Selasa, 26 Januari 2010

Kena Ingat Apa Yang Kita Tulis Orang Pantau

Berkenaan isu blogger kutuk Sultan Johor ker apa tu. Aku tak berapa baca sangat sebab sibuk blogwalking(alasan jer tu).

Bagi aku sebenarnya bila ko nak tulis apa - apapun ko kena fikir juga dan ko kena sanggup hadapi risiko dari apa yang kau tulis sebenarnya.

Sebab kau kena ingat apa yang kita tulis nih ada orang yang memantau sebenarnya. Jadi, elakkan dari menyentuh isu - isu berkenaan kuasa, orang besar, agama, kaum, bangsa dan apa - apa isu yang sensitif.

Sebenarnya kau boleh menulis berkenaan isu - isu sensitif tetapi kau kena bijak dalam pengolahan ayat dan kena mempunyai fakta yang kuat untuk menyokong hujah - hujah kau. Jika tidak sila lupakan sahaja dan tulislah berkenaan benda yang simple sahaja seperti perihal kucing anda atau tentang semut yang menyerang biskut bergula anda.

Apa - apapun, ahli fan page blog nih sudah meningkat. Hahaha. Gembira hatiku bila buka fb. Thanks semua.

P/S : Awas! Anda Sedang Diperhatikan! Sila Bersembunyi Di Tempat Yang Terlindung! Hehe!

28 ulasan:

  1. cayalah!!!

    sembunyik kat tempat terlindung?jum2 sembunyik.hahahahaha

    BalasPadam
  2. nak selamat ignore je pasal politik..

    BalasPadam
  3. betul2..hehe...kdg2 dorg nie pikir leh tulis ape je sebab kononnya laman peribadi la kan...huhuhu...last2 kena seketul..perit oi nak tanggung...sebab jari yang menulis je hans...better aku tulis sal hidup aku,masukkan gambar yang aku snap...tu pun kalau ada org nak report xtau la..hahahahaha.....gurau aje...tp penulisan kau sempoi..x lama lagi jadi macam HANis zalika la..HANS jugak tu...hahaha

    BalasPadam
  4. hohohohoho;)

    betul tuh.. bloggers juga sbnrnya pemantau jg;)

    BalasPadam
  5. ko ada fan club ke ko nie memlampa! aku jeles lah4!!! u

    BalasPadam
  6. Haah betul-betul , benda camnie jangan wat main-main

    BalasPadam
  7. setuju dengan pendapat ko hans.... sebelum menaip kena fikirkan akhir cerita itu...


    sekian dari saya..


    farid fernandez..

    BalasPadam
  8. salam hans

    mmg betul la kita diperhatikan
    tapi macam biasalah, kalo yg untung kat depa, depa tak kisah
    tapi kalo yg tak untung kat depa tuh, yg depa kisah.

    dah kalo tv, surat kabo depa konker
    tenet pun depa nak konker?

    ishhhhhhhh
    dunia dunia

    tahniah!!!
    heeeeeee

    BalasPadam
  9. bt0l2...tambah2 kal0 0rg femes cam kamo0...hak3

    BalasPadam
  10. bt0l2...tambah2 kal0 0rg femes cam kamo0...hak3

    BalasPadam
  11. fan page..perghhhhhhhhhhhh
    nak lawan artis ke?

    BalasPadam
  12. haha...BIG BROTHER is watching YOU!
    lol

    anyway hans,you can check ur bank dalam minggu depan,paling lewat Jumaat.sorry lewat. :P

    BalasPadam
  13. yerla~
    mangkuk tu pon satu hal~
    nak lawan sultan~
    buruk baek pon redha je la~
    dah namanyer sultan tu berdaulat~
    jgn la nak samakan ngan dia yg tak seberapa tu!

    BalasPadam
  14. Jangan buat pasai dengan isu yang sensetif..kawan punya wife yang kuat memantau blog kawan..

    BalasPadam
  15. kalau tak diperhati orang pun,kita kena sedar Allah sentiasa perhatikan kita 24jam sehari tanpa pernah lalai drpd memerhatikan kita..huhu...takut~

    BalasPadam
  16. btol2,,
    kadang2 tulis punya tulis,,ikut suka je,.
    padahal fakta salah terus,.,
    xpon,,pndai2 sndirik

    BalasPadam
  17. Betol tu.
    isu sensitif ni bahye...
    tak pasal2 bole kene tgkap atau kene saman...

    BalasPadam
  18. sembunyi bawah tempurung muat tak???hehehe~

    BalasPadam
  19. walaupon tulis pasal personal 2 bosan, tp tu lah..better dr duk tulis mende tahpape.hihi

    BalasPadam
  20. huh..pasni kna lebih hati2 bila menulis...pandang kiri n kanan :p

    BalasPadam
  21. AK TRLAMPAU BESAR TOK MNYOROK!

    BalasPadam
  22. ye..ingatlah...kemana anda nak lari lepas nie..muahaha..

    BalasPadam
  23. Uih....sudey tak berani saya buat jahat....hahaha!!!!

    BalasPadam
  24. betol3! aku stuju sgt ngn ko...org skang nk blog suka-suki dorg je...nk kutok2 org, nk hina2 org...pe dorg ingt dorg bgs sgt?? ak anti tol ngn org cmtu...

    BalasPadam
  25. bodoh jugak aduka ni
    dah tahu isu2 cam ni sensitif lagi mahu bakar line

    BalasPadam
  26. sebab tu la aku kalau nak post new entry..berjam baru siap..
    tulis padam tulis padam..
    takut2 penulisan menyinggung perasaan orang lain..
    T_T

    BalasPadam
  27. haha.
    kalau boleh buat duit dengan fan page, best gak noh. xP

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com