Ahad, 16 Mei 2010

Antara Dia, Kau Dan Aku - Episod 5

Elmyra : Eh, sudah - sudah! Kau nih kecohlah Baiyah!! Mamat poyo tu tak bising pun kau pula yang lebih. Adoi!

Siti Nurbaiyah : Okay! Okay! Aku bising! Fine!

Elmyra : Merajuklah tu. Ala bucuk - bucuk! Jangan merajuk. Kang aku kawinkan ko dengan si Danish Poyo tu kang baru kau tahu.

Siti Nurbaiyah : Eh,betul ker nih Myra? Bila?

Elmyra : Gatalnyaaaaa kau Baiyah! Asal kau gatal sangat hari nih hah?

Siti Nurbaiyah : Hahahaha! Bukan selalu pun aku macam nih. Semua nih pasal Danish lah nih. Kan aku dah jadi macam nih. Kalau tidak akulah perempuan melayu terakhir abad ini tau.

Elmyra : Yer lah tu! Eh, dah sampai dah depan rumah aku. Jumpa esok pagi dekat sekolah Baiyah.

Siti Nurbaiyah : Okay! Bye budak gila!

Elmyra : Bye budak sengallll!



Malam itu angin berlalu menyentuh lembut raut wajah Danish yang sedang leka memerhatikan sang bulan menerangi malam di sebalik jendela. 

Danish memikirkan kembali syarat - syarat yang telah pun dipersetujui antara dia dan Elmyra petang tadi.



Elmyra : Kalau awak nak berkawan dengan saya...ada syarat - syaratnya. Cuma awak sanggup ker nih?

Danish : Saya tak kisah. Janji saya dapat kawan dengan awak.

Elmyra : Baiklah! Dengar syarat saya nih baik - baik okay.

Danish : Apa syarat - syaratnya?

Elmyra : Syarat pertama! Awak kena main apa yang saya main tiap - tiap petang. Kalau saya main masak - masak, awak kena main juga. Kalau saya main kahwin - kahwin, awak kena join saya main juga. Okay? Ada berani?

Danish : Baik! Saya setuju. Itu sajakah syarat - syaratnya?

Elmyra : Ada lagi. Syarat kedua ialah awak tak boleh main dengan budak - budak lelaki dekat sini selama sebulan. Dalam masa sebulan nih awak hanya boleh main dengan saya dengan rakan - rakan perempuan saya sahaja dan awak hanya boleh main permainan yang saya tentukan. Macam mana? Nak kawan dengan saya lagi ker? Atau dah tak sanggup?

Danish : Tak kisah. Saya okay jer dengan syarat - syarat awak. Lagi?

Elmyra : Wah, nak syarat lagi? Okay! Setiap hari awak datang jumpa dengan saya dekat sini....saya mahu awak menyanyi lagu untuk saya. Tak kisahlah lagu apa pun tapi yang penting setiap hari mesti lagu yang berbeza awak nyanyi.

Danish : Nak kena nyanyi satu lagu penuh ker atau nyanyi sikit - sikit jer?

Elmyra : Terpulang pada awak. Kalau nyanyi full lirik lagu tu lagi bagus. Minimum 2 rangkap. Amacam?

Danish : Walaupun suara saya tak sedap tapi okaylah. Nyanyi depan awak saja pun. Ada lagi ker syarat - syaratnya Cik Elmyra?

Elmyra : Syarat seterusnya akan saya bagitahu jika awak lulus ketiga - tiga syarat nih dulu. Deal?

Danish : Deal...

Sedang Danish leka mengingati kembali memori indah pada petang tadi itu dan tiba - tiba satu lembaga muncul di depan tingkap dan bertentangan dengan Danish.

Danish : Tolonggggggggg!!!! Hantuuuuuuuuuuu!!!!

To Be Continue...........

P/S
Nantikan 
Episod Ke-6 
Siri Antara Dia, Kau Dan Aku
Pada Pukul 1.00 Tengahari Ini.

Perhatian : Siri Antara Dia, Kau Dan Aku Adalah Hak Milik www.hanspunyablog.blogspot.com Dan Merupakan Hasil Karya Asli Penulis Hans Hanis. Sebarang Penyiaran Atau Penyalinan Semula Karya Ini Tanpa Kebenaran Dan Keizinan Daripada Penulis Adalah Salah Dan Tindakan Akan Diambil.

31 ulasan:

  1. cpat saMBUng taw..and lg satu..entry untuk drama ni buat lah panjang2 sket...nie pendek je..tak puas baca...

    BalasPadam
  2. ahha.
    aiyoh.
    hans.
    semakin bijak bagi saspen.
    ;P

    BalasPadam
  3. ingat mencabar sangat lah syarat si Myra tu.

    idea aku: kalau saya baling tahi, awak jangan elak.

    BalasPadam
  4. mak ai! berat jgk syarat dia? aku rasanya boleh accept tapi tang nyanyi tu aku x snggup! hahahaa

    BalasPadam
  5. ada hantu lak? ni cerita seram dah kang ni..haha

    BalasPadam
  6. haha ape kisah ni, suspen dan seram la plaks..

    BalasPadam
  7. haha, dh khatam kesemua 5 episod..
    jalan cerita penuh suspen
    umur danish n elmyra ni brape taun?

    BalasPadam
  8. hehe.. hans semakin improve nampak =P..

    ada award special utk anda..
    sila ambil dgn ati yg terbuka =P

    http://nakashimakureno.blogspot.com/2010/05/and-winner-goes-to.html

    BalasPadam
  9. Apa syarat seterusnya ek???!!! wonder...

    BalasPadam
  10. awat tah ceq tak berkenan kat myra tuh..

    ceq suka baiyah!

    BalasPadam
  11. skrip ko buat sendiri ke bro??? lamedah aku tak melawat hang...

    BalasPadam
  12. akhirnya ada jugak pluang aku untuk baca yang drama ko nie hehee...

    p/s : cepat sikit habiskan. pasnie minggu ini aku busy balik hohoo

    BalasPadam
  13. hehehe.. hans.. aku ketinggalan laaaaaa.......

    BalasPadam
  14. Bila dah sebut main.
    Otak aku dah lari tune. Keh.

    Syarat macam sayur.

    BalasPadam
  15. dh ada hantu pulak....macam2

    BalasPadam
  16. der! wa cuak shiot..apa syrat strusnye..
    dah menjiwai crita ni....
    hahahaha!

    BalasPadam
  17. tu diaaaa...
    ada ja idea dia karang2 cerpen! :)

    BalasPadam
  18. salam...
    tak sabar nak tunggu yg seterusnya..
    =)

    BalasPadam
  19. ayoyo!!!
    ak menci myra!!!!
    demand!!!
    kalo ade depan mata..
    ak dah cekik2!!!!!!

    BalasPadam
  20. sedutan episode akan datang tk der ker

    BalasPadam
  21. ala bro... buatla panjang2 bro... x best arr baca sikit2... hehehhehehehe...

    kalau ko tulis sikit2, aku baca balik bila dah episod 10. baca dari 1 hingga 10 episod... baru puas...

    sikit2 x puas arr bro....

    hehehehhehehehhe

    BalasPadam
  22. hahaha...lawak la..besh2..:D

    BalasPadam
  23. hahahaha..
    hantulah pulak..

    adeh..

    tercuit hati gua babe..

    memang ada bakat la ekau ni hans..

    nanti gua sambung baca g k..

    nak sambung buat keja lak..

    *gua maseh tersengih nie..

    kahkah...
    Danish
    Myra
    Baiyah..

    alahai bucuk2 bebudak nie..
    huhu..

    BalasPadam
  24. ..dan lagi,

    series ni dari ep1-ep5 comment bertambah... tak berkurang..

    banyak unsur suspen..
    heehe..

    BalasPadam
  25. wah banyak betul syarat.. ingat 1 aje... errr tetibe antu.. suspen.. fh naseb baik tak bace pukul 2,3 pagi.. kalau tak rase gak tempias dari perkataan HANTU tueeee... errrr.. seram nyah...

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com