Jumaat, 28 Mei 2010

Aku Ada 5 Buah Novel Yang Aku Nak Baca

Masa untuk aku membaca novel 
diwaktu cuti semester 
yang hanya tinggal 
beberapa hari sahaja lagi nih. 
Ada 5 novel 
yang aku beli 
dekat MPH hari tu. 
Ini antara novel - novelnya :-


Novel : 
Ranggau
Genre : 
Thriller
Harga : 
RM19.90
Pengarang : 
Ramlee Awang Murshid
Kenapa Aku Beli : 
Aku Minat Karya Beliau




Novel : 
Nama Atas Kerta
Genre : 
Thriller
Harga : 
RM20.00
Pengarang : 
Nasron Sira Rahim
Kenapa Aku Beli : 
Aku tak berapa familiar sangat dengan pengarang nih.
Aku tertarik kerana teka - teki di belakang kulit novel. 
Sebab tu aku beli sebab nak tahu lebih lanjut kisahnya.




Novel : 
[Tunas]
Genre : 
Tak Pasti
Harga : 
RM21.00
Pengarang :
Hlovate
Kenapa Aku Beli :
Aku tertarik dengan penggunaan ayatnya.
Novel ini merupakan 
kisah imbas kembali 
bagi novel aA+bB.


Novel :
Versus
Genre :
Masih Belum Diketahui
Harga :
RM19.00
Pengarang :
Hlovate
Kenapa Aku Beli :
Masih sama. Kerana penggunaan ayatnya.
Teringat novel siri Yoyo karya Liana Afiera Malik.


dan akhir sekali ialah

Novel : 
Chef
Genre : 
Mungkin Lucu
Harga : 
RM27.00
Pengarang : 
Zul Desa
Kenapa Aku Beli :
Sinopsis novel ini lucu.
Aku tertarik.

Jadi, novel ini pun memang tebal - tebal belaka. Jadi, aku akan membaca dengan penuh fokus. Selamat membaca kepadaku.

P/S : Bermula Dengan Novel Chef. Go Go Chaiyok!

28 ulasan:

  1. hans!!!welcum back to aloq staq.aku start ct next week.huhu

    slmt membaca!!=D.
    paperpon novel hlovate mmg da boom.haha.aku dh kumpul 7 novel 2.hang mmg buat plhn tept bl novel2 dia.da latest punyer - versus.mmg two thumbs up.trust me.^_^

    BalasPadam
  2. hans!!!welcum back to aloq staq.aku start ct next week.huhu

    slmt membaca!!=D.
    paperpon novel hlovate mmg da boom.haha.aku dh kumpul 7 novel 2.hang mmg buat plhn tept bl novel2 dia.da latest punyer - versus.mmg two thumbs up.trust me.^_^

    BalasPadam
  3. wuish, d 1st person yg i jumpe bace kisah yoyo (apart from my cousin laa)
    tp cerita tu mcm tgantung je
    ke ade book 5 n i x tau >.<

    btw, kalau intrested dgn buku islamik sikit cuba try bace "shahadah gadis ateis"
    author x ingat sape
    tp buku tu mmg superb sbb de terangkn islam dlm example yg seswai utk zmn skrg

    BalasPadam
  4. aku ad 3 lagi xabis baca..

    selamat membaca hans... heheh..

    BalasPadam
  5. hahahaha! rangau best!
    tunas lagi bestttttt! sangat! haha. best sampai aku ada dua novel tunas tu. XD
    and versus. dah masuk pasaran kedah ka??? =?

    BalasPadam
  6. wah.. rajinnyer... hehe.. ranngau best... tp kalo bc ranggau je mcm x ckup... pas ranggau ada smbunggan die.. smngt hutan.. then.. pastu temborio... kira mcm trilogi la.. hehe

    nway.. novel nama atas kertas tu mcm best.. hehe
    thriller jugak kan?

    BalasPadam
  7. cover novel2 nie menarik! :D

    BalasPadam
  8. hans.. peh kau baca rangau.. mesti kau kena baca semangat hutan.. tombiruo dan seterusnya karya ramlee awang murshid.. hehehehee
    tak rugi baca... :D

    klik sinie jom...

    BalasPadam
  9. Selamat membaca Hans.. '' Membaca Jambatan ilmu..Tidak membaca Jambatan dungu ''..

    Terkini : http://relevansokmo.blogspot.com/2010/05/senyum-dipagi-hari-jumaat-bola.html

    BalasPadam
  10. banyaknya novel ko beli hans. gile ar. kalo aku x larat nak baca.. aku suka novel cinta2 je. haha..

    btw, bila ko start kelas balik?

    BalasPadam
  11. ranggau itu berhantu. kena baca sambungan sambungan sambungannya...tpi terbaek la RAM!!

    BalasPadam
  12. rangau novel berhantu...kena baca sambungan sambungan sambungannya lagi!! btw RAM the best !

    BalasPadam
  13. rangau novel berhantu...kena baca sambungan sambungan sambungannya lagi!! btw RAM the best !

    BalasPadam
  14. suka bace buku krya hlovate..bst2 smuanye..

    BalasPadam
  15. best nyer...
    nti komen pasal buku yg de teka teki kat blakang tu...cam menarik jugak...
    kalo ok..sy pon mau bli..
    btw.novel ramlee awang best..sy da bli.selamat mmbce!

    BalasPadam
  16. chaiyok2!
    baca smpai abis tow..
    yg x besh buang kat tong smpah!
    hakhak!

    BalasPadam
  17. lor..kaki novel rupenye mr shah rukh nih..haha

    BalasPadam
  18. ranggau de best,kita sudah bace sgt interesting lor !

    BalasPadam
  19. aku act tetarik ngan novel hlovate..tp xtaw nk cari mana.

    BalasPadam
  20. eh.ranggau tu x same dgn tumbiruo ke?

    BalasPadam
  21. perghh...kamo minat bace novel ea....ehehehehe...ak da kurang da...:P

    BalasPadam
  22. Hlovate?

    cis kau berjaya membuat aku jeles.

    tak boleh jadikk~

    BalasPadam
  23. semua pernah kubaca kecuali novel chef
    hlovate memang bagus..10markah :)
    RAM- i suka ulang baca

    BalasPadam
  24. tolong stop post pasal novel? aku dah membuak-buak kemarahan sebab tak dapat hasilkan karya sendiri. pftttt!

    BalasPadam
  25. http://www.facebook.com/galeriilmu#!/photo.php?fbid=160724487302199&set=a.105314982843150.2992.105064102868238

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com