Ahad, 31 Januari 2010

Review Film : Tooth Fairy Buat Aku Ketawa Lagi


Film ini mengisahkan tentang The Rock(aku lupa nama watak dia) yang digelar Tooth Fairy di dalam pasukan hoki aisnya berikutan serangan dia terhadap ahli pasukan lawan yang mampu mematahkan gigi mereka.

The Rock nih tengah couple dengan seorang perempuan ni. Nama melayu dia Limah(juga aku lupa nama wataknya dalam filem ini). Si Limah nih ada 2 orang anak. Sorang laki dan sorang perempuan. Jadinya, The Rock nih kena ambil hati anak - anak si Limah nih jugalah.

Mengikut kepercayaan Barat yang kita sedia tahu, gigi susu terakhir budak - budak wajib diletak di bawah bantal sebelum tidur dan apabila bangun pagi esok gigi itu akan bertukar kepada wang. Jadi, gigi susu terakhir si anak perempuan Limah nih pun gugur pada suatu hari dan anak si Limah nih letak la bawah bantal. Si Limah dah tukarkan gigi tu dengan duit tapi tiba - tiba si The Rock nih curi nak buat main pakau ker apa entah.

Jadi, The Rock nih hampir bagitahu pada anak si Limah yang pari - pari tu tak wujud. Jadi, esoknya bila The Rock bangun dia dapat memo dari fairyland yang dia didenda menjadi pari - pari gigi @ tooth fairy. Jadi, dari sini segala - galanya bermula dan bagaimana The Rock mula faham imaginasi itu sangat penting untuk kanak - kanak.

Film nih memang lucu walaupun ending last dia aku tak suka. Sebenarnya ending dia yang last tu okay cuma aku dah banyak tengok dalam filem - filem lain. Tapi, aku suka lakonan The Rock. Makin hebat dia berlakon. Filem ini memang lucu dan kreatif juga bagi aku.

Senang cakap aku bagi 4 Bintang jugalah untuk filem ini daripada 5 Bintang. Tak rugi pun tengok. Memang best!

P/S : Aku Tak Sabar Nak Tengok Film Baru Shah Rukh Khan(Aku Lah Tu..Hahaha) & Kajol. Tajuk Dia Tak Silap Aku My Name Is Khan Kut!

19 ulasan:

  1. rajin ko ek slalu tgk wayang...aku gak yg ketinggalan...huhu

    BalasPadam
  2. hehehhehehehe... kerana ko bg 4 bintang, aku rasa cam nk gi tgk jer... hehhehehehhehe

    BalasPadam
  3. 2010 ni aku tak tengok wayang lagi
    uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  4. u can't stop saying what if!

    hehehe

    BalasPadam
  5. poksu pon dah tgk
    tapi sejuk so xberape fokus
    hahaha :D

    BalasPadam
  6. boleh la aku ajak scandal aku tengok wayang cite nih.. mesti die happy punyerlah...

    BalasPadam
  7. ingat nk tgk universal soldier a new beginning

    BalasPadam
  8. wah,lyn hndustan gk ek..hehe

    BalasPadam
  9. ahaha..
    aku dgr2 pun best woo..
    ahahaha..
    tapi ntah biler nak tgk.. huhu..

    BalasPadam
  10. hans: xpe bro..aku memng suke kalo org comment blog aku..lagi panjang lagi bagus..hehe

    aku ni memng minat sgt gan hindustan ni..hahaha
    tp kat u aku ni susah nk cari stock citer hindustan r..
    banyak story2 baru baru aku xtgk lagi..huhuhu

    aku pun nk g tgk gak my nme is khan 2..dgr citer citer khan kali ni matap seih..hehehe

    BalasPadam
  11. best ler ko...selalu jer tengok wayang...aku nie sebulan sekali baru turun pawagam....huhu

    BalasPadam
  12. nk tgk..tp adnan sempit pun tk tgk2 lg...huhu...

    BalasPadam
  13. ade sape2 dah donlod cite ni?
    haha

    BalasPadam
  14. kaki wayang ke?

    sampai hindustan pun layan...tabikla

    BalasPadam
  15. ala tgk the rock x ajak tau huhu

    a'ah btol la tajuk cete shah rukh khan tu haahaha

    BalasPadam
  16. aku baru nak g tgk hujung minggu ni ;)

    BalasPadam
  17. memang besh pown citer ni..asek gelak je..

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com