Ahad, 28 Mac 2010

Apabila Terlampau Annoying Dan Membuatkan Aku Jijik Dan Rasa Nak Termuntah Melihat Kau...Maka Bye - Bye Dan Pergi Mampus Sama Kau!!

Pagi semalam dalam pukul 3 pagi lebih macam tu, gua tulis dekat status wall facebook gua pasal ada sesiapa yang tahu nak terjemah dari Bahasa Melayu ke Bahasa Arab tak? Nasiblah ada seorang blogger yang namanya dekat Facebook ialah Aeyrul Joe. Thanks weih tolong.

Ada orang tanya asal tak pergi translate dekat google jer. Okaylah, untuk pengetahuan kamu semua, gua bukannya malas atau lembap sangat sampai tak tahu nak translate dekat situ. Sebab masa buat skrip mandarin kelmarin, gua dengan geng gua pun guna benda tu. Tapi dari English nak converted ke Arab tu, bila kau click dekat translate yang keluarnya dalam bahasa jawi. Gua takut gua tersalah sebut. Sebagai contoh, mana tahu dari perkataan Anta gua tersebut Anti ker. Sebab tu gua tulis dekat wall gua minta tolong. Thanks lagi sekali pada Aeyrul Joe.

Lepas tu adalah seorang mamat nih. Bekas budak sekolah agama gua. Tiba - tiba dia kutuk gua kata,"Bekas ex-smka saja". Fuh, memang panaslah beb gua sebab selama nih dekat sekolah ker atau aku jumpa dia secara berdepan ker atau pun dekat facebook sebelum nih pun memang gua dengan dia tak pernah cakap elok - elok dan selalunya yang memulakan ayat - ayat kurang ajar tu ialah dia. Macam sebelum nih, apa entah si mangkuk nih komen dekat wall gua yang maksud dia lebih kurang mendoakan gua mati awal walaupun sebenarnya dia bergurau. Tolonglah beb. Lu bukan member baik gua dan lu jangan anggap gua suka dengan cara lu. Serius gua loya tapi sebelum - sebelum nih gua buat bodoh jer.

Lepas tu dia suka menulis yang berbaur nak mencari gaduh. Dari dulu sampai sekarang perangai kau sama jer. Memang buat gua panas dan gua cakap,"Sila berambus dari wall saya jika tidak mahu tolong".


Bagi gua, kalau tak mahu tolong jangan nak menyemak dekat wall gua sebab gua minta tolong pada orang yang nak tolong sahaja. Bukan gua hadap pergi dekat wall kau dan paksa kau tolong gua. Tolonglah beb! Gua tak ingin pun nak minta tolong sama lu. Yeah, gua memang sekolah agama dulu tapi sampai form 3 sahaja dan keputusan Bahasa Arab gua memang sangat teruk dan tidak bagus. Hanya mendapat D dalam PMR kerana gua tidak berminat selepas result Arab gua jatuh waktu form 2. Dari gua buat pandai pergi translate sendiri apa salah gua tanya orang yang lebih tahu. Lepas tu tak semena - mena dia balas,"Pergi Mamposlah Lu....Aku Nak Berambuslah Nih..Ada Aku Kesah??"

Gua yang baru bangun tidur nih baca memanglah menyampah dan ketawa kecil. Gua balas jer,"Kau mamposlah sorang - sorang. Gi matilah kau". Lepas tu, sebab tahap menyampah gua sudah naik kemuncak, gua pun terus delete dan block kan mamat tu dari Facebook gua. Fuh, rasa gembira gila kerana mampu mendelete orang yang terlalu annoying. Gua peduli apa kau nak kata apapun lepas nih. Gua pun tak pernah ada hati nak add lu. Kau yang terhegeh - hegeh nak add gua dekat FB dan lepas tu sentiasa bercakap kurang ajar. So, pergi mampuslah sama lu.

Serius weih! Gua tahu gua bukannya pandai atau bijak tetapi kalau kau semua bijak sangat dan ada orang minta tolong, kau tolonglah mereka jika kau tahu. Jika kau tak tahu, kau diam jer lah. Jangan jadi macam si mangkuk ini!! Perangai macam sial yang minta kaki gua bertempek dekat muka dia. Tolonglah jangan jadi terlampau annoying macam nih tambah - tambah jika orang yang kau cuba sampaikan kata - kata kau tu bukanlah rapat dengan kau.

Macam mamat perasan bagus tu. WTF kau tak rapat dengan gua dan kau nak cakap - cakap macam tu ibarat kau kamceng dengan gua. Lagi sekali,"PERGI MAMPUS DAN PERGI JAHANAM LAH LU".


P/S : Dari Aku Buat Lebih Banyak Dosa Sebab Maki Kau Dekat FB, Aku Rasa Langkah Mendelete Dan Memblock Kau Dari Menyemak Dekat Facebook Aku Adalah Yang Terbaik. Kau Tak Puas Hati? Sekali Lagi Aku Cakap,"PERGI MAMPUS SAMA KAU!!!!"

33 ulasan:

  1. huwaaa~~

    nokk, jangan ganas sangat nokk~

    mak cuakkk~

    BalasPadam
  2. fuh...
    garang nyer...sabar2 time cuti ni...
    kalo nak pukol dak tu ajak aku...
    hehehe

    BalasPadam
  3. yup!

    Kalau tidak mahu tolong , tolong jangan eluarkan kata2 yg menyinggung gati orang.

    itu aku setujU!

    BalasPadam
  4. wahhh...sabar2

    masa ni le kita kenal mcm mana seseorg tu...

    BalasPadam
  5. bawak betenang weh..kal0 ikut em0si marah macam ni la jadiknya

    BalasPadam
  6. sabar hans
    kita minummm duluuuu

    BalasPadam
  7. erm
    ada gak ye org cmtu
    huhu

    BalasPadam
  8. hehehe...wey,kita serupa...gua pun sekolah agama dulu tp stakat form 3..sbb PMR gua Bhasa Arab dapat E..huahuahua!!!
    takpe..biar kan 'member' lu tu dgn dunia dia..

    BalasPadam
  9. wah..

    gile r..

    tahap kemarahan yang ta boleh dibendung lagi nih

    BalasPadam
  10. la, hr tu soh tulis hans kacak tp tulis entri dah macam tak kacak je..hehe rilek la bro.

    BalasPadam
  11. haa..elok sgt la hang delete/block org tu dari FB ang..bt sakit mata ja weyh..

    =P

    BalasPadam
  12. Wah...ckLah pun dari SMKA (tapi tak jadi ustazah)
    Dan ckLah pun ada pengikut blog macam ni....(yang bergelar ustazah)

    Ada saja yg tak kena dgn n3 ckLah...

    Untuk fb ckLah...tak kuasa nak add org macam tu...

    BalasPadam
  13. wah...sabor hans...sabor =)

    eh,aku tak add lagi kan FB ko..?

    BalasPadam
  14. bgs, block je org tak de hati perut mcm tu.

    BalasPadam
  15. cakap je mase n tmpt.anytime aku leh tolong tengok ko belasah dis.

    BalasPadam
  16. wat malu dak skola agama jer die tuh..ckp tu berhikmah la siket..




    p/s kau skola agama kew dulu hans?kat mane?

    BalasPadam
  17. WTF?

    glemer jugak plet no aku..keh keh keh.

    beb..petang ni pegi main jongkang-jongkit.dengar cerita boleh kurangkan rasa marah.lagi sedap kalau naik dengan awek-awek manis.

    mata lenguh bai.

    BalasPadam
  18. kalau aku jadi kau dah awal2 aku remove, takdelah jadi mcm yg jadi ni. ganggu emosi je dowh.

    BalasPadam
  19. woah!
    sabar weh.
    tp gile annoying kot budak tu.
    lgkah yg btol ko del je die.
    semak seyh!
    ko pn xpyh nk tgk die semak kt page ko. hu~

    BalasPadam
  20. ko x yah lyn org camtu sepatutnya

    BalasPadam
  21. ..nih makcik nak nasihat..
    marah sikit2 udah, pahtu abaikan aje maknusia yg tak penting itu.
    buat mengurangkan darjah kehenseman awak aje budak kecik!
    okehh..cheers.

    BalasPadam
  22. apa kess ni han?? aduh mamat tuh nye senga kenapa ha?? tak tau jalan bertanya..tak tanya sesat jalan

    BalasPadam
  23. HOHO sabar-sabar....


    istigfar banyak2. huhu x pela, da lepas tu lepas lah . HUHU. block dia pun bagus jugak. HAHAH:p

    BalasPadam
  24. salam hans,
    patut dari dulu lagi hans
    block 'hantu' tu...

    BalasPadam
  25. huh!
    mmg sgt annoying..
    ok la tu ko delete n block dia..
    biar padan muka dia..
    asyik cari pasal jerrr..baik abaikan orang mcm tu..

    BalasPadam
  26. wah..relax2...maybe dia paling pandai dlm dunia ini barangkali..maybe la

    BalasPadam
  27. kadang2 mende kecik pn bleh jadi besar.. ilex bhai.. jgn dilayan bhai2 kat luar sana tu..

    BalasPadam
  28. sabar2... tenangkan diri.. manusia mcm2 ragamnya..

    BalasPadam
  29. owh..bdak tuh ex-smka lah tuh? senget r dia tuh..

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com