Sabtu, 24 April 2010

Dengar Lagu Si Tilu Nih Teringat Kisah Cinta Lama.....Hahaha! - Part 2

Apa yang ada dalam sampul surat tu? Arghhhhhh, serbuk Anthrax!!!!!!!!! Matilah aku. Hahaha. Tak ada apa - apapun. Saja jer bagi korang suspen sikit. Kehkehkeh. Yang ada dalam sampul surat tu semestinya surat dan juga banknotes Brunei sekeping. Wah, waktu tu memang rasa heaven gila. 1st time pula ada member - member oversea nih. Hahaha.

Lepas baca surat tu so gua pun balaslah surat tu. Gua saja - sajalah tulis gua mahu couple dengan si Amy nih. Ialah, kalau dia reject pun bukan dia kenal gua. Lagipun, gua saja nak try jer macam mana couple. So, gua suruhlah family gua pos kan. Waktu tu family gua tak tahu apa - apa lagi pun. Ingat setakat balas balik dengan banknotes Malaysia ker apa.

Sebab gua duduk dekat hostel so gua tak tahu sama ada surat gua dibalas atau tidak. Tibanya hari Sabtu iaitu hari outing pelajar sedunia. Gua pun bergegaslah balik rumah naik bas Mara. Sampai - sampai rumah ternampaklah sampul yang sama dan setem yang sama. Mak dato serius gua gembira gila. Gua pun dengan rakusnya buka sampul surat tu. Gua mahu tahu apakah jawapannya lepas gua ajak couple tu. 


SAYA SETUJU

Wah, tiba - tiba rasa seperti bunga - bunga sakura turun dari langit memenuhi sekitar aku. Hahaha. Maka bermulalah cinta jarak jauh antara dua negara - Malaysia dan Brunei. Sejak hari tu gua kenal perkataan 
ANGAU
JIWANG KARAT
MAKAN TAK KENYANG, TIDUR TAK LENA, MANDI TAK BASAH

Rumah si Amy nih dekat Kuala Belait. Melalui perhubungan cinta nih kiranya banyak jugalah aku belajar pasal negara Brunei. Kira tahulah sikit - sikit. Cinta monyet nih nampak telah berjaya dihidu oleh keluarga aku. Apakah yang bakal terjadi?

To Be Continue.................

14 ulasan:

  1. hahaha...mmg show lar angau ko nih...hahaha...jarak jao plak tuh...hahaha...aku angau pon stakat lain daerah jep...wa respek lu lar hans...hahaha...

    BalasPadam
  2. bhahhahaakx kelakar la si hans nie..
    gudlak2..keh3~ zaman riang ria dulu2 mmg klakar2 kan..hee;)

    BalasPadam
  3. cinta antara 2 negara.. best tu..

    BalasPadam
  4. asal lak de sambung2 neh
    geram aku

    hahahha

    BalasPadam
  5. wooww menarik..
    cinta antara benua..

    wah dh anagu ek?
    ekekke

    BalasPadam
  6. hahaha.. br skali hntr surat da kapel.. giler hebat..

    errr mcm pnh mengalami jgk.. hahaha.. tp main surat2 lg best.. excited sket time menunggu tu... heheh

    BalasPadam
  7. kui..kui..kui...
    cinta monyet...bolh pulak tersangkut kat orang brunei yer...
    errkk.. bersambung lah pulak...

    BalasPadam
  8. oh, ni part 2 nye
    da jmpe
    heeeee~

    terlopeh pandang ><

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com