Sabtu, 26 Disember 2009

Titanic Malam Nih!


Walaupun dah berkali - kali tengok tapi aku masih nak tengok filem nih. Percintaan yang sungguh mengasyikkan.

Teringat masa filem ni mula - mula keluar masa aku darjah 4 dan pertama kalinya aku sekeluarga rasmikan vcd player dekat rumah dengan vcd nih. Kan ada satu part yang Kate Winslet bogel sebab nak bagi Leonardo lukis potret dia tu kan? Waktu sampai part tu mak aku cepat - cepat suruh ayah aku lajukan vcd tu. Waktu tu kakak,abang dan aku tak sempat pun tengok. Hahaha.

Mula - mula aku pelik sebab apa di forwardkan tapi baru faham sebab apa. Itupun lepas tengok dekat laptop masa copy film nih. Mat Salleh nih kalau tak ada adegan bogel - bogel mesti ada adegan cium mencium. Mana - mana filem pun mesti macam tu. Nasiblah aku masa kecil berhati mulia lagi. Hahaha.

Malam ni mahu lagi bersedih -sedih tengok manusia menyelamatkan diri dari kematian lagi. Minta - minta RTM2 tak macam 8TV asyik letak iklan dan potong scene - scene filem sampai hilang keaslian jalan cerita. Nih sebab masa aku tengok Lord Of The Ring - Return Of The King tu, 8TV potong banyak gila kut. Nasib aku dah tengok banyak kali jadi tak kisahlah. Kalau siapa - siapa yang tak pernah tengok dekat pawagam atau tak beli DVD memang sah - sah tak faham filem tu masa dekat 8TV Khamis hari tu.

P/S : Mendengar Lagu My Heart Will Go On Untuk Dapat Feel Malam Nih. Hahaha!!!!

24 ulasan:

  1. blah la wei..haha...berbunga betul...

    BalasPadam
  2. hahah gedik yer ko! titanic gitu!!
    aku lain pulak2

    part2 lain2 aku fast forward part "TU" lah aku loop! hahaha..

    BalasPadam
  3. wei gua siap pi tgk kat panggung lagi tau
    satu famili lak tu..syok abissss...

    BalasPadam
  4. gila siot....patut r tgk berkali-kali takpa...adegan tu gak ko nak sebut. Ak ada gak tgk iklan aritu...pastu adik aku ckp xmo tgk.. sedih katanya...hahaha!!! siyesly..aku tak pernah lagi tgk Titanic dari awal smp akhir... tapi pernah tgk sekali imbas ja..

    bro, aku dah add ko kay ym..
    haaa...apa lagi...approve r...

    BalasPadam
  5. time tengok cerita ni , menangis tak berhenti . teheee :D

    BalasPadam
  6. haahaa..
    but

    a walk to remember lagi best oke ;)

    pegi la tengokkkkkkkk

    i tengok cte ni banyak kali oke ;))

    BalasPadam
  7. Lorh.. Aku ingatkan takde.. Entry kat bawah ropenye.. Tak tau lak entry trimas lumut tu sticky.. Hehehe.. ;p

    ~ haha.. ayahku tak forward pn, dia tak bg tgk lngsung cite ni.. wawawa.. dh besar baru aku nengok.. masyuukkkk.. ;p

    BalasPadam
  8. hah...aku tidak nampak ape keistimewaan cerita ini. aku pernah tgk tapi tak pernah tgk smp habis. mgkin ade sedikit membosankan...

    BalasPadam
  9. hahahhaha...siap dgr lagu tu...hahahahah

    BalasPadam
  10. filem tu yg membuatkan i start minat pd Celine Dion & dgr lagu2 english..sbb lagu My Heart Will Go On yg wat i start minat menyanyi..

    i'm so crazy with that filem smpai i sggup kumpul sticker & pemadam yg ade gmbar titanic n plakon2 die..

    ni r filem english pertama yg i tonton..gile OBSES kt filem tu!

    BalasPadam
  11. aku cuma suka part kapal Titanic tu nak karam jer..haha..

    BalasPadam
  12. Avid : hahahha..dengki la ko

    Uruchimaru @ KF : kehkehkeh

    Boneka : cess..gatal punya boneka...

    El : huhuhu..best tu

    Cj : cess...ingat aku aku suka tgok benda lucah2 ke...cuma kongsi je la..aku suk kapal dia karam...owh,kang aku buka ym

    Syida : haha..sedih2

    H.A.N : hurm..penah dgr citer tu tapi aku xpenah tgok lagi rasanya

    Farhana : hahah...itu sticky la...kehkehkeh

    Abe Long : ko memang...apa cerita la ko tgok...power rangers kut..ekekke

    Lala : hahaha...

    Duke Luce : wah,obsessed gila ko..

    Nursarah : itu pun aku suka...

    BalasPadam
  13. TITANIC: you jump, i jump

    AVATAR: i see you, i see you

    dua filem berbeza, tp still ada tagline tersendiri bila acuan pengarah yg sama.dua2 best!

    BalasPadam
  14. Hans pon dah jadik JIWANGSSS>......

    BalasPadam
  15. cite titanic sgt best..sy pn suka =p

    BalasPadam
  16. hahaha lame tak tengok~
    sadisnyer la:...~

    BalasPadam
  17. aku suka cite ni!!
    ingt lg masa skolah2 dlu
    tp aku xtgk
    aku ptama kali tgk form2 kot..
    huhutu pn tayang kat tv..kah3

    btw..my heart will go on lagu omputih ptama yg aku bleh hafal..hahahaha

    BalasPadam
  18. hahah kak lina tgk cite titanic kat wayang lg ms tu tgh study kat uitm... gi dgn member2 siap nangis2 lg sedih pulak tu leonardo ms tu mmg tgh cun gilerrr

    BalasPadam
  19. Pena Berkala : hahaha..dah tgok avatar ke?best kan?

    Rowena Chasez : loh..biasalah tu..gua suka tgok kapal dia tenggelam

    Faiz Farish : kekehkeh..bukan selalu

    Miss Tora : haha..best kan

    Asam Pedas : huhu..siap sedia kotak tisu

    Noor Fatin : hahahah...1st tayang dkt tv3 kut tapi banyak potong

    Lina : hahaha..sah asyik ingat dkt leonardo jer tu

    BalasPadam
  20. Vee tak jemu tgk Alvin & Chipmunk walaupun berpuluh2 kali.
    =)
    Hollywood, biasalah adegan bogel n cium tue. Bollywood pun makin lama makin ke arah tue

    BalasPadam
  21. suka gyla ceta neyh .owhh kecik2 brhati mulia bila dh besar x brhati mulia dah ka ? hahaha

    BalasPadam
  22. X sah kalo x meleleh2 airmata bile tgk citer nie.. :'

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com