Selasa, 15 Jun 2010

Serupa Hisap Dadah Jer Aku Rasa! Gian!

Ramai tanya aku kan 
game apa aku main kan? 
Nih game dia.

Game FrontierVille. 
Selepas kena hasut dengan member terus buka. 
Niat nak cuba saja alih - alih dah tersangkut 
sebab watak dia comel - comel. Wakakaka!


Berjaya menghasut blogger AQNAIM 
bermain dan menjadi jiran aku.
Akhirnya, dia datang melawat
dan bagi ayam - ayam aku makan.
Tq! Hohoho.


Ada jiran minta tolong!!
Jadi, sebagai jiran yang baik
aku pun pergilah menziarah!


Alamak! 
Rumah jiran diserang beruang! 
Tak dapatlah den nak nolong jang! 
Lariiii!


Sebab rumah aku 
dekat hutan belantara. 
Kenalah rajin - rajinkan diri 
menebas semak - samun. 
Buat nanti jadi 
tempat pembiakan anaconda
tak ker susah.


Tebas punya tebas 
terjumpa dengan anaconda pula. 
Kena tunggu tenaga penuh dulu 
baru pukul dia bagi mati. Hahaha!


Lepas dah penat bekerja mestilah tenaga pun hilang. 
Jadi, pergilah beli makanan tambah tenaga!
Penatlah aku invite orang main game nih 
sebab nak beli makanan yang lagi sedap. 
Demand game nih nak ada 6 jiran 
baru boleh beli makanan kotak ke-3 tu. Hahaha. 
Tq pada AQNAIM dan Tirah sebab join 
dan kerana korang aku boleh beli makanan tu. 
Hahaha! Yang lain - lain tu masih belum jadi jiran aku 
macam Zack, Razman dan Azza
Sila click play dan main sekejap. Hahaha!


Alhamdulillah mendapat jiran yang pemurah! 
Selalu bagi hadiah dekat aku 
jiran yang baru berpindah nih. 
Hahaha!


Jadi, kalau tiba - tiba rasa pelik 
tengok blog nih tak update kerap macam selalu tu 
faham - faham jer lah yer. Hahaha. 
Tu tandanya tuan punya blog nih sedang 
berkebun sayur - sayuran, mengutip buah epal, 
berternak ayam dan kambing, 
menebas rumput, menebang pokok oak 
di samping membina rumah 
untuk berkahwin. Hahaha!

P/S : Tersalah Langkah Pergi Approve Application Nih Semalam. Hahaha!

30 ulasan:

  1. xpe2.. bergembiralah.. :)

    BalasPadam
  2. kroooooohh!
    a ku x men gem!!

    krooohhhhh!!

    BalasPadam
  3. Aku dah tak larat nak men gem fb... hahahaha

    BalasPadam
  4. haaaha...jap agi nak test lh..mesti seronok ni..huhhuhu

    BalasPadam
  5. ler game kat fb rupanya. hans, jgn leka hans, menulis lebih baik ya.

    BalasPadam
  6. bagus. petani penternak moden memang lagu ni.

    BalasPadam
  7. ahahaha..gagah chat ngn aku semata2 sebab game ni..aduyaaiii..

    BalasPadam
  8. waaahahaaaaaa payah nak benti nie hans.,.mie dulu main farmville n cafeworld.. sampai kan weekend kalau mangun lambat bila terjaga tuh leh trus bukak netbook.. hubby sampai bising n terkejut.. ingat kan mimpi apa... pernah sekali tuh bebangun terus merengek cam hapa sebab tanaman withered... hahahaha gilo lah.. la nie dah buat buat tak nampak... sebab addicted la menda nieh... huhuh

    BalasPadam
  9. aku nk men gak..fb yew..hahaha....

    BalasPadam
  10. wahhh....men gamelak dia...kih3...aku dari ari tu g ckp nak add fb ko...tp x add2 pon...hihi...k la nk add ni..internet still menyiput..tgh bertahan lagi seminggu ni..

    BalasPadam
  11. bakat semulajadi main game lu ni hans haha gua tak faham sbnr nya main. dah pernah try tak leh masuk kepala haha

    BalasPadam
  12. aaaaaa
    aku tak boleh terima kenyataan ni!

    T_______T

    BalasPadam
  13. dah macam farmville dah aku dengar..
    xlayan..x;ayan..

    BalasPadam
  14. hans,ko rse ak nie patot xmen game neyh??? takot addict lak... nt xjd nk blogwalking kalo ralit men game...ehehe

    BalasPadam
  15. dah ketagih tahap gaban lahh tu......

    BalasPadam
  16. besh ker sampai gian hahhaa... ok2 teruskan ... ; )

    info: akue tak reti segala mcm game ..hehhee

    BalasPadam
  17. maen restaurant city doe..
    pastu add aku kat fb..trade2 brg..hahaha

    BalasPadam
  18. patot la u cancel date kita. sibok ngan game nih upenya. huh!!

    wakakakaaaaaaa

    BalasPadam
  19. wahahahahahahahaha...game facebook ke?ingatkan ape la tadi...ok bro...enjoy urself~

    kalau rasa penat main game,singgah la blog aku..rehat2 jap..hehehe

    Apa yg penting,solat jgn kasi lambat2 sbb game taw.Pesanan ikhlas sbgai sahabat yg care~heehehehe(emo pulak)

    BalasPadam
  20. oh game ni ke ko kata? haahahaha mmg skrg semua gian game ni kwn aku kt fb pun sama.. aku x join lagi nnt aku nk try join la.. hhehe

    BalasPadam
  21. ooooooo.. lagi best dari farmville ke? bagus2. dari ko pergi merempit atau gaduh dengan polis, baik ko main game ni.

    heheh

    BalasPadam
  22. game kat FB ker ni?? best tak?

    BalasPadam
  23. oi dadah mana kau amik ni?
    haha~

    weh pegi la maen hell's kitchen ke, burger shop ke.
    aku tengah gian maen dua tu.
    tapi taklah gian macam amik dadah.
    bhahah~
    ;p

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com