Khamis, 10 Jun 2010

Review Novel : Nama Atas Kertas Wajib Beli Dan Baca


Novel : Nama Atas Kertas 

Penulis : Nasron Sira Rahim 

Tahun Cetakan : 2010
Muka Surat : 504 

Harga : RM20.00 

Genre : Thriller 

Penilaian : 5/5 Bintang 


Ulasan : 

Sangat menarik kerana apabila membaca kisah ini segala perasaan sedih, marah, ketakutan, kegembiraan dan dendam mampu meresap masuk ke dalam fikiran aku. Apabila membaca novel ini aku sangat kagum dengan:-
  1. Teka - teki puzzle penjenayah.
  2. Jalan cerita yang menarik seperti siri CSI.
  3. Info tentang dunia polis dan forensik.
  4. Sebab lokasi kejadian dalam novel nih dekat Kedah.

Pada pandangan aku, novel ini memang sangat - sangat berbaloi dengan harga RM20.00 yang aku laburkan dekat MPH untuk membaca novel ini. Aku rasa sangat untung kerana mengikut kata hati untuk membeli novel ini.

Jadi, kepada yang nak beli atau belum beli aku harap korang jadikan novel ini sebagai novel wajib beli sebagai bahan bacaan dan koleksi korang. 

Selamat membaca!

P/S : Lepas Nih Boleh Baca Novel Hlovate Pulak!

21 ulasan:

  1. err..bunyi mcm best review ko ni..ringkas je..tgk la camne klu aku rajin, aku g cari..

    BalasPadam
  2. hlovate?
    cis~
    bak sini pinjam.


    weh baca la terasing by hilal asyraf.
    best jugak.
    ade pasal yakuza n homurodama.
    nak bace skit ade kat sini http://ms.langitilahi.com/category/novel/buku-5/

    BalasPadam
  3. bila ko wat review, buku2 tu smue nampak menarik. hadoii tak tau nak beli bermula dari novel yg mane hehee

    BalasPadam
  4. aku da setel bc novel2 hlovate....

    nak berehat kejap dari dunia novel...

    BalasPadam
  5. Saya suka Hlovate..saya dah baca semua novel dia..mmg lain daripada org lain,byk ilmu berguna untuk pembaca

    BalasPadam
  6. wah, kau pun baca novel juga ;)

    esok juga aku pergi MPH beli novel ni..aku selalu tengok je buku tu.nak beli ke tak nak..since kau cakap buku ni best, nak belilah.haha

    tak tipu, buku hlovate sume best. :D

    BalasPadam
  7. nak beli..nak beli.. tpi hans, belikan bole?.. huk3

    BalasPadam
  8. ceh, ala2 csi ke?. amboi. macam puji melangit nih. hehe

    BalasPadam
  9. good review...tp takde masa mau baca ...hehehe

    BalasPadam
  10. arituh lepas hans review dah pegang... tapi tak terbawak ke kaunter pembayaran sebab ada 5-6 buku yang tak dibaca siap ada wrapper lagik.. sebabkan diwar war skali lagik.. akan diheret juga buku ini dijadikan koleksi lah.. hehehe

    tq hans

    BalasPadam
  11. thanks for sharing..
    lama tak baca novel selain dari novel ahadiat akashah...
    rasa macam kena beli aje nie...
    :)

    BalasPadam
  12. dah lama gua tak pegi mph.

    adeh..
    mesti banyak buku baru dah.
    mmm..

    nanti gua tengok novel yg ekau sarankan ni.

    BalasPadam
  13. buku ni pun aku da bace, sgt best,memang x rugi pun ko beli weyh.hahaha

    BalasPadam
  14. oh.
    best ek.
    forensik pulak tu.
    =))

    BalasPadam
  15. dah macam buat adevertorial je..hehe

    BalasPadam
  16. try la ramlee awang mursyid pulak..hehe..

    ramai dengar orang kate hlovate nye novel best..tapi smpai skrg tak pernah try bc..hehe

    BalasPadam
  17. akan difikir fikirkan untuk membeli

    BalasPadam
  18. aku buku 13 world's most popular superstition pon aku tak abs bce lagi.... smgt tol la lu beb!!

    BalasPadam
  19. bess ker??
    aritue dah nk tarik dah buku tue
    tp t'tarik n t'byr buku laen pulak
    haha

    BalasPadam
  20. aku ske novel hlovate!
    ade lagik 2 novel die aku lom bace!
    dok tesadai dalam laci!
    huhuh

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com