Sabtu, 20 Februari 2010

Info Hari Ini -> Macam - Macam Ada

Selepas membaca KOSMO sebentar tadi mari kita lihat berita - berita menarik :-

1) Lelaki berumur 23 tahun tewas di tangan lelaki berumur 63 tahun. Waraskah?

2) Tuntutan saman 1 juta terhadap Mawi digugurkan. Selamat Mawi.

3) Lagi gadis Malaysia menyesal mengikut lelaki Lombok. Bila susah baru teringat mak ayah!

4) Lagi - lagi skandal pemain Golf si Tiger Woods dan pemain bola sepak Chelsea, Ashley Cole.

5) Perdana Menter Malaysia terharu sambutan rakyat terhadap Facebook beliau. Adakah ini berita penting yang berguna untuk pembaca?

Fuh, seronok baca Kosmo tadi. Adoi, pasal film Tamil semalam pula memang bestlah gua cakap sama lu. Cuma RTM potong banyak gila scene - scene filem nih. Bayangkan cerita Tamil yang selalunya 3 jam lebih boleh jadi 2 jam jer. Itu tak campur dengan tolak masa iklan lagi. Adoi, potong stim betul. Cerita dia macam Sivaji The Boss la tapi dua - dua ada kelainan masing - masing.

Siapa - siapa yang cakap film Tamil lebih best dari Bollywood, aku rasa betul. Film Tamil nih jalan cerita dia best sikit. Siapa cakap heroin dia tak lawa? Semalam putih melepak plak heroin dia. Dari keturunan Kapoor plak. Memang cun habis. Aku rasa heroin dia sedara Karisma Kapoor rasa - rasanya.

Tadi baru dapat surat pasal konvokesyen diploma. Wah, duit lagi nak pakai. RM440 pula. Adoi, sebab tu aku gigih buat iklan dekat atas nih. Hahaha. Aku tak tahulah siapa yang nak iklankan produk diorang. Ada ker tak pun tak tahu. Aku budget blog aku macam Hanis Zalikha la plak kan. Tak apalah. Asal nama sama sikit - sikit pun kira okay lah tu.

Hari ini aku tak ada selera makan. Kenapa? Mungkin sebab esok nak balik Shah Alam dah kut. Tak puas cuti. Tak puas berblog dengan selesa. Adoi. Okaylah. Malam nih mungkin update lagi satu entry kalau ada masa. Assalammualaikum.

P/S : Makan Cekodok Petang Nih. Cekodok Pisang. Yeyeye!!

26 ulasan:

  1. mueheheh suke info pasal sambutan hangat people ngn fb pm..

    penting ke??baik masuk fb aku
    meuehheheh

    BalasPadam
  2. FB upin ipin bnyak lg kot..hehe

    BalasPadam
  3. fb i hate saiful bukhari lg best.. hahaha..

    BalasPadam
  4. haha kosmo kosmo
    kena baca isi dalam akhbar tu dulu baru boleh buat konklusi.
    tambah-tambah akhbar tabloid
    sbb tajuk tak semestinya seiring dengan isi yang hendak disampaikan.
    tambahan pulak cara pengolahan oleh sesetengah individu tu yang berbeza so antonasinya mungkin jugak berbeza pada pembaca.

    huhu


    p/s : bacalah utusan. =P

    BalasPadam
  5. sedapnya dapat makan cekodok. :)

    BalasPadam
  6. ramai dh fan dia kan...tp kalau lps ni fb kena bayar mcm mana?

    BalasPadam
  7. balik esok jgk ek?erm sama2 lah balik ke U msing2..

    BalasPadam
  8. cete tamil aku tgk kalau rani mukerji jd heroin tamil nanti wakkaka

    BalasPadam
  9. wah-wah..becareful talk about our PM...kita dipantau..tak syok

    BalasPadam
  10. gadis y umo 23 tahun tu nama dia sama dgn aku weh.pijah.
    sian aku kena bahaaan.
    grr

    BalasPadam
  11. buat iklan hans ? aku nak iklankan blog aku kat situ boleh x?

    AHAHAHAHA

    BalasPadam
  12. mkn cekodok..ermmm.. sedapnyer..teringat kat kg..

    BalasPadam
  13. wah! byk info ni... best!! ko minat filem tamil ker?? patutlah ade gmbr shahrukh khan dan sivaji eh! ape nama sebelah shah rukh khan aku tau sivaji jer sbb dia main cte sivaji dulu.... ha! ape2 pun filem filem hindustan mmg lagi best dr filem melayu!!! hehehehhehe

    BalasPadam
  14. alo....Anney... Amma minat Kamal Hassan jer. Sebab Kelakor byk. Len donno.

    BalasPadam
  15. ehehe,.,.

    mujo ade review psl kosmo kat sini,.,

    sbb mls inti2 paper,.
    kosmo on9 pon mls jgk,.

    apela nk jadi nih

    BalasPadam
  16. minat filem tamil upenya...

    BalasPadam
  17. hahah jijah suka jugak nengok citer tamil ... siap langgan 951 lagii ...

    BalasPadam
  18. bapak aku suke sgt4 cite tamil:p

    BalasPadam
  19. eh..akak pun suke citer tamil drp cite hindi..tak sngka hans suke cite tamil..kdg2 diaorg gelakkan akka tguk citer tamil..akak kata best apa..

    BalasPadam
  20. 1. Lelaki 23tahun tu OKU?
    2. :)
    3. Masa dapat k***k tak fikir apa dah. Masa dapat susah, baru lah sesal.
    4. ...
    5. Ada ke dia baca komen-komen orang?

    Aku ada buat research dalam perbandingan isi dan isu dlm akhbar-akhbar yg ada di Malaysia. Bagi aku NST the BEST.

    BalasPadam
  21. kadang² paper kuar citer² yg mengarut..
    ;)

    BalasPadam
  22. no.1 tu paling xleh blah.. haha!

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com