Jumaat, 19 Februari 2010

Nama Dan Gincu

Dah macam tajuk film Gol Dan Gincu pula tajuk di atas. Sejak ada seorang blogger nih buat lawak pasal gincu menggunakan nama gua sebagai watak utamanya jadi secara tidak langsung mengingatkan gua pasal kisah silam.

Masa gua kecik - kecik. Gua sangat Kurus GEMUKK. Gemuk pun tak macam gua. Sudahlah gemuk...selekeh,skema dan senang cakap memang teruklah gua waktu kanak - kanak sugus dulu. Sebab gemuk mungkin gua lebih suka makan ayam saja. Sayur susah gua nak sentuh. Jadinya, bila gua duduk dekat asrama bermula tingkatan satu, gua mengalami banyak peristiwa berkaitan dengan gincu.

Cikgu A : Eh, asal kamu nih pucat jer? Demam ker?

Cikgu B : Nih, kenapa asyik tidur dalam kelas nih?? Eh, kamu demam ker?

Cikgu C : Saya tengok kamu macam tak sihat jer. Pergilah tidur dekat bilik sakit.

Cikgu D : Kamu nak pergi klinik? Owh, kamu demam rupanya. Pergilah. Saya izinkan.

MUAHAHAHAHAHHA!!! Ini disebabkan mulut gua memang jenis cepat pucat. Tanpa gua sedar ia akan menjadi putih jika gua kekurangan atau kurang minum air. Putih yang pucat macam orang nak demam. Jadi, kalau gua nak ponteng kelas memang gua selalu pergi klinik tetapi sebenarnya gua pergi pekena ABC. Nak pula Kedah nih selalu panas. Memang nikmat hidup gua masa tu. Tak sangka budak skema macam gua waktu tu boleh buat benda macam nih. Hahahaha.


Sekarang bibir gua dah jarang pucat tetapi ada sekali tu tak silap dua minggu lepas masa nak masuk kelas waktu gua jalan - jalan dekat koridor tu tiba - tiba ramai pandang gua. Gua dah cuak dah. Zip seluar terbuka ker? Kena tahi burung ker dekat baju? Ada hantu Mak Lampir ker belakang gua? Rupa - rupanya bila gua tengok muka gua dekat cermin tandas, bibir gua pucat nak mampus. Hahaha.

Gua pernah pakai gincu yang gua rembat dari member perempuan gua, pakai vaseline lah Lipas Lipice lah untuk kasi bibir gua menawan dan ceria tetapi mesti ada kesan - kesan di kemudian hari. Jadi, gua terpaksa biar jer lah kalau kering. Banyakkan makan sayur dan minum air. Adoi!!!!

Itulah kisahnya!!! Pasal nama? Nantilah gua sambung sebab dah panjang dah entry nih. Chow!!

P/S : Esok Gua Update Lagi 2 Entry Sebelum Pulang Ker Shah Alam.

49 ulasan:

  1. pakai gincu tape lagi bro tapi kalo pakai anting2 kt telinga tu dah kira lain macam hihi :D

    BalasPadam
  2. bibir ak pun same!
    kering semacam jewk!
    owg nak kiss pn x lalu..

    owg cakap lumur tahi lembu baru okeyh..
    ko cube la ek..
    brkesan..cakap kat ak!

    BalasPadam
  3. wah bertuah ko.. haha at least ada asset utk buat ko sng ponteng hahah

    BalasPadam
  4. hans..nanti kalo nak pinjam lipstick silkygirl akak,jgn segan2 bagitau ye..

    makan sayur la weh!

    BalasPadam
  5. sedap giler gamba ABC tu...ak nk p mkn ABC la

    BalasPadam
  6. skunk lu ngah pakai gincu kah??jgn lupa skirt dan g string..perghhhhhh...

    BalasPadam
  7. hahhaha! bykkan minum air n sayur yer adik2....

    klu x silap petua tradisional..lumur madu kat bibir tu...ntah ler

    BalasPadam
  8. "ape la lu ni brader.. kejap pakai 'aku' kejap pakai 'gua'.. lu x rock la brader!"

    wakakakaka..!

    BalasPadam
  9. hahaha~

    nak pakai gincu ke nokk?

    I like~

    hahaha~

    mampus den~

    BalasPadam
  10. hahaha
    kadang2 aku pon segan nak tanye ko apesal kadang2 bibir ko jd putih or silver(aku bdk ad, sila paham(hi2)) ingtkan ikot fashion lady gaga!hu2

    BalasPadam
  11. HARHAR
    Aku teringt satu kedai kat Kedah bila kau tgok gamabr ABC tuu.
    Sumpah, kedai tuu, wt ABC besar kepala toyol doe! gile besar! 3 4 org makan baru boleh habes,

    BalasPadam
  12. ais kacang ty nampak sedap.lama gila tak makan.

    BalasPadam
  13. saje kontroversi ni. pdhal tajuk "Nama" tu x wujud, yg wujud just "Gincu" je kan? ehehe

    BalasPadam
  14. Bibir SRK gak yg seksi, kehkehkeh

    BalasPadam
  15. black mel kan buat cita pasal gincu tu..haahaahaaaa :D

    my exbf pakai lpice.. :D

    BalasPadam
  16. bibir ak jnis tebal... bile tebal kebarangkalian utk kering adalah tinggi... ak elakkan nye dgn memakai pelembap bibir... yg terbaik bg ak rsenye jenama vaseline....
    tp tu dulu sbb skang bibir ak xde la kering sgt... n ak gune lipstick yg ade pelembap je... tp biasanya lipstick jenis ni xtahan lama...

    BalasPadam
  17. tetiba terasa nak makan ABC malam2 ni adoyai...

    BalasPadam
  18. vaseline mmg bagus sbg pelembab bibir..

    BalasPadam
  19. PERH..terliur tgk abc...

    abc satu!!


    btw, mkn sayur bnyk2 laa..

    BalasPadam
  20. bijakk bijakk .. leh la kuar makan ABC yer ... dah keje sok leh praktik gak ke?? ...hahaha ada yg kena potong gaji kang ..

    BalasPadam
  21. aku baca petua kat mana ntah, untuk dapatkan bibir merah, ko sapukan madu kat bibir tiap2 malam sebelum tido

    p/s: aku x sure lelaki boleh buat tak

    BalasPadam
  22. warghhh..

    leh rekomen blakon citer seram neh..takya mekap2, CGI segala

    hoho

    byakkan minum air, bro, k!skunk panas melampau

    BalasPadam
  23. ais kacang..ais kacang..sedap.. pakai liptik ..nanti bibir seksi.. :)

    BalasPadam
  24. alahai, pelakon n model lelaki semua pun pakai gincu. huhu

    BalasPadam
  25. pucat..??

    wuu..mcm agak ngeri jeh..

    taruk lipas pon oke kan..?

    BalasPadam
  26. aku ingat...

    dan aku salah seorang yg ska tegur psl mulut hg masa sek dlu...

    hoho...

    BalasPadam
  27. tanda orang puasa tu pasal kering semacam..hahaha

    BalasPadam
  28. hehe
    pakai gincu la
    baru la nmpk meletopzz gitooh
    haha

    BalasPadam
  29. wa punye bibir pn camtu..dah arr tebal mcm kamus..tapi bila kering..nampak seksi plak..sampai bedarah2..wa pakai gincu lipice mase kat office sampai amoi kat situ lari lintang pukang..mcm taik..haha

    BalasPadam
  30. ari nie nampaknya ramai yg tetiba tringat kisah silam kan..pakai gincu masih bleh diterima..hehe..

    BalasPadam
  31. ooo klu pucat kena minum air plus mkn sayur ekk baru tau :)

    BalasPadam
  32. sedapnye ABC tu sruuuuuuuuuupp..

    BalasPadam
  33. kalau aku nak guna gincu, ada satu waktu ni je. waktunya ialah time aku dah terkenal suatu hari nanti (jadi artis). lepas tu guna gincu untuk cop bibir kat poster peminat. harharhar!

    ~angan-angan kosong jer~

    BalasPadam
  34. orang kata muka aku pucat kalau tak mekap.

    kalo mekap orang kata comel pulak.haihlah'

    hahahaa

    BalasPadam
  35. x macho pakai gincu tp auwww gitu..

    BalasPadam
  36. eleh ko pun suka maku up kan?haha tu gincu tu hint la tu haha

    BalasPadam
  37. hahaha

    letak minyak pelicir enjin tu baru tahan lama hahahahaaa

    BalasPadam
  38. hoh sedapnya ABC...bila laaa aku nk abis pantang ni...eiskkkk

    BalasPadam
  39. hans ngaku pkai gincu le..aku ckp kat mama ko kan!..hahaha

    BalasPadam
  40. haha . bestnya jadi macam kau . boleh escape mana2 je . haha

    BalasPadam
  41. skema bukan sebarang skema..
    bibir aje ke yg pucat? muke tak pucat??
    ape kate makan sireh gan pinang bebanyak..
    gerenti bibir merah bak delima mekar..

    BalasPadam
  42. wah!!gua ngat cter psl ais kacang,abc td..hee
    sungguh menyelerakan..

    nway...hahaa
    kirenyer leh wat alasan la klu mls nk join ape2 aktiviti..hee;)

    BalasPadam
  43. ambik kesempatan nampak.haha
    hang kena jumpa dr check.mana tau sakit ka hans

    BalasPadam
  44. Amiable brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you on your information.

    BalasPadam
  45. Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com