Jumaat, 27 Ogos 2010

Dah 3 Kali Dah Macam Nih! Kalau Kali Ke-4 Macam Mana?

Semalam temannya pergilah ke bazaar ramadhan seksyen 18 nya mencari juadah berbuka puasanya! Mak aihhh! Teman rasa terliyor lah kejap bilanya melihat makanan - makanannya dekat situ. Nak dijadikan ceritanya, teman nih udah berkali - kalinya pergi ke sana. Memang mata teman nih hah dah macam Shah Rukh Khan dalam filem Duplicate tu. Gamaknya rasa macam udah mahunya keluar! Hohohoho!


Semalam temannya berpusing - pusing lah dari depannya sampai ke belakangnya. Punyalah panjangnya sampai kawan teman asyik merungut penat katanya. Idok lah teman kisah kome penat ke apanya. Janji teman nak cuci matanya melihat menu - menu atas mejanya. Dari belakangnya tiba - tiba air liur teman nih merembes - rembes keluarnya melihat chicken wings nya digantung dan dibakar atas bara apinya. Tiba - tiba si akak penjual chicken wings nya buat offer pula waktu - waktu gitunya. Selalunya RM1.20 tapi jadinya RM1 waktu tu. Haih, tunggu apa laginya! Teman sambar ajer lah yer!


Dah kemudian ternampak pula nasi beriyani nya! Masyaallah! Mulut teman nih hah dah menggeletar dah tengok asap - asap yang keluarnya dari bekas nasi nya tu. Haih! Temannya pun pesan lah nasi beriyani ayam nya tu sebungkus. Harganya RM6 tapi sebab telurnya sudah habis maka temannya bayar RM5.50 jer lah. Nak dijadikan ceritanya, bro tu tak adanya 50 sen. Dipaksanya teman membeli papadom nya yang harganya 50 sen tu. Teman tak kisahnya pun! Teman angkut jer papadomnya jadi teman bagilah bro tu RM10.



Tiba - tiba si bro nya kasi teman nya RM44. Teman mula - mula nya tu pening lalat juga gamaknya. Teman penat memikior masa bila masa temannya bagi RM50 dekat bro tu. Akhirnya, teman pun bagitahu lah si bro nya yang teman bagi RM10 jer. Bro tu dah terkejut riak mukanya sambil berkata, "Ya Allah! Adik nih sudahlah kacak, hensem, comel, kiut! Jujur pula tu! Terima kasihlah yer!"

Teman Kalau Dapat Duit Macam Nih Memang Teman Mengamuk! Hohoho!


Haih! Teman pelik bebenor sebabnya ini dah kali ketiga teman menghadapi situasi yang sama di bulan ramadhan nya untuk tahun nih. Haih! Kalau teman nih jenis buat bodoh benda - benda macam nih memang teman nya dah kaya bebenor lah gamaknya! Tapi, kenapa teman baik sangat pulangkan balik duit bakinya yer? Hahahahaha!
Apa - apapun, nasi beriyani nya boleh tahan sedap lah rasanya. Memang temannya melantak sekali jer sudah habis semuanya! Apa - apapun, teman tengah lapar sekarangnya. Tak tahu nak makan apanya! Haih! Nasib esok cuti! Selamat bercuti lah yer!



P/S : Tak Sabar Temannya Nak Balik Rumah Nih Hah! 
Cepatlah Jumaat Minggu Depannya Haih!
Layan Episod Mr Bean Yang Paling Teman Suka Nih Kejap Lah! Hahaha


Perhatian Semua :

Acer Aspire One untuk ANDA Miliki Secara PERCUMA!
Click Gambar Untuk Ke Link Contest!
Mai Join Lekas Sebelum Terlepas Peluang!

37 ulasan:

  1. sape tak mngamuk dpt duit agung yang conteng2 tuh..
    hahahah..huduh....

    BalasPadam
  2. hahaha~

    pulangkan duit itu perlu~

    kang hang termakan duit haram kang~

    ni awat orang kedah dok speaking lagu perak ni?

    orang Bota ke hang ni?

    BalasPadam
  3. bagus la bro, klu lebih singgit pun kena pulangkan
    inikan plak rm44

    uish, byak nya perkataan nya dalam entri nya,hahahaha

    jemput terima kad raya
    jom, sementara stok masih ada
    http://penaberkala.blogspot.com/2010/08/kempen-kad-raya.html

    BalasPadam
  4. hhahaa,,bughok wehh org kedah ckp perak,,,,

    xpa,,,ang amek pass kat kwn ang,,haha,,da tu sama2 dapat dosa,,mmg weng

    BalasPadam
  5. Bila dipikior-pikiornye.. Abang tu memang laa ade taste.. Sebab dibilangnya kome ni kacak bergaya.. Haha.. :p

    Esok hang pi lagi, mane tau abang tu balikkan RM144.. Hee..

    BalasPadam
  6. aduh aku tgk chicken wing terliur sekali.. murahnya seringgit.,,

    BalasPadam
  7. x kayo pun xpe hans ... xhalal kan kalo amik , wat bodo jew ?

    adeh tetiba teringin nasi beriani juga!

    BalasPadam
  8. huish...kalau gua, gua sedekahkan duit tu kat perut gua..keh keh...

    BalasPadam
  9. huhu..bez dpt ayam murah..ahaha

    BalasPadam
  10. baguihnya dpt duit mcm tu pulangkan.
    mcm ni la contoh yg baek :)


    sedapnya nasik beriyani tuuu :)

    BalasPadam
  11. adeh..tengah2 mlm nie nmpk sedap jer

    BalasPadam
  12. ni chiceken wing paling hujung tu ke? ke mmg die sorg je yg jual chicken wings?

    sbb aku ade beli haritu, tp harge mmg sringgit je la, so aku tibai 8 ketul sbb murah, jarang org jual sringgit. rase die so-so ok la dgn arge sringgit haha.

    ooo ni mesti nasi briyani yg aku jumpe tadi dekat ss18. nak best baazar ramadhan ss18 ni pergi hari isnin, yakni time ada pasar malam sekali. dari depan mydin sampaiii la ke jalan besar orang menjual macam-macam, haha.

    tp nak lagi best, gi uptown shah alam ss 24, situ lagi hapening bila tgh malam menjelma, tp kena kuatkan iman la sbb waktu cani perempuan dressing tak hengatnye ish ish =p

    BalasPadam
  13. kalau bukan bulan puasa ko pulangkan ke tak duit tu?
    hahahaha

    best doh cite duplicate!
    hahaha

    X)

    BalasPadam
  14. sedapnya juadah berbuka...xpe2, esok nak beli ciken wing gak..hahah

    silap pulang balance tu sesaje nak uji kau bulan ramadan ni kot

    blk kg next week teros smpai raya ke?

    BalasPadam
  15. patutlah aku x sempat beli kepak ayam tu!

    BalasPadam
  16. baiknya dia pulangkan baki....tapi... part yang abnag tu cakap x yah tulis pown takper. macma tipu jer....hahaha

    BalasPadam
  17. comel plak duet tu.hihi

    BalasPadam
  18. haha lawak mr bean mnutup2 muka takut. bagus hans, jgn amik duit org. duit ry pegi mintak kat mak k :D

    BalasPadam
  19. tahniah kerana berlaku jujur.x ramai manusia yang jujur di zaman ini.kepak ayam tu memang murah!

    BalasPadam
  20. tanda murah rezeki lah tu teman nyaa

    BalasPadam
  21. AKU PINJAM GAMBAR MR BEAN SHARE DLM FB

    BalasPadam
  22. chicken wing kat sec 18 RM 1.00 nak kene serbu nie.. hahha..

    BalasPadam
  23. hohoho kamu dah besar...mana leh dapat duit raya :p

    BalasPadam
  24. murah2 ni..bleh la bwk belanja gua...
    duit bnyk untuk makanan bleh jgk buat kirim duit raya kt gua..pos laju diterima...hahah~
    kad raya tak penting.
    :p

    BalasPadam
  25. salam.. terpanggil nak komen.. as for me.. kalau duit bab makan akan tgk bebetul.. kalau terlebih akan dipulangkan dan kalau terkurang akan patah balik bayor.. bukannya apa.. bila bab makanan nie bahaya sikit.. kalau lah pekedai tuh tak halalkan.. kan ker makanan.. kalau nama dah makanan.. akan masuk perut.. masuk perut akan jadi darah daging.. so.. kalau la tak dihalalkan cam no..?? huhuhuhu

    pernah dulu masa belajar kat uitm perak manjung.. kiterorang makan ramai ramai kat satu kedai mamak... then lepas makan borak borak... besa la kan... mana ada student lau dok mamak reti nak balik awal awal.. peh tuh bila memasing nak balik.. berderu semua bangun....
    agak agak dah jalan jauh dari kedai tuh .. baru memasing teringat... tada sorang pun yang membayor duit makanan... heheheheheeheh so.. patah la balik.... bayor.. tapi pelik la sebab takder plak mamak tuh ligan kami suh bayo duit makan tuh.. agaknya deme pikir lama sgt dok situ dah ada org bayar kot...
    tapi perasan... masa keluartuh macam measing dok tetengok kami.. hahahahahahahaa

    apa pun semua tuh kenangan.. syiokkkk.....
    haahaha

    BalasPadam
  26. kenape kau terperasan time tu..nape x perasan amse raye nnti..cmperm2 dah boleh declare duit raye tuh

    BalasPadam
  27. penjual tu tak menang tangan nak jual makanan dia. tu yg dia konpius tu.

    seb baik kau baik. hehe

    BalasPadam
  28. hoi2...balik kedah thn ni..jgn blk perak lak...hehe...


    ~g time2 genting mmg sllu dpt harga runtuh..haha... tp hg ni k..lg bln posa ..lg dok layoq makanan kt org...haish...terlioq wei!

    BalasPadam
  29. Weh buat apa main mr Bean lagi..dah ratus ratus kali tengok..

    BalasPadam
  30. tak beragak pasang lagu raya!!!!

    BalasPadam
  31. alhamdulillah..sifat jujur tu yg k.zue nak..mcm ni boleh buat menantu.

    BalasPadam
  32. paling tak tahan.

    "Ya Allah! Adik nih sudahlah kacak, hensem, comel, kiut! Jujur pula tu! Terima kasihlah yer!"

    hahahahaha~

    BalasPadam
  33. xsme org yg berperangai bek cm ko......44 rnggt tu de..bergnda dgn 10 rggt ko bg

    BalasPadam
  34. ada kuasa hipnotik.
    memang berbakat jadi tukang pukau.lalala~

    BalasPadam
  35. kat Kluang ni chicken wing mmg singgit, beli 5 dapat 1 percuma...hehehe

    BalasPadam

If have advertorial to publish on Blog Hans Hanis, don't hesitate to contacting me at hanis_narnia@yahoo.com