Rabu, 28 April 2010

3 Orang? Sorang Lelaki Ker? Diskriminasi Betul...

Semalam waktu gua dengan 2 orang member perempuan gua tengah berurusan dengan penjual tiket wayang di kaunter dan tiba - tiba dialog yang ajaib ini pun berlaku :-

Member Aku 1 : Tiket untuk film The Loser. 3 orang.

Penjual Tiket : Berapa orang?

Aku : 3 orang. Film The Loser.

Penjual Tiket : Owh, Okay! Semua perempuan kan?

Aku : Erk? Habis aku nih?? (Sambil Memandang Member Aku)

Member Aku 1 : Ada lelaki sorang lah abang.

Penjual Tiket : Owh, sorang lelaki. Tunggu kejap yer. Semua RM23.

Aku : Eh, ada diskaun ker hari nih? Gila bertuah aku datang tengok wayang malam nih (sambil tengok member aku)

Penjual tiket : Diskaun nih untuk budak perempuan jer abang.

Aku : Owh, yer ker? Adoi!!

Member Aku 2 : Hahaha. Lain kali hang pakai tudung. Baru dapat diskaun. Hahaha.

Aku : Cess...Diskriminasi punya tempat. Asal pompuan jer dapat diskaun. Paling aku tak puas hati...

Member Aku 1 : Awat hang tak puas hati plak?

Aku : Dia tak dapat beza ker aku nih laki ker perempuan? Rambut dah pendek. Janggut ada. Panas betul!!!

Member Aku 2 : Rabunlah tu.

Aku : Kira aku dah boleh kerja dengan FBI lah jadi perisik. Menyamar jadi perempuan. Hahaha.

Member Aku 1 Dan Member 2 : Gila!!!

Kemudian, masa membeli popcorn dan Ice Lemon Tea yang sedap. Sambil makan popcorn sementara menunggu masuk kedalam panggung :-

Aku : Eh, tadi orang yang aku beli popcorn tadi tu laki ker pompuan?

Member Aku 2 : Tu pompuan lah...adoi...takkan hang xperasan kut?

Aku : Awat aku tengok macam laki jer tadi?

Member Aku 2 : Gila dah hang nih...

Aku : Hahaha......janji aku tak rabun macam member hang lagi sorang tu.

Member Aku 2 : Awat dengan dia?

Aku : Nyah yang kerja dekat Mcd tu pun dia boleh kata perempuan. Terang - terang nampak laki kut.

Member Aku 2 : Hahahaha.

P/S : Macam - Macam Gelagat Manusia Dekat Dunia Nih.

JANGAN LUPA VOTE UNTUK HANS

24 ulasan:

  1. hg kuaq tengok wayang bukan nak ajak aku...

    aku dh vote hg pon

    BalasPadam
  2. kenapa pempuan dapat diskaun???xpaham2..asal aku gi tgk wayang xdapat diskaun??confius2

    BalasPadam
  3. knp ade discount tuk pempuan je.
    xpenah dengo pun.

    BalasPadam
  4. aku pun tak puas hati sbb most tmpt2 mcm tu ade ladies night...tapi kenape takde gentlemen night??

    diskriminasi!!!

    BalasPadam
  5. hahaha...
    pe hal gurl dpt diskaun???
    x adel

    BalasPadam
  6. ada ke diskaun tuk perempuan??

    ni kencinglah ni.. heheheh..

    BalasPadam
  7. kenapa diskaun untuk perempuan?? tak pernah dengar pun bai?

    BalasPadam
  8. diskriminasi menjatuhkan bukan aku
    reputasi kini menjadi bisu
    dan bukan aku...

    sila samnbung yer hehe


    hahahaha. owh ada ek diskaun tok pompuan,laun cam2 nk g tgk setipa selasa la. hik3

    BalasPadam
  9. sebb skrg rmi sgt laki da cm pmpn n vice versa....ko pki je la selndg.le dpt diskaun de

    BalasPadam
  10. haha..lain kali kalau selasa malam, suruh perempuan je yang belikan tiket movie..ko duduk jauh2..murah sebab ladies night..

    BalasPadam
  11. untungnya jadi wanita..hik2

    BalasPadam
  12. dia kira telo ko xckup kot.

    BalasPadam
  13. Peh kau...! Asyik dpt tgok wayang jek. Aku dah 5 bulan tak dpt tgok. Aggggggggghhhhhhhhhhhhhhh!

    BalasPadam
  14. diskriminasi...ya, selalu betul gua mengalaminya!

    bayangkan kat tempat gua belajar ni, perempuan kalau order makanan semua dapat lebih. nasi lebih, lauk lebih pastu harga diskaun. kalau gua, mintak lebih dia lebihkan harga pulak. damn! ketidakadilan sejagat!

    BalasPadam
  15. hans pg tengok wayang kat mana ni? maahu pg situ jugak lah boleh dapat murah...lalaaaallaaa

    BalasPadam
  16. salam..rupanya orang kedah...
    salam kedah hans ;)

    BalasPadam
  17. oit... baru lepas tgk loser petang tadi.. bleh tahan jugak cite tue.. hahha..

    BalasPadam
  18. hehe cian sungguh....aku rasa muka ko jambu kot haha..

    BalasPadam
  19. oh, perempuan ni sangat istimewa-sebab tu ada ladies day/night (sebenarnya untuk tarikan kalau dari konsep marketing). Terbaru, ada ladies' coach (komuter) :D

    BalasPadam
  20. tu le psl knpe x ngaku ppuan je kalau itu bole mjimatkan $$..hehehehe..tu le speselnye jd ppuan..ahaksss...

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com