Jumaat, 25 Jun 2010

Setahun Pemergian Michael Jackson

Hari nih 25 Jun menandakan sudah setahun pemergian lagenda Michael Jackson. Seluruh peminat MJ merancang pelbagai sambutan sama ada secara terbuka atau tertutup melalui pelbagai medium.

Salah satunya melalui facebook dengan meminta peminat - peminat MJ menyalakan lilin pada hari ini sebagai tanda mengingatinya tapi aku bukan nak korang semua nyalakan lilin pun. Saja berkongsi informasi.



Apa - apapun aku senaraikan  apa yang menarik dan buatkan beliau masih diingati oleh peminat - peminatnya :-

1) Tarian Moonwalk

2) Album Paling Laris Sepanjang Zaman - Thriller(1984)

3) Berkahwin Dengan Anak Elvis Presley

4) Pembedahan Plastik

5) Menulis Lagu Amal - We Are The World 

5) Film Documentary - This Is It

6) Menyatukan Kaum Kulit Putih Amerika Dan Kaum Kulit Hitam Afrika Amerika

7) Merobohkan Ego Saluran MTV

8) Memeluk Agama Islam


Apa - apapun Michael Jackson memang berbakat.

P/S : 
Suka Tengok MJ Menari
Dengan Seluar Panjang Yang Singkat Di Bahagian Kaki. 
Unik!

21 ulasan:

  1. kejap je setahun

    eh! aku rindu kamu. (ayat kaber line sbb lama tak masuk blog ni :P )

    BalasPadam
  2. sudah setahun??
    rasanya baru semalam saja kita diberitahu dia telah tiada...
    nmpaknya, masa terlalu pantas buat kita...
    sudah setahun dia pergi....

    BalasPadam
  3. setahun suda??? pantasnya masa berlalu...

    tak sedar pn......
    huhu...

    BalasPadam
  4. da setaun..?
    cepatnye mse berlalu...

    BalasPadam
  5. yeke dah setahun?
    rase mcm baru jer dgr story mj tiada..
    rasenya tiada yg leh replace tmpt mj d dunia nih...

    BalasPadam
  6. cepat sungguh masa berlalu

    BalasPadam
  7. cepatnya mase...

    mj memang unik!!

    BalasPadam
  8. MJ mati pn ada kntrovsi..
    dgrnya,puak2 karbala xpuas aty MJ pluk islam..
    then puak2 karbala ni mmutuskn utk bunuh MJ dgn sgguh tliti..
    pe2pn,MJ dh mati dlm islam..

    BalasPadam
  9. hehee~ owh aku lupe dea xdek 25 jun~
    heee

    BalasPadam
  10. sekejap dah setahun rasa nya kes dia yang sebenar pun tak tahu lagi

    BalasPadam
  11. Meruntuhkn ego MTV??

    ape cer nya???
    ak x penah tawu pun..huhu

    BalasPadam
  12. aku ske tgk dia menari sbb aku xleh menari cam dia..

    tang yg plg aku ingat ttg pembedahan plastik tu.. sampai cair2..

    BalasPadam
  13. hari ni dengar radio hitz, lagu MJ je
    ooooo..sempena setahun dia pergi rupanya

    ~legenda muzik ni

    BalasPadam
  14. eh dah setahun ke??
    cepatnya..rasa macam 5,6 bulan je baru.
    apa apa pun kita doakan dia aman di sana...

    BalasPadam
  15. suka dan terpesona dgn lagu2nya, evergreen, lebih mantop dari bekas pak mentua dia raja rock n roll tu kot. tapi betoi ker dia masuk islam? kalau ya, alhamdulillah

    BalasPadam
  16. tapi aku tak minat MJ
    bunkface la ahhahaha

    BalasPadam
  17. ha oh..dgq kata dy msok islam..pstu kna bunuh..tkot byk pengaruh..hu3

    BalasPadam
  18. dia mmg hebat dlm dunia seni :)

    BalasPadam
  19. paling suka bila dapat tau dia peluk islam. rasa bangge sangat dengan dia. :)

    BalasPadam
  20. mj best!!!

    brazil best!

    hehehehe tetibe...

    BalasPadam
  21. dia mati sama dgn hari jadi aku

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com