Isnin, 19 Julai 2010

Sekitar Pesta Floria Di Putrajaya



Selepas mendengar ceramah PPKP yang amatlah membosankan(sebenarnya aku tak dengar apa - apapun) maka kami berlima pun bertolaklah ke PESTA FLORIA di Putrajaya bermula tengahari semalam. Tak silap aku semalam adalah hari terakhir untuk Pesta Floria kali ini. Tak tahulah kalau info aku nih tersilap ker apa.

Jadi, sepanjang berjalan di sekitar tapak pameran tu memang banyak gila bunga - bunga dan pokok - pokok yang dipamer serta dijual kepada para pengunjung di situ. Sekali pandang memang teringat habis filem - filem Bollywood dimana penari akan menari - nari sambil berlari menembusi rimbunan bunga seperti dalam gambar dibawah.


















Memang tak sah lah kalau pergi tak snap gambar kan! Jadi kami pun ambil beberapa keping gambar sebagai kenangan di hari tua nanti. Hahahaha!








Paling tak tahan bila terjumpa iklan 'Baja Untuk Orkid Yang MALAS Berbunga". Hahaha!




Kemudian, kami berlima masuk dalam Twilight Garden ker apa entah nama dia. Aku lupa pula. Jadi, ada lah replika dan patung - patung yang dibuat dan dihiasi dengan kreativiti manusia menggubah bunga.


Yellow Bird

Spongebob

Hello Kitty

Minnie


Patung - patung disana juga sangat cantik - cantik yer bai! Cuma patung memang patung! Bukannya seperti drama Patung Cendana dimana Patung boleh berubah menjadi manusia. Hohoho!






Ada juga tempat yang sebenarnya kitaorang tak boleh nak ambil gambar atau pun sentuh atau pun pijak dekat kawasan berdekatan situ. Tapi, kitaorang redah jugalah ambil gambar. Bila security guard tak ada jer terus ambil gambar lepas set up camera. Hohoho!








Inilah antara kenangan - kenangan sewaktu melawat Pesta Floria semalam! Lepas nih tak tahu pesta apa pula yang bakal di adakan di Putrajaya tu!




P/S : Credit To Mr. Shahrul Kerana Gambar Yang Diambil Agak Menarik Walaupun Menggunakan Kamera Orang Lain.

23 ulasan:

  1. cantek nye bunga suma nih..i like...~~

    BalasPadam
  2. saya pun pergi gak semalam..cantik2

    BalasPadam
  3. rugi plak x pegi
    kalo x dpt tgk keindahan bunga
    chantek gila gmbr
    huhuhu

    BalasPadam
  4. laaa...ngko ade kat sini je ker?..aku ingat ko kat utara sane..adush,.

    BalasPadam
  5. Spongebob da macam tarzan... ahahaha... PEACE...

    BalasPadam
  6. kenapa tak boleh amek gambo?
    pokok akan mati?

    BalasPadam
  7. hahhaa... siap pegang tangan patung lagik tu...
    haaaaa..
    24-25 Julai ni ada Pesta "Jom Makan Buah" kat Taman Warisan Putrajaya

    31Julai-1Ogos:Fiesta Makanan Putrajaya kat Dataran Putra

    Yeah.. Jom makan-makan before puasa

    BalasPadam
  8. bila nak buat gathering blogger kedah nie?hehe

    BalasPadam
  9. hahaha..aku langsung tak tahu menahu tentang pesta ni..

    best jugak malaysia ni kan..hehehe

    BalasPadam
  10. handsomenyeee bunga2!
    tapi apakah Minnie punya dressing sebegitu rupa

    BalasPadam
  11. wah bestnya..siap ada spongebob lagik !!

    BalasPadam
  12. mat bunga juga dia rupanya, hohohohohho

    BalasPadam
  13. pergh, berbunga-bunga blog nih

    BalasPadam
  14. wah best jln2 yerk.. mmg cantik2 bunga kt situ aku tgk dlm blog nilh.. heheh..

    BalasPadam
  15. Waw......
    best seh g floria...
    huhuhuh,,
    Anyway, follow ur blog..huuhuhu

    BalasPadam
  16. chantek!tapi xsempat nak pergi..huhu

    BalasPadam
  17. Hahahaha.. Ni laa yang orang ingat ko pegi cameron.. Adeh2.. :p

    Pndai ko berlakon sejuk wlpn muke nmpk cam ketaq lutut.. Haha..

    BalasPadam
  18. HANS anda di SWITCH dalam SOLTURA hehehe

    BalasPadam
  19. menarik pengalaman kau bro!hahaha...best giler jalan2~Post baru:Ini baru mukaddimah aje

    BalasPadam
  20. comelnya spongebob tu...

    :D

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com