Khamis, 11 Mac 2010

Demi PTPTN….(Part 3)

Sebenarnya yang lori datang tu tak wujud pun. Saja jer gua buat suspen. Hahaha. Gua pun merempit macam tak sayang nyawa dan lepas tu jumpalah Wiyah dekat KFC. Terus cari tempat duduk dan dekat situlah gua dengan Wiyah sign, gunting setem hasil dari borang yang salah dan tampal balik dekat borang baru. Siap bawa gam lagi kut. Nasib Wiyah ada pen. Pen gua mana jatuh pun gua tak tahu. Inilah sebabnya gua tak suka rushing macam nih. Xie Xie Wiyah Xiaojie.

Gua call Gina tanya pasal kaunter cop pengesahan. Dia kata buka lagi. Alhamdulillah. Terus gerak ke sana. Dekat traffic light terserempak dengan Fizi budak rumah merangkap rakan kelas. Dia punya masalah PTPTN lagi teruk. Gua pun follow jer lah dia pergi tempat tadi. Sampai dekat sana, gua pergi ambil cop pengesahan. Alhamdulillah dekat kaunselor yang sama gua minta hari tu. Semua dah selesai.

Sedang menunggu angka giliran gua dipanggil, tiba – tiba baru gua teringat lagi satu borang iaitu borang pengesahan pendapatan yang gua belum tukar lagi sign mak dan ayah gua. Owh, tidak!!!! Gua dah letih dengan dugaan yang datang tak berhenti – henti nih. Takkan nak pergi print borang tu plak. Gua dah penat gila. Nasib Fizi bagitahu gua borang tu ada dekat kaunter. Lepas ambil borang tu satu gua minta tolong budak kelas, si Syafiq tiru sign member gua. Alhamdulillah, thanks Syafiq sebab tolong gua.

Sampai giliran gua dan gua tengok budak perempuan depan gua nih menghadapi masalah yang sama macam gua. Dia lagilah kesian sebab waktu tu dah pukul 4.30 petang. Nak print lagi nak ambil sign lagi nak cop pengesahan lagi memang tak sempat sebab pukul 6 dah nak tutup. Kesian dia dan dalam masa yang sama gua bersyukur sebab gua sempat buat semua tu.

Gua sekali lagi berlakon baik depan pegawai yang bertugas. Kali nih seorang perempuan. Alhamdulillah semua selesai dengan baik cuma waktu nak matikan setem hasil tu dia tegur gua sebab tangan gua menggeletar. Nasib dia tegur cara baik dan gua pun ketawa jer lah. Mana tak menggeletar. Gua penat campur lapar dahaga semua ada.Akhirnya, permohonan gua diluluskan.

Memang rasa nikmat gila waktu tu sebab macam – macam halangan gua tempuh semata – mata untuk borang PTPTN. Alhamdulillah, lepas nih tak payahlah nak ikat perut sangat dan yang paling penting Streamyx semakin dekat untuk tiba di rumah sewa gua. Yehaaaa!

P/S : Thanks Pada Semua Rakan – Rakan Yang Banyak Membantu Saya Tadi. Bertuah Saya Mempunyai Rakan – Rakan Seperti Anda.

8 ulasan:

  1. hehehee
    bgs!..anda sangat bersungguh..hee
    sampai mengeletar2 yer..hehee;)

    BalasPadam
  2. lama btul aku tgk proses ptptn ko nih:)

    BalasPadam
  3. buat suspen aje....


    uitm shah alam kah????

    BalasPadam
  4. semangat tuh bagus, merempit tu plak x masuk book.......hati2

    BalasPadam
  5. ptptn sure terharu dgr cerita nih. err :P

    BalasPadam
  6. peh! x mcm lama pulak kan nk tggu. nsb le 1st time ak apply dulu 4 jam je. huhuh.

    BalasPadam
  7. huhu...susahnya...syukur alhamdulillah saya tak perlu berurusan dgn ptptn ni

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com