Khamis, 22 April 2010

Aku Bosan Dengan Manusia Yang Tiada Kreativiti....Aku Tidak Teruja....

Aku tahulah aku seorang yang sangat kacak lagi hensem dan hot (hahahaha...ayat cam haram). Tapi, aku rimaslah sebab terpaksa menghabiskan kredit dengan orang yang bagi aku gila. Dah tak ada kerja nak dibuatkah.

Tengah best melayan bunyian hujan tiba - tiba telefon liplap aku bernyala - nyala. Tapi sekejap jer. Rupa - rupanya ada satu miscall. Aku tengoklah siapa miscall. Rupa - rupanya nombor tiada dalam simpanan. Siapa plak nih main - main call aku nih. Nak mati ker apa ganggu keamanan aku???

Aku pun mesej lah makhluk nih bertanya :-


Aku : Saper nih??

Mangkuk :  Niey mak lina kew??


Masa bila aku jadi mak kepada perempuan bernama Lina????? Suka suki jer si mangkuk nih ubah jantina aku.


Aku : Wrong number....

Mangkuk : Bley taw x, niey sapew??

Asal text dia macam harammmmm???Geli plak aku baca!!! Haih, dah aku gtau salah pun ada hati lagi nak tahu aku siapa??? Dah kalau betul kau nak call MAK LINA takkan kau main miscall jer kut???


Aku : Tak payah n guna taktik lama!!! Kau nak apa sebenarnya nih???

Mangkuk : Sy Faizol. Awk dok mana?


Sudah!!!!Memang sah - sahlah kantoi menipu aku. Mangkuk betul lah bedebah nih. Menghabiskan 4sen kredit aku jer!!!


Aku : Aku nih laki..kamu tu laki..xpyh lah bazir kdit..nih aku nak tahu mana dapat no hp aku nih?

Mangkuk : ........(mati kena sambar petir kut sebab menipu...haha)


Lepas tu mangkuk tu diam!!! Adoi!! Apa kejadahlah main - main miscall. Dahlah suka - suka hati tukar nama aku jadi Mak Lina. Haram betoiii!!! Kut yer pun fanatik dengan aku gunakanlah taktik yang kreatif sikit. Ini taktik lamalah Bai. Hahaha. Aku betul - betul panas sebab mesej pertama dia,"Niey Mak Lina kew??"

Memang haram jadah punya mangkuk. Aku Hans yang kacak kut. Hahaha.

P/S : Kalaulah Boleh Spam Nombor Telefon Dah Lama Aku Buat.

34 ulasan:

  1. haha..
    nie mak lina ke?
    ko dh tukar jntina..

    BalasPadam
  2. aku pernag kena mcm ni beb..perempuan tu mintak nafkah kat aku,..dia ingat aku bekas suami dia,..aku kata salah nombor..tapi dia tak percaya..

    BalasPadam
  3. hah4..wrong number da...tutt

    BalasPadam
  4. mak lina rupanya..hehehe jangan marah bro

    BalasPadam
  5. agk2 mke ko x bp nk kacak...tp lbey kpd cun kot...hahaha...

    BalasPadam
  6. hehehe sabo2. Biase dah kena cam tu

    BalasPadam
  7. haha. sungguh sakit hati kalau kene macam ni.

    BalasPadam
  8. hehehe...
    lawaklah.....
    tetiba jadi mak lina yer..
    taktik kotor betol..
    nak berkenalan tapi tak kena cara..
    wadeh...
    mesti dia ingat nombor hans nombor awexs cun terhangat...
    hahahhhhaa...
    seyes.. lawak sungguh...

    BalasPadam
  9. ahahahaha...
    sumpah lawak...
    orang tu kurang kreativiti ataupun kurang kurang keberanian ek??
    ahahahaha

    kalau berani mesti dah straight to the point kan??tu la, ramai sangat peminat!bak sini, bagi aku sikit!ahahahaha

    BalasPadam
  10. hahaha...dia nk ngorat u tu :D

    BalasPadam
  11. no yg x dkenali jgn layan hbs cite.heheheh

    BalasPadam
  12. biasa la tu..
    org da tak de idea..
    wahaahahha

    BalasPadam
  13. die ingat nama hans tu seorang awek barangkali.waakkaka

    BalasPadam
  14. lorh..ader lgi org gune tektik murahan tuh?

    BalasPadam
  15. hahahaha..
    mak lina ni..emo plak..relax2 sudah..
    keh keh keh mak lina dtg period ke??

    BalasPadam
  16. alololo
    mak lina
    comel tuh bhaiii
    =DD

    BalasPadam
  17. tah tah betul kot salah no..haaaaa......dan sebenarnya mak lina tu adelah lelaki yg convert jd pempuan...agak ko ade iras kot(weih gurau,....hehe...relax)...

    BalasPadam
  18. sapa soh ank pun galak p layan?!

    BalasPadam
  19. aii 'mak lina'...

    klu no unknown misscall aku mmg x layan..delete jer....

    BalasPadam
  20. shafaa : u'ols...I bukan Mak Lina..haha

    embun : ko punya kes lagi berat dowh...nasib aku xkena cam tu

    hans xy : haha..tahu xper

    riz : syhhh..jgn bising2...haha

    armyrule : haha..tu la pasal

    bunga : itula pasal...aku rasa xperlu...

    mr katok : aku nih kacak ada cun ada..tu susah tu...haha

    farrah : agaklah

    hanie : kesian gila ko selalu kena

    ann : hahaha....tu la pasal..susah jadi jejaka kacak yg cun dan hensem..haha

    putra : ar ar kan..patut aku buat macam tu..kasi dia cuak..haha

    hakim : haha...masalahnya dia lelaki..aku tak berminat

    ayana : aku nak tahu mana dia dapat nomot aku jer

    ayie : haha..tu la pasal...

    haniz : haha

    zayani : dia xsekolah kut...ekekeke

    arieza : alamak nyah..pecah tembelang I...hahaha

    gelarezz : haha..orang tu tak up 2 date

    wanie : syuhhh..jgn bising2...malu mak lina tau...hahaha

    si tedi : 4sen berharga kut

    nadhirah : haha..comel2

    idati : haha...idea ekau sis xleh pakai...hahaha

    pikah : ialah...aku budget ang menyamaq jadi jantan nak pekena aku...ahahha

    BalasPadam
  21. mak lina ada x??..ermm I nak pinjam mangkuk tingkat... huhu

    BalasPadam
  22. ooowwhhh hans.. semalam saya mendapat miss call juga tetengah malam kol 12.28... tak tau la sapa.. malas nak angkat.. apaa raa.. tp bila msg.. tak menjawab pulak... aku pun rugi je rasa duiet kredit aku menanya org yang tah sesapa menelepon suka suki,...

    BalasPadam
  23. salam,

    mak lina?
    hahahhaahha..

    patut nya dia tanya:

    u ni mak kajol ke?
    baru ngam,
    lallalal

    =p

    BalasPadam
  24. hans.. kau letak lagu chek mek molek mat kilau ... skunk dok rasa nak makan cek mek molek plak.. mana nak cari dah memalam nieh

    BalasPadam
  25. hans.. kau letak lagu chek mek molek mat kilau ... skunk dok rasa nak makan cek mek molek plak.. mana nak cari dah memalam nieh

    BalasPadam
  26. taktik ngorat lah tu,,so bila dia tau jantina sama memang taklah dia nak balas..hahahah


    kedek ko kan 4sen jekut..haha

    BalasPadam
  27. bese la tu... tp mmg habeskan kewdit an?? haha!

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com