasa tak speechless kut..

    Cik Zatil : hahaha..minta2 mulut ko masin...saya menang moto

    Edriena Hazelina : hahaha..semua menyanyi jer..aku nak masuk Pilih Kasih la..haha

    Kak Ieda : adess...sah xlayak..baca xper la..nih ada taranum apa semua memang xlepas

    BalasPadam
  36. Yob Sumo : haha..jom masuk amazing race..haha...ingat..pintar pintas tu..tapi dlu aku gemuk..xsuka lari2..so tgok pintar pintas kena lompat - lompat dalam tayar tu..kena panjat2..aku tak berminat..haha..merah merah merah..biru biru biru

    Mier@Meer : hahaha..itula pasal..

    Arief Arf : hahaha..kalau sekarang rasa bodoh tapi masa dlu rasa ilmiah gila kut rancangan Joe Jambul tu

    Sya Mansor : Gua Lupa Lirik..camner tu?haha

    Teruterubuzu : haha..insyaallah

    BalasPadam
  37. Sha 89 : hahah..jom masuk pop kuiz..kuikuikui

    Cik Cookie : haha..sama lah...

    Han : hahaha..soalan pertama...siapakah saya?haha

    Ghostone : suara aku tak sedap kut..buat malu diri sendiri jer kalau pergi

    Aminah : hahaha..tagline simple2 sudah

    BalasPadam
  38. Si Tedi : ahaha...sah2 lah xlepas...

    Acap : hahah..dengki la tu..

    Chokio Nia : masuklah kalau yakin suara ko sedap..suara aku tak untuk menyanyi..sebab tu tak berminat realiti show macam tu

    NuraimyYasmin : haha..lelaki mana ada buka kotak

    Hanida Lavida : owh,iaker?ekau masuk x?

    BalasPadam
  39. lu ingat cite joe jambul kat tv1 dulu?
    haa...gua penah merajuk ngan mak gua sbb dia x bagi gua wakil sekolah dalam cite tu...

    BalasPadam
  40. ak teringin nak masuk brain championship..pertandingan pasal orang2 genius. tak pun olmypiad mathematics.

    ps-lagi best klu dpt cabutan bertuah hadiah tv plasma 32 inch.

    BalasPadam
  41. xpa. insyaAllah ada peluang.
    aku pun tingin wehhhhhhhhhhhhhhhhhh!

    BalasPadam
  42. avid gunner : hahahaha....nasib mak gua compromi dgn dua

    Omar Khayam : hahah..itu lagi best

    Piqah : jom masuk Pop Kuiz

    Aminah : masuk la weih..mana tau ganti Mila ke pasnih

    BalasPadam
  43. aku nak buat dengan hadiah murah2
    itu jer mampu
    ko nak join ker?
    haha

    BalasPadam
  44. Fatt Chin Choy : haha..kalau sesuai dengan aku..aku masuk lah..haha

    BalasPadam
  45. patut ar aku mcm prnh tngok jer
    abg yg masuk ewah-ewah tu..
    rupa2nya pm mse mms dlu..
    huhuhu

    tp yg pompuan tu xknl..

    BalasPadam
  46. Nabilah : owh, ko uitm melaka ke?

    BalasPadam
  47. a"ah..
    aku uitm melaka..
    bru abis part 1..
    ala mude ag..
    huuhu

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com