Khamis, 18 Februari 2010

Apabila Hari Tersangat Panas, Otak Aku Tersangat Blur...

Aku tadi nak pergi print borang PTPTN. Jadi, aku pun bersiap - siaplah. Aku pun membawa motosikal dengan berhemahnya ke BSN nak mengeluarkan duit. Cadangnya aku nak bank in balik duit Sis Hanie yang termasukkan duit lebih waktu aku menang contest Top Commentar dekat blog dia tu dan cadangnya nak beli buku Lagej yang selalu bloggers dok baca sekarang nih.

Sesampainya di depat ATM BSN tu, aku pun seluklah poket aku. Adoi! Macam mana boleh lupa bawa????? Sakit jiwa betullah. Sudahlah bumi Aloq Staq nih suhu dah 41 darjah celcius. Terbakar kulit aku yang 'putih' nih. Bertambah putihlah jawabnya. Patah balik pergi rumah. Mak dengan abah aku pandang aku pelik jer lah sebab aku masuk sekejap dan keluar balik.

Lepas tu pergi pula ATM BSN tu lagi sekali. Lepas dah cucuk duit terus pergi CIMB nak bank in kan duit. Tiba - tiba baru terfikir aku cucuk RM70. Duit Sis Hanis Rm30. Owh, RM20 tu boleh cucuk sekarang nak beli buku Lagej. Aku carilah akaun bank blogger Kejora. Haram tak jumpa pula. Macam mana boleh hilang dalam hp nih? Mesej - mesej simpanan aku semua hilang. Buang masa lagi di situ.

Aku pun menujulah cyber cafe berdekatan nak print. Mak aku suruh photostat satu resipi nih. Aku pun photostatlah. Tak kisahlah. Pergi CIMB balik sebab dah ada duit kecil. So, dapatlah bank in balik RM30 tu pada blogger sis hanie. Aman hidup aku tak ada hutang dah. Lepas tu balik rumah. Aku semak balik kertas photostat tu tak adalah pula salinan untuk resipi yang mak aku suruh photostat tu. Haih, dah nak kena pergi balik.

Hari yang panas sangat membuatkan otak aku blur sebab dah tak mampu nak fikir atau ingatkan sesuatu. Aku tengok pokok banyak jer dekat bumi Alor Setar nih tapi masih panas juga. Hurm, bila nak hujan nih?

P/S : Tengah Menuju Ke Kedai Photostat.

P/S : Jawab Poll Nuff Aku Weih...Baru Aku Tahu Macam Mana Nak Kasi Poll Keluar..Hahaha...Otak Aku Memang Blur...Pasal Colour Pink? Aku Tak Tahu..Dah Memang Colour Tu Yang Keluar..Hahaha.

45 ulasan:

  1. haha.
    biasalah tu.
    mai datang umah aku ni.
    sejuk gewdik.
    ekon ditaja MARA. hahahaha.

    BalasPadam
  2. sekarang nih memang musim panas kan..tido pon leh berpeluh..ajaib!hehe

    BalasPadam
  3. hahha.. aku dah 3 kali mndi ari ni.. (melampau..) haha.. panas btol weii..

    BalasPadam
  4. sape srh jln2 x bwk payung

    BalasPadam
  5. ak udah di bumi sp!
    yup..
    kedah sgt panas!

    BalasPadam
  6. hans..ko nyanyi je lgu kuch kuch hujn hei..turn la ujn tu..he2

    BalasPadam
  7. pasti kau rase mcm sgt..

    "apesal laa aku ni eaa..?? byk terminum air semut ke hape..??"

    kan..??

    BalasPadam
  8. hujan mencurah dijangka bulan mac ini. harap mak loong! keh3x


    p/S: sila beli lagej, sokonk member blogger! kehkehkeh

    BalasPadam
  9. hujan mencurah dijangka bulan mac ini. harap mak loong! keh3x


    p/S: sila beli lagej, sokonk member blogger! kehkehkeh

    BalasPadam
  10. KL dah hujan semalam. Sabar.. minum banyak air...
    cuaca panas memang selalu bikin hati panas... :)
    next month insya-Allah cuaca makin ok.. :)

    BalasPadam
  11. Memang ar sekarang panas gile.
    Mak Long baru je beli kipas semalam.
    hehe.

    BalasPadam
  12. ak bc ko punye cerite pon dh dpt rase panasnye....bleh migrain ak

    BalasPadam
  13. alhamdulillah..ptg td kat manjung td ujan

    BalasPadam
  14. kesian baca cite ko hari hans. kat tempat aku pun panas jugak. duk dalam rumah tak ada la terasa sgt panasnye

    BalasPadam
  15. dah la mmg panas..macam2 yang ko lupe heeeeeeee aduhai bertambah panas la

    BalasPadam
  16. haha .
    3 ari bturt ira gi mnde sg ;D

    BalasPadam
  17. tuhan nak uji kesabaran ko.hoho

    BalasPadam
  18. Sebelum buat kerja ngan elepas buat kerja..kena double check kot2 ada silap mana2,terlupa apa2 ke.

    Tapi mungkin sebab suhu panas buatkan otak kita blur.

    Pssstt : Lau rajin sila baca entri contest joe yang aku masuk

    Ni url :
    http://mimpisiangmalam.blogspot.com/2010/02/contest-weekend-sheffield-true-meaning.html

    BalasPadam
  19. buku Lagej??? mende tu?
    kalo ko buat hyperlink dlm post ko, xprlu aku bertanya cm ni..hehe

    BalasPadam
  20. sabar la.. nak buat camner dugaan...

    BalasPadam
  21. mlm2 aku tidur bogel semenjak kepanasan melanda tanah malaya.. mmg terok btol lah skrg ni nk men beskal pon dah payah..

    BalasPadam
  22. pakai je payong kalau panas..
    bia ler orang nak kate ape..
    hahahah..
    singgah menyinggah ye..

    :D

    BalasPadam
  23. yeke 41 degree??patot la aku pasang kipas kuat2 pon panas gak..berpeluh2 ne haa tym komen..lol

    BalasPadam
  24. entah apa la masalahnya aku post dekat chatbox ko xdapat2 weh.

    aku consider elok je kalau bg kau pun. aku bukan guna punn. klu nak pendrive ada lagi yg 2gb tu dua. lgpun external hard disk aku 400gb dah. macam tak pakai pun yang tu.

    kau rasa camna?

    BalasPadam
  25. hahaha...ye lah skrg ni mmg musim panas..kat JB nih pon panas gak..

    BalasPadam
  26. bila cuaca panas.. otak memang selalu blur.. huhuhu.. wah.. dah beli lagej eh? nak beli jugak.. tap tak tau bile.. hmmm..

    BalasPadam
  27. hahaha~

    ko ni aku hantarkan salji jugak kang~

    BalasPadam
  28. hhahahahaha detail sekali...

    tapi betul skrg mmg sangat panas...


    tapi sejak semalam kt sini hujan saje!

    BalasPadam
  29. if u said so maka aku pun tak kisah sangat.
    tapi kalau nak bg exact date on ur besday tu mcm x la kot
    sebab aku tak tau bila besday kau.
    pastu aku xtau ko shah alam dekat mana.

    if aku jumpa jazli pun blh la pass.
    tp tu pun xtau bila.
    mbe kau akan dapat lambat la. xkisah ke dapat lambat?

    BalasPadam
  30. tu la kan.. skang ni mmg panas sgt2.. ko nyanyi la sket biar ujan turun.. hua3..

    BalasPadam
  31. haha...xpe sabar2...time dpt pt nnti mesti rasa sejuk...hehe..

    BalasPadam
  32. aritu aku balik kodiang kenduri kawen kak sedara aku..
    panas gila..
    sampai baru lepas mandi pun bole bpeluh..
    erks..

    BalasPadam
  33. Aku borak dengan member aku tadi pasal cuaca di sebelah utara sana. Dia baru balik dari cuti CNY, dia pun cakap benda yang sama - panas!

    Adik dia gtaw kat Perlis baru dua kali hujan turun tahun ni. Fuh! Kat KL balik2 hujan. Hujan lebat pulak tu.

    Patutlah ko macam terkejut time komen entry aku pasal hujan di Kuala Krai. Haha... sori bro. Itu kisah lama yang aku copy paste dari blog orang.

    BalasPadam
  34. tu baru panas kat DONIA yg fana ni... lum kat Nuraka Jahannam...

    *insap

    BalasPadam
  35. tu la dok dgr kt sane panas terik la ni.. kt cni dok mgigil.. tibe2 snow turun balik after 1 week dh berenti.. sengal tul snow ni dtg balik!!!

    BalasPadam
  36. dkt melaka pun panas jugsk bhai, sampai boleh nampak haba terpancar dari jalan fuhh

    BalasPadam
  37. jenuh la nak beli fair n l0vely nnt...
    ku p0n da mula risau ni..ha3

    BalasPadam
  38. jenuh la nak beli fair n l0vely nnt...
    ku p0n da mula risau ni..ha3

    BalasPadam
  39. jenuh la nak beli fair n l0vely nnt...
    ku p0n da mula risau ni..ha3

    BalasPadam
  40. Perkara seumpama pernah berlaku kat aku. Luar panas dalam lagilah panas.

    Pink? Sah-sah mat jambu. Muahahaha :D

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com