Ahad, 25 April 2010

Dengar Lagu Si Tilu Nih Teringat Kisah Cinta Lama.....Hahaha! - Part 3

Aku terkantoi dengan family aku lepas surat seterusnya yang dibalas oleh si Amy tu dibaca oleh mak aku. Mak aku memang suka curi - curi baca surat aku tu. Mentang - mentanglah aku duduk dekat hostel. Malu tau I mak sebab U baca surat I tanpa izin. Hahaha. Tapi, tak pula aku kena marah cuma kena sakat jer lah selalu. Haih, tak suka...tak suka...tak suka....hahaha.

Serius gua cakap sama lu tahap angau gua waktu tu paling lalok punya. Gilalah aku curi - curi tulis surat dekat koridor depan bilik tu waktu malam buta tapi sebab ramai sangat manusia yang menyibuk nak tahu apa aku tulis so terpaksalah aku curi - curi tulis dekat tempat lain. Akhirnya, jalan paling mudah ialah taip terus dekat Microsoft Word bila balik rumah waktu cuti dan suruh mak ayah aku pos. Hahaha.

Sebab waktu tu gua gemuk gila, rambut pun terpaksa kena botak, seluar pun atas pusat, tangan pun berkudis jer so memanglah ramai orang tuduh gua penipu kata gua ada awek. Nak pula awek gua tu dari Brunei pula. Hahaha. Bila gua fikir balik pun siapa nak percaya kan dengan gua waktu tu yang nerd habis...mana mungkin mampu ada awek hingga jauh di Brunei sana.  Gua pun tak percaya. Hahaha. Tapi, peduli apa gua. Janji memang betul gua couple dengan gadis Brunei.

Member - member baik jer gua tunjuk surat yang kitaorang selalu berutus - utusan tu. Paling gua ingat si Amy nih hantar surat berpantun - pantun cintan dekat gua. Waktu tu pun gua dah geli baca apatah lagi sekarang kalau gua baca. Memang lawak. Hahaha. Tapi waktu tu angau punya pasal memang indah gila dunia. Tiba - tiba result exam gua merudum dengan teruknya. Family gua bising - bising juga sebab result gua teruk. Gua pun fikir mungkin sebab gua cintan - cintan la jadi macam nih. Padahal gua banyak masalah masa gua form 2 dengan form 3 dulu. So, gua ambil keputusan berani mati minta putus.

Waktu tu gua rasa gua lebih kejam daripada firaun. Memang gua rasa bersalah gilalah. Korang rasa sebab apa gua kata gua kejam?? Hahaha....macam biasalah......

To Be Continue........

P/S : Cerita Nih Kalau Buat Drama Memang Sah Rating Setaraf Drama Sembilu...Hahahaha.

19 ulasan:

  1. ahahaha... x ley blah surat cinta.. ku smpat sms je.
    :p

    BalasPadam
  2. hehehe...giler cam best lagu tu..aku pun suka.

    BalasPadam
  3. bila nak abiz nie hans.... Suka tol hang erk wat orang suspen

    BalasPadam
  4. ekekeke...sgt tradisional percintaan kamu...kagum2... :)

    pandai je cari part nk continue. tgah aku debar2 tu la ko nk cut...aishhh...

    BalasPadam
  5. adui.. to bi kontiniyu la plaksss

    BalasPadam
  6. ahha.
    alamak.
    takde cerita cinta nak ingat.
    loL~

    BalasPadam
  7. kasi tunjuk ler surat2 tue..hehehe

    BalasPadam
  8. ho5..tak sabo nok tau nih nest episode..he4...skang nih macho ke..

    BalasPadam
  9. eh, part 2 yg mana?
    yg hari tu bukan part 1?

    errr..*blur -.-

    BalasPadam
  10. tiba tiba rasa bez lak bca kisah ni..haha

    siap bka older post lagi nk baca..hii

    :) smbung2..

    BalasPadam
  11. suka lagu die..video klip pon best..:)jiwang juga kamoo ya..

    BalasPadam
  12. pergh!!ni skrip drama nur kasih ni!hahahahahaha

    BalasPadam
  13. sedih aku baca citer kau..huhuhu..xpe..dh bukan jodoh...skrng x buat citer sembilu..citer adamaya lak..haha..

    BalasPadam
  14. hahaha.. xbley blah pakai surat cinta..siap curi - curi tulis surat dekat koridor lak tu..haha XD

    BalasPadam
  15. adeh..smbung lg..bila maw abis da.. :)

    BalasPadam
  16. wah..siap ada to be continued lg...

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com