Khamis, 4 Mac 2010

Farid Kamil! Sila Ambil Saya Berlakon Rempit V3 Jika Mahu Buat Sekuel Ke-2…

Petang nih aku ada presentation. Benda tu memerlukan aku untuk menyediakan slide power point dan fotostat untuk setiap budak kelas. Takder hal lah. Aku dah fotostat dari semalam benda alah tu. Aku memang jenis tak suka buat kerja last minute sebab nanti aku senang jadi blur atau gelabah (hahaha..ada juga aku buat last minute).

Sudahlah pagi tadi aku kena bangun awal gila sebab pukul 8 pagi ada test listening & quiz Mandarin. Sampai dekat sana aku buat benda yang agak ajaib jugalah bagi aku buat masa sekarang. BREAKFAST @ SARAPAN PAGI!! Hahaha. Dah lama kut tak makan pagi – pagi buta nih. Lepas tu terjumpa member Pikah, si Ella yang bakal membekalkan aku cerita My Name Is Khan. Tak sabar nak tengok.

Fuh, sangat mencabar kepala otak aku selepas makan tu. Kira tak sia – sia jugalah aku macam orang gila semalam cakap Mandarin sorang – sorang dekat rumah. Listening test dia sangat memeningkan otak aku. Lepas kelas Mandarin, aku lepak dekat café kejap dan terjumpa Piqah. Piqah terus minta dekat aku pendrive sebab nak tolong copy filem My Name Is Khan. Adoi, tak bawa pendrive pula. Tension betul.

Tengahari tadi ada meeting BEL plak. Entah apa aku meraban pun aku tak tahu. Hahaha. Dalam waktu yang sama aku asyik meluahkan kekesalan aku dekat group mate aku pasal tak dapat nak tengok filem My Name Is Khan tu sebab tak bawa pendrive. Lepas BEL aku ada sejam lebih lagi sebelum present untuk kelas seterusnya. So, aku pergilah lepak dengan group aku dekat café bawah. Makan sambil bergelak ketawa tak ingat dunia. Kelas pukul 4 petang so aku ajak lah member – member aku tu pergi kelas pukul 3.45 sebab aku nak prepare apa yang patut sebelum present.

Sampai dekat kelas, aku pun keluarkan nota – nota photostat yang aku buat tu. Lepas tu aku pergilah dekat computer tu sebab nak masukkan slide power point aku dekat situ. Sampai – sampai dekat computer tu tiba – tiba aku terfikir,”Macam mana aku nak buka slide power point kalau semua tu dalam pendrive? Pendrive? Pendrive kan tertinggal dekat rumah. Alamak???”

To Be Continue……..

13 ulasan:

  1. title entry yg tk bleh blah...hehehe

    eh, da kua ke? nape tktau?

    BalasPadam
  2. hahahaha....pernah jd gak mcm ni kat ak....gelabah dowh

    BalasPadam
  3. hehe..gelabah jgk ye kamoo ni...hehe

    BalasPadam
  4. tue la...lenkali gantung kat leher siap2..

    BalasPadam
  5. camner bleh ttnggal???

    ko brngan lebih nih!!

    BalasPadam
  6. pendrive tertinggal? sempat ke nk amik? alamak!

    BalasPadam
  7. Aku dulu raja last minutes. Menatang apa pun sume mesti nak buat last minit gak. Tapi Alhamdulillah lah aku ni jenis pandai goreng masak2, jadi tak la teruk sangat keputusannya.
    Kes tertinggal pendrive untuk presentation tu agak pernah terjadi gak lah. Tapi sempat gak lari pi ambik dekat rumah sewa. Nasib baik campus dengan rumah tak jauh. Tapi kira nak jadi bestnya sikit, font dekat computer lapuk presentation tuh jenis standard punya, jadi beberapa slide aku jadi tulisan kuno yunani le bila nak buat presentation.nasib baik dapat tunda sat, kendian adjust
    BEL? Hehe ingatkan aku kelas public speaking jer lah hang nih. Aku memang tak buat slide langsung. Photostat lagi la tak der. Last2aku gebang sorang2dekat depan kelas.nasib baik kelakar, kalau tak, mau mati akai gak. Tapi bila buat group presentation aku score habis. Tau apa tajuk kami jejaka-jejaka bertiga ni present? ‘Breastfeeding!!’. Memang gempak. So tak terkejut la kalau aku score BEL (untuk satu tuh jer pun) sem tuh!
    Erkk ada kena mengena dengan entri hang ke tak nih?

    BalasPadam
  8. Adehlaaa~
    dahla tak dpt copy cite my name is Khan.
    pastu nak wat presentation plak...
    dugaan! dugaan!

    BalasPadam
  9. otak ko terdedah dengan global warming yg wat kan dia tak berfungsi dengan baek

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com