Isnin, 21 Disember 2009

X-Ray! Kencing! Tahi! Darah!

Hari ini gua terpaksa korbankan masa tidur gua dengan bangun awal pagi dan bersiap – siap pergi melancong ke hospital untuk buat medical check up. Nasib member gua si Am menemani gua pergi kesana.

Sampai sahaja di sana gua pergi kaunter yang pertama untuk mendaftar. Ada 2 kaunter dekat situ. Yang kaunter pertama ramai orang beratur dan kaunter kedua ada dua orang jer. Jadi, gua yang memang bijak nih mestilah pilih kaunter kedua sebab tak ramai orang. Tetapi, orang depan gua tak bergerak – gerak sedangkan orang sebelah gua asyik bertukar – tukar sahaja. Akhirnya, gua ambil keputusan drastik untuk bertukar kaunter dan sewaktu gua selesai urusan disitu pun budak – budak depan gua sebelum nih masih tak habis – habis. Pelik betul!

Gua pergi X-Ray badan gua dulu. Selalunya tak lama sangat tunggu tapi hari nih sangat lama. Letih berdiri sebab semua kerusi penuh dengan orang. Sampai giliran gua jadi gua cepat – cepatlah masuk. Gua dipaksa doctor membuka baju. Gua tengok depan gua ada dua orang lagi tak buat x-ray so gua malaslah nak buka baju tapi doctor tu asyik paksa gua jer buka. Pelik betul. Akhirnya gua buka jugalah. Sampai giliran gua tiba – tiba ada perempuan nak buat x-ray juga. Wah, malu I tau doctor! Sampai hati U biarkan tubuh I terdedah kepada si wanita itu. Tapi, gua buat biasa jer lah. Budak perempuan tu bukan cun pun tapi kalau buang kepala dia mungkin dia akan menjadi antara makhluk yang seksi di mata gua. Hahaha.

Lepas habis tubuh gua ditatapi oleh doctor wanita itu maka gua pun keluarlah menunggu keputusan. Sekali lagi sangat letih berdiri. Setengah jam baru gua dapat lihat x-ray gua. Akhirnya, pergi buat ujian air kencing pula. Keadaan tandas hospital adalah menyedihkan. Nasib lelaki tidak perlu duduk untuk kencing. Jadi, tiada masalah bagi gua. Pantas jer gua keluar dengan bekas yang berisi bahan mineral daripada badan sendiri. Alih – alih minah yang tak cun tu pun ada dekat belakang gua. Habislah maruah gua tercemar sebab minah tu sudah tengok air kencing gua dekat kaunter urin tu. Apalah minah tu. Air kencing gua pun mau tengok!! Sempatlah gua merepek dengan member gua berkenaan kisah air kencing dan tahi sehingga ruang menunggu itu gamat dengan ketawa kami berdua. Mana tak ketawa bila terbayang jika air kencing di dalam cawan plastic itu tertumpah dan terkena borang medical check up tu. Tapi, urusan di sini sekejap saja sebab tak sampai 5 minit pun dekat kaunter nih.

Selepas tu gua pergi pula kaunter untuk ukur tinggi, berat dan penglihatan. Lama gila gua tunggu. Nasib member gua ada menceriakan keadaan. Kalau tidak gua boleh mati bosan lama – lama tunggu dekat sana. Makcik misi sangat lambat buat kerja. Mana tak lambat. Menulis sepatah perkataan disusuli dengan 12 ayat daripada mulut berborak dengan rakan sebelah. Akhirnya, urusan yang mengambil masa 10 minit dicampur 1 jam menunggu itu selesai tetapi sudah masuk waktu rehat iaitu pukul 1 dan kaunter akan dibuka pukul 2. Jadi, gua pergilah teman member gua makan kejap dekat depan Menara.

Pukul 2 gua dah dekat hospital balik dan gua ambil angka giliran untuk pemeriksaan terahir dengan doctor. Nombor giliran gua 1206 dan nombor sekarang adalah 1108. Gua kena tunggu lagi 90 orang lebih sebelum dapat jumpa doctor. Bermacam – macam yang gua borak sama dengan member gua, si Am sampai naik mengantuk. Dari perkara yang berfaedah sampailah kepada perkara – perkara yang laqa semuanya dibualkan. Perkara lucah juga kerap menjadi perbualan kami untuk memeriahkan suasana. Akhirnya selepas 1 jam lebih gua tunggu, dapat juga gua jumpa doctor dan masa untuk menyelesaikan benda itu hanya 5 minit. Akhirnya, gua pulang ke rumah selepas seharian menghabiskan masa di hospital daripada pukul 10 pagi sehingga 4 petang. Letih betul dan terima kasih kepada member gua iaitu si Am kerana sudi menemani gua ke sana. Nanti gua belanja lu makan burger oblong dekat Gemilang.

P/S : Tak Dapat Pergi Bank Nak Bayar Yuran. Adoi!!

P/S : Click Nuff Gua Selalu Yer!

40 ulasan:

  1. perkara lucah pun dibualkan??
    hehehehehe

    BalasPadam
  2. i hope everything ok~

    *skrip tuh xde lam simpanan.. juz taip n serah dkt RTM jer kat tmpt praktikal..;) sowy eh~

    BalasPadam
  3. esh..kotoq la borang tuh dgn najis kau..haha ;)

    BalasPadam
  4. hehehehehe.. naper x ajak aku sekalu sembang2 perkara lushah tuu.. hahahahaahahaha

    BalasPadam
  5. hehehe~

    err...

    aku paling suka tengok lab assistant susun air kencing dalam botol2 tu~

    macam2 kaler~

    err..bau nasib baik takde~

    if tak, mau mati~~

    BalasPadam
  6. cis..x cun sgt ke bdk tu...sian dy wei...ha3

    BalasPadam
  7. haha..bagus la arini dok 1hari kat hospital..mesti perempuan tu bersyukur dpt jmpe kau..hehe..mana tau dye jodoh kau kan..

    BalasPadam
  8. ui...kalo urine tu tertumph kat kertas medical checkup tu..hbisla...

    pengalaman: pernah cuci bagi "bekas" untuk pt "kencing"

    BalasPadam
  9. bgus la am tu. he3 klu aku, aku tinggl je ko.. ha3

    BalasPadam
  10. Bulan Itu Aku : Tahap lucah yg dibenarkan...

    Zuewairy : owh,xper2...nanti gua try cari

    enyheartsdiamond : owh,memanglah...xkan bersih plak kalau kena..aiyak

    Kawie : xbaik ajak orang buat jahat..hjaha

    zara : kalau bau semburlah febreeze

    sharamli : entah...dkt mata aku n member aku tak

    iylienaz : owh,suruh pompuan tu wat operation muka dlu..haha

    miloicekaw : nasib xtumpah..haha

    zarpeno : yups..situlah...dkt depan kilang ais tu

    mamma mia : buat baik dibalas baik..itula yg aku dapat...alhamdulillah

    BalasPadam
  11. siot je nk cut kpla dia...ko ble imgine ke gadis tnp kpla:?plik..

    BalasPadam
  12. warghhh..kau mesti rasa violated masa misi tu wat x ray kat ko kan?hehehe.

    wish u goodluck in ur new life kat Uni nanti.

    BalasPadam
  13. asal baris satu lagi tu x gerak?

    asal asik bertembung minah tu ke? ada jodoh kot?

    asal urin tu x tumpah?

    asal ko asyik bual benda2 lucah je?

    okey!

    sekian!

    BalasPadam
  14. weh, leceh nye, nak medikel chek ap bhagai! adess..

    beger gemilang best. hahaha

    BalasPadam
  15. kau dapat sambung study ke?
    kat mane?

    BalasPadam
  16. hahaha...xsaba sgt ko ni...

    sume lain ko nak konker...


    cian dak tu ko cakap dia x cun..haha

    BalasPadam
  17. gadis tanpa kepale..jangan ko pengsan dulu dahla nnt..tak smpt ko nak gelak..

    BalasPadam
  18. Aminah : aiyo..ko gila?aku imagine ada kepala la..tapi kepala taylor swift ke..angeline jolie ke..haha

    Faizal : owh.insyaallah

    Si Tedi : soalan ko xder jawapan..sila fikir sendiri..haha

    Afiq : tahu xper..leceh...haha..sedapkan sana

    Miss Siv : shah alam

    Mier@Meer : hahaha..biasalah tu

    Dilot : adess...kepala mesti la mau ada...gua edit la kasi kepala dia cun..haha

    BalasPadam
  19. Aiseyyyman.. Apa pasal ko nak buang kpale budak pompuan tu? Dasat arr ko, dh mcm zaman jepun dah ni.. ;p

    BalasPadam
  20. leh mereng dowh tunggu lame2 kat hospital
    smata2 nak wat medical checkup..rela daku g klini jew...huhu

    BalasPadam
  21. noti n gatai la kamooo
    hahahahaha

    BalasPadam
  22. salam...hehehe...akak ingat pompuan tak cun tu pun nak termuntah tengok ko punya badan...pasal air kencing tu akak buat selamber jer seingat akak dah banyak kali test urin sebab nak tahu mengandung ke tak..:D

    BalasPadam
  23. lame nye kat kerajaan...
    dulu tyme aku keje kt klinik,sejam leh dapat 5 patient...

    BalasPadam
  24. Lancau

    Tu perkataan gua dekat hospital gomen. Bukan marah, tapi realiti.

    Rakyat kena perabis masa sehari untuk buat medical check up. Gila...

    Ahaha, sori teremo pulak...

    Bro nak masuk kerja? Ke nak sambung blaja ni?

    BalasPadam
  25. Farhana : masa bila plak aku kata nak buang?aku hanya nak tukar jadi kepala orang lain jer

    Wanie San : kalau banyak duit dah lama aku gi klinik

    El : gatai?mana ada...biasa jer

    Naz Ilyn : kalau nak muntah asal tgok lama2?sah lah dia tergoda dgn gua...haha

    Cik Memy : uish...lambat tu

    BalasPadam
  26. heh!part urine test tu adelah yg plg memalukan. dlu pergi dgn mak so lps bekas urine tu 'berisi' stret bg kat mak suh mak bwk kn -_-"

    BalasPadam
  27. time bukak baju 2 bru kiter sedarn "mak ai, buncitnyer perut aku!"hahaha

    BalasPadam
  28. apsal sume org sebok buat MC?

    BalasPadam
  29. heh~
    nakal kau ek kutuk awek tu tak cun
    padahal kau mesti nak trai intip beliau jgk kan kan?
    :P

    BalasPadam
  30. tayah banja dia.
    ank dh teman dia wt medikal cekap sem lps.
    kira dia bls budi lh tu.

    BalasPadam
  31. Hafizshinchan : hahaha..aku faham..sambung belajar la bro..

    Suraya : hahaha...teruk weih ko..kesian mak ko.

    Izzad : hahaha...agaklah...malu I tau...haha

    Avid : thanks

    Acap : dah syarat2 kena buat MC..haha

    Miss Lolly : afekah?

    Koyuki : sumpah tak...dah tak cun..pastu gedik semacam jer..buat apa ku nak intip dia...buang masa jer

    BalasPadam
  32. xsuka bau spital ohh~

    btw,, berger oblong sungguh shedap ;)

    BalasPadam
  33. Kira ok lagi tu, kat hospital besar teluk intan kena datang lagi 3 hari untuk ambil keputusan. Soyat tak?

    BalasPadam
  34. popular gak burger oblong nie yek..aku baru je sebulan tahu pasal oblong nie..cam prosperity burger yek..

    BalasPadam
  35. Haish! nasib bek tak mention name spital tu. karang kena saman plak macam yang kat indonesia tu. huhu.

    BalasPadam
  36. Pikah : hahahaha...ingat ang noh..aku tak jadi la belanja dia..haha

    Mililara : haha..sedap2

    Dak Wan : hahaha..xbau apa pun

    Imam : burger dia besar...lebih kurang tapi xleh lawan prosperity lah..haha

    Hajime : loh..berani dia nak saman aku

    Fatt Chin Choy : hahaha...awek semua busy la ah fatt

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com