Khamis, 4 Februari 2010

Gua Tak Suka Chicken Pox Tapi Gua Suka Ayam

Babilah pc nih. Aku nak justify tiba – tiba entry aku tulis tadi tu hilang. Penat aku ber I You tadi. Hahaha. Baiklah, aku tulis balik dekat bawah.

Hai semua. Sorrylah lama I tak menulis entry baru I nih. Maklumlah, I busy dengan promosi memaksa orang vote entry I bernombor 19 dekat
http://www.denaihati.com/ dan pada siapa – siapa yang masih malas nak vote tu sila vote sebelum I belasah U. Hahaha.

Okay, I tahu U rimas dengan promosi besar – besaran I nih tapi nak buat macam mana kan? I nak menang U’ols. Kalau tidak macam mana nak menang kan kalau tak promote dekat U’ols semua. Mungkin ada yang sedang berhajat mahu menikam I dengan pisau atau menembak I dengan senapang atau merejam I dengan lembing tetapi mesti tak kena punya. I boleh jadi halimunan tau nyah. Nyah? Siapa tu? Siapa lagi kalau bukan nyah Arieza. Hahaha. Eh, kenapa tiba – tiba I membahasakan diri I sebagai I nih? Musykil I. Hahaha.

Okay, tamat sudah merepek di atas. Sebenarnya tengah gundah gulana dan sedang cuba syok sendiri dengan tulis ayat – ayat seperti di atas. Gua sebenarnya risau dengan virus bernama Chicken Pox. Fuh, ini kerana gua tidak pernah mengalami benda ini. Jadi, gua berpotensi untuk diserang virus ayam ini.

Nak dijadikan cerita 4 minggu yang lepas, housemate member gua diserang chicken pox dan nak dijadikan lebih horror lagi ialah member gua pula berjangkit dengan housemate dia yang baru sembuh tu sebentar tadi. Ini amat mendebarkan gua sebenarnya.

Bagaimana mahu tahu kita diserang virus itu atau tidak? Adakah virus itu berjangkit melalui sentuhan? Udara? Atau adakah kita akan gatal – gatal kulit apabila terkena virus ayam tu? Eh, asal tangan gua tiba – tiba gatal nih? Adakah??????

Fuh, nyamuk durjana rupanya yang membaham darah tangan kananku. Aku peliklah nyamuk dekat Shah Alam nih. Asyik tangan kanan aku jer ko nak gigit. Asal? Darah tangan kiri aku pahit ker apa? Bodoh tul nyamuk nih. Pergilah hisap darah ular ker semut ker. Cess!!

Haih, sudahlah gua semakin busy sekarang. Gua taknak kena virus ayam tu. Kalau gua dapat ayam kfc ker tak apalah juga. Haih, macam mana yer?

P/S : Asal Panggil Chicken Pox? Panggilah Frog Fox Ker! Hahahaa.
Pemaksaan : Sila Undi Entry Bernombor 19 Di Blog www.denaihati.com dengan segara tahu. Thanks Pada Yang Vote. Paksa Lagi. Hahaha.

15 ulasan:

  1. hoh..
    sempat lagi suruh ngundi dia..

    aku tatau pasal cikenpox..popcorn aku tau la.

    nk bg info2 ni..aku tak reti.aku bukan doktor..kau google la sendiri..hehe!

    BalasPadam
  2. sy suka chicken pox.. melaluinya sy dapat duit.. ahahahhaa

    BalasPadam
  3. ahahha.. aku suka chicken chop..

    BalasPadam
  4. ak uix pnaha kena dmdm cmpak ni..aku dgr sakali seumur hidup je kena btl ke?

    BalasPadam
  5. mlalui udara la yg paling senang,.

    bjaga2la awal2,.
    hui2

    BalasPadam
  6. mlalui udara la yg paling senang,.

    bjaga2la awal2,.
    hui2

    BalasPadam
  7. Chicken pox tu sejenis kuih pow ayam ke ar?..

    BalasPadam
  8. hoh klu u xpnh kena lg, ada baiknye u kena skrg rather than u kena time tua.. hahaha bila still muda, bekas pox tu sng gak nk hilang, dh tua baru nk dpt,, merasalah parut kt sane sini.

    BalasPadam
  9. panggggggggggggggg!!

    kerana paksa suruh i vote dia
    huh!!!

    lalalal

    dah kena demam chicken pox tuh ke
    kena cuti lama
    jangan pergi sepital
    tapi kena mandi air kelap muda dan minum
    entah, ayah cakap
    lallalalla

    BalasPadam
  10. owh...mmg sume owang akan kna chikenpox ni erk..orang kata la...kena masa kecik xpe kalau dah besar2 ni susah la ckit..huhuhu

    BalasPadam
  11. apa ke benda tu...klu chicken rice tahu le.

    BalasPadam
  12. pengalaman pahit woo kalu kene chicken pox.. x boleh nak tdo.. asyik nak menggaru je kerjanya.. aku dah kene aku tau la.. aha!~

    Putera Melaka,
    Blog - http://www.puteramelaka.co.cc/
    e-Store StormReaders - http://www.stormreaders.net/zulfadhli

    p/s: Miliki buku2 ilmiah karya ikon2 popolar seprti Dr. Fadzilah Kamsah, Dr. Irfan Khairi, Ustaz Ismail Kamus, Ustazah Siti Nor Bahyah & lain2 di http://www.stormreaders.net/zulfadhli sekarang!

    BalasPadam
  13. teruk dowh..
    aku tgok mmber aku kne..
    bintik2..

    dasat..

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com