Ahad, 28 Februari 2010

Prank

Khamis minggu lepas membuatkan gua mengalami sedikit tekanan emosi selepas menjalankan proses temubual untuk assignment gua. Lepas sesi temuduga yang memeritkan tu, gua terperangkap pula dekat HEP yang berdekatan dengan library sebab hujan lebat. Gua pergi menyemak dekat situ sebab ambil cop pengesahan dekat Kaunselor untuk PTPTN gua.

Tapi yang bagusnya gua terserempak dengan member sekolah rendah gua. Selalu sms atau borak dekat muka buku jer tetapi hari tu terjumpa pula dekat situ. Itu pun sebab dia tegur gua. Kalau tidak memang gua tak perasan langsung sebab gua tengah feeling menghayati deruan air hujan yang turun laju menghempap motosikal gua. Maaflah pada member gua si Fitriah tu sebab gua blur waktu tu. Tak tahu apa nak cakap. Dah gua makan pun belum makan lagi. Hahaha.

Tunggu punya tunggu tetapi hujan tak berhenti – henti juga. Dah sejam lebih nih gua menghayati air hujan sambil memandang kereta - kereta yang lalu depan gua. Gua terpaksa jugalah meredah hujan sebab petang tu ada test subjek animation pula. Nasib gua pakai sweater so dapatlah selamatkan dokumen – dokumen yang gua ambil cop pengesahan tu. Mesti pelik jer manusia lain tengok perut gua dah jadi bentuk segi empat masa naik motor hari tu. Hahaha.

Lepas tu ada member gua call ajak gua lepak tengok wayang malam tu. Gua dah janji dengan orang lain nak sambut besday member gua pada waktu yang sama. Lagi pun Jumaat esoknnya gua dah janji dengan member gua si Pikah mahu tengok wayang. Penjimatan duit amat perlu diwaktu sekarang. So, gua tak dapatlah join dan tiba – tiba member gua yang call nih merungut dan letak telefon lepas cakap kononnya susah sekarang nak ajak gua keluar macam dulu – dulu. Gua nih dah letih nak jaga hati orang so gua buat gelak – gelak kambing jer lah. Gua malas nak ambil kisah atau nak emosi jadi gua buat bodoh jer lah.

Nasib test animation tu gua boleh jawab. Gua tiru..eh…bertukar – tukar pendapat pun untuk 2-3 soalan jer. Yang lain – lain gua buat sendiri. Lepas kelas gua dengan dua orang member gua si Yatie dan Erna dah rancang mahu sambut besday member diploma kitaorang nih. Ramai jugalah yang berkomplot. Memang best lah gua cakap lu. Perancangan yang teliti dan rapi.

Tak sia – sia jugalah gua join kenakan member gua tu. Makanan nak banyak dan sedap pula. Tambah – tambah besday cake member gua tu Choc Indulgent Secret Recipe. Memang gua layan lah beb. Kek kesukaan gua tu(apa motif gua bagitahu kek kesukaan gua nih? Budget nak korang kasi kek tu ker? Hahaha). Tetapi, gua makan kek tu sehiris pun terus gua kenyang. Hahaha.

Paling best gua dapat sembur besday girl dengan spray buih. Hilang tension gua malam tu. Memang gua sembur habis satu botol. Hahaha. Seronok betul bila gua tengok sejarah besday member gua nih. Setiap besday dia mesti member – member dia akan sambut dengan kek dan prank yang best - best. Memang best. Eh,apa motif gua cakap macam nih lagi? Adakah gua mahu korang sambut besday gua? Hahaha.

Entah, aku rasa gembira malam tu dapat jumpa dua tiga orang member kelas diploma dulu. Borak tak ingat dunia. Apa – apapun terima kasih dan tahniah pada semua yang terlibat dalam sambutan tu sebab segala perancangan berjalan dengan lancar dan tidak kantoi. Dan paling penting makanannya sedap – sedap. Hahaha.

P/S : Teringat Waktu Snap Gambar Mereka Di Waktu Gelap Sewaktu Menunggu Besday Girl Tiba….Seram!!!

15 ulasan:

  1. best r jumper member2 lamer.......

    BalasPadam
  2. Fun juga hidup kau ada sambutan birthday yang best-best begini.

    Yang pasal susah mahu ajak kawan keluar itu....biasalah....makin dewasa makin sukar. Kita ada tanggungjawab.

    BalasPadam
  3. seronok kan bile jumpa balik member lama

    BalasPadam
  4. sekarang main lu gua lu gua je ek
    erk888

    BalasPadam
  5. haha.. mmg menyeronokkan. like2~

    BalasPadam
  6. nape x upload pix sekali??
    nak tengok..
    hehee..

    ehhh..
    ak dpt sense laa ape motif ko dlm entry nie..
    ak tau ko nk suprise party utk bday ko..
    & ko nak kek 2 kan???
    hahahaa~

    BalasPadam
  7. bertukar2 pendapat..hmmm..
    aku suka istilah itu..
    ngeh3 XD

    BalasPadam
  8. btukar2 pendapat eh mase test animation,,.

    haha,.,
    bgos2,
    lain kali boleh berdiskusi plk tym test.

    biase la tuhh,,keh3

    BalasPadam
  9. ko suke la ea kenakan org...

    nanti ko kena baru tawu,hahaha

    BalasPadam
  10. pnjgnye entri ko ni la..
    apsal ko xjd publish je en3 ni ek??

    BalasPadam
  11. dapat snap gambar momok ke??

    BalasPadam
  12. hans,

    heeeeeeee
    cam best je dgr citer lu orang time study2 nih
    teringat lak akak time study dulu2
    heeeeeeee....

    sihat ke wak?
    lama tak datang sini
    tq ya
    sudi singgah umah
    walau akak terbang jauh
    heeeeee

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com