Ahad, 7 Mac 2010

Singapore? Siapa Yang Pernah Pergi?

Gua mahu tanya anda semua tentang negara Singa ini.

Siapa yang sudah pergi ke sana? Boleh tak ceritakan berbaloi atau tidak kalian berkunjung ke sana?

Apa tempat yang kalian rasa tidak menyesal apabila menjejakkan kaki kesana? Tolong berkongsi dengan gua.

Dan yang penting berapa lama anda tinggal di sana untuk percutian anda. Jika boleh tolong kongsikan dengan gua berapa RINGGIT MALAYSIA yang kalian peruntukan sewaktu percutian kalian disana.

Gua tengah berfikir positif dan negatif jika gua melabur dalam percutian nih.

P/S : Segala Kerjasama Kalian Amatlah Gua Hargai.

16 ulasan:

  1. kalau lu nak shopping, paling koman bwak dalam rm400-500 sebelum convert duit..tempat wajib = orchard road

    kalau nak convert, better convert kat malaysia. nak gi mana2 pun, elakkan convert kat negara pengeluar mata wang yg kita nak.

    kalau nak makan-makan je, dalam rm100-200 dah memadai..

    p/s: jgn lupa posing kencing kat depan singa esplanade time amik gambo. keh keh..

    BalasPadam
  2. s'pore?
    okei jgk
    barang mahal.
    ayah saya menetap di sana
    igt s'pore.ingat si ayah
    hmmm

    BalasPadam
  3. singapore pernah sampai masa kecik dulu..masa tu kos tk mahal sgt ke sana..tpi abah i ada gi baru2 nie dia kata kos nk kesana tk la mahal tpi brg yg mahal..

    BalasPadam
  4. singapore....pegi je....jauh perjalanan luas pemandangan...

    BalasPadam
  5. ada jer pakej jalan2 atas bas jer
    singgah tmpt2 menarik jer

    tanya dia ni
    http://balqissy.blogspot.com/

    BalasPadam
  6. xpenah!hu..
    but i will on 19th march-21st march!
    cant wait to go thre.
    it's my 1st time.huhu

    BalasPadam
  7. dulu kecik2 selalu. dah besar ni jarang.

    Orchard road wajib singgah kalau nak shopping atau cuci mata.
    Singgah Science Center lah, pada aku best.
    What else? wanna go to Sentosa Island also can. Ade Underwaterworld. bleh tahan lah...

    Banyak tempat baru kat Singapore tapi ku tak tahu sgt lah, dah 3 taun tak pergi.

    Why not u keep ur money 1st, by the end of 2011 baru pergi sbb ada Universal Studios kat sana tgh buat, lagi terangkat!

    Nak tangkap2 gamba pergi esplanade dgn merlion kat town. Pergi Geylang pun ok, tempat orang Melayu situ.

    Tapi aku pergi Singapore tak pernah shopping, takda duit untuk dibazirkan... pergi sana pun sbb ramai sedara, kalau tak, takdelah...

    BalasPadam
  8. dah pernah pergi...

    sila lawat blog ak utk tgk gambar2 yang menarik kat sana :)

    BalasPadam
  9. nak kongsi gak.. xpernah g..hehehe;)

    BalasPadam
  10. akak first time g sana sbb urusan kerja..so time tu g kedai2 buku diorang yg best

    dah kawin g ngan husband, umah sedara diorang ramai kat sana

    tak penah beli brg sbb kat sana mahal..jln cuci mata je..

    p je la..untuk tau negeri org..

    BalasPadam
  11. Ktorg p sana tempoh ari balik hari x stay kat sana...klu p s'pore better jgn shopping lah...baik shopping kat m'sia..mahal ooo...ktorg labur paling koman pon dlm SGD $250 lebih kurang RM600..ada jimat gak lah koz mkn pon ikut bajet..hehehe..Tp berbaloi lah koz s'pore byk tmpt yg menarik terutamanya kat Sentosa island...

    BalasPadam
  12. Spore best for shoot gmbr :)
    cuci mata kat orchard road.
    Shopping kt kg melayu tu wajib.
    Menghabiskan duit kt sentosa islands tp mahal!!
    Nak jimat bwk makanan sndrik dr umah.
    Dlu g sehari pn bodo2 abis RM200.
    Rs cm mahal je from japan.
    T_________T

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com