Ahad, 17 Januari 2010

Bodoh Punya Mesin...Bazir Jer 20 Sen Aku....

Tadi gua merempit dengan bebudak rumah pergi beli barang dapur untuk makan tengahari. Lepas dah habis membeli dan membelah gua pun pergilah serbu kedai roti King untuk bersarapan. Gua lupa mahu bagitahu sama budak - budak rumah lain. Gua pergi serbu jer. Hahaha. Nasib gua ditemui kembali oleh mereka. Kalau tidak malulah gua kena pergi jumpa security sebab nak buat report pasal kehilangan member - member gua. Kalau hilang anak tu lainlah kan. Nih takkan dah besar - besar pun nak hilang. Hahaha.

Lepas tu budak rumah gua minta gua 20 sen. Gua kata apa mahu bikin? Rupa - rupanya nak timbang berat badan. Berat member gua 65kg. Gila berat tetapi badan kecil jer kut. Sebelum nih dia timbang dan dia bagitahu berat dia 54kg macam tu jer. Gua pula selongkar dompet gua cari 20 sen sekeping. Nasib jumpa! Gua pun semangatlah naik dan masukkan duit 20 sen tu. Kuar sekeping kad lepas gua masukkan duit. Berat gua 75kg. Bapaklah menipu ini mesin. Gua dekat sini makan pun sikit. Seluar yang ketat pun dah longgar macam mana berat boleh naik mendadak sebegitu rupa.

Cilakak punya mesin. Penipu betul. Rugi duit gua 20 sen. 20 sen sangat berguna untuk membeli gula - gula bagi menghilangkan mengantuk masa kelas Dr Ngu. Cess, gua tak puas hati sama itu mesin. Hahaha.

Pasal lagu Bad Romance yang Lady Gagah nyanyi tu, gua pelik tul. Bila pula gua kata lagu Lady Gaga tu seram? Gua suka lah lagu Bad Romance tu. Yang gua kata seram pasal lagu yang gua download tu bukan lagu Lady Gaga tetapi lagu apa entah yang si mamat tu nyanyi. Cuma title jer sama. Adoi....lagu Bad Romance tu mana ada seramnya. Aiyo.

Wokay! Nanti jumpa lagi. Tata!

6 ulasan:

  1. huhuhuhu..75? ok la tu...aku fobia terus dengan mesin timbang..hehehe

    bad romance seram? aku pun seram dengar lagu tu.tp bile aku rasa seram,aku menari2 mengalahkan lady gaga plak...ngeh3


    **sape yg cakap tu? hisy...khurafat tol

    BalasPadam
  2. ko mesti x dpt menerima hakikat ko dah semakan berat kan!jom jog!

    BalasPadam
  3. acap : mana ada...ceit

    mimie : haha..gua dah fobia juga...haha

    izzad : ceit...aku dah normal la..katakan tidak pada jogging

    si tedi : of course la...satu rumah timbang kut

    faiz farish : cess..itu dusta la..gi percaya wat apa

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com